Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Adună
Acesta este un topic important.
X
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Parchet laminat peste parchet vechi

Zi de zi ne confruntam cu cate ceva.
    Am vrea sa punem parchet nou peste vechiul parchet, dar nu stim daca e bine si cam cum se face.
    De scos parchetul vechi e catastrofa, zic asta deoarece intr-o alta camera am scos parchetul, cartonul si nisipul ce era dedesubt si am pus gresie.(acolo fiind o camera de trecere).
    Am fi optat si acum pentru asta, dar avem fetita mica, si nu e ok, mai ales ca acum e "fuga" mare prin casa.
    Asteptam sfaturi.
    A, si inca ceva, peretii sunt portocalii, ce nuante de culori ar trebui sa folosesc la perdele si stoluri?

Va multumesc din suflet, anticipat!
    "Invatati sa va folositi sentimentele pentru a gandi si nu ganditi cu sentimentele."(R.Kiyosaki).

Comentariu

• Daca parchetul vechi este stabil si nu are denivelari puteti sa montati parchet laminat peste parchetul vechi prin intermediul unei folii de parchet de 2-3 mm grosime.

Deobicei daca parchetul vechi este stabil si fara denivelari se prefera reconditionarea stratului de finisaj.

Comentariu

• Multumesc de raspuns!
        Asa vom face.
        Vom pune parchet laminat peste cel vechi.
        Aspectul e deosebit, nu?
        "Invatati sa va folositi sentimentele pentru a gandi si nu ganditi cu sentimentele."(R.Kiyosaki).

Comentariu

• Nu se compara cu un parchet masiv.

Comentariu

• Aveti dreptate ca nu se compara, calitatea e mult mai "palpabila" la cel masiv, dar pretul?
            Oricum va multumesc din suflet pentru timpul acordat citirii si scrierii raspunsurilor.

Comentariu

• Poate totusi va razganditi si faceti un mic efort financiar pentru a reconditiona parchetul vechi.

Comentariu

• Montare podea/laminat in camera cu 2 ferestre

Buna ziua,

Am tot citit subiectele legate de montarea laminatului sau a podelei clasice, dar in continuare am urmatoarea dilema: la o incapere (casa la tara) 4x6 m pe una din laturile de 6 m am usa de acces, pe latuara opusa de 6 m am o fereastra cu 3 ochiuri (cred ca vreo 2 m si ceva) si pe latura de 4 m am o fereastra cu 2 ochiuri (circa 1 m si ceva).
                Intrebarea este cum montez laminatul?
                Si inca o intrebare - as prefera podea de scandura de brad clasica, dar din bucati mai scurte (sa zicem ~ 1 m), cum ar trebui sa procedez in acest caz, ca si orientare a scandurelelor, si daca acestea s-ar putea aplica prin lipire pe sapa sau trebuie neaparat sa folosesc grinzi?
                Problema este ca nu prea pot sa ma ridic prea mult, initial a fost podea clasica, dar deteriorata - s-a scos si s-a turnat sapa groasa de vreo 15 cm.

In functie de recomandarea dumneavoastra privind orientarea podelei in camera cu 2 ferestre, cum ar trebui sa continui cu orientarea in incaperea cu o fereastra?

Multumesc.
                Fișiere atașate

Comentariu

• Re: Montare podea/laminat in camera cu 2 ferestre

În prima cameră cum este montat? Sau mai bine zis, ce pardoseală aveţi?
                  faci o casa si pentru urmasii tai

Comentariu

• Multumim de randurile scrise, dar in aceasta vara am facut un "mare" efort financiar si, sincer, e singura posibilitate de a mai face cate ceva.
                    Ultima solutie e parchetul laminat.

Comentariu

• Daca sub planseul pardoselii nu aveti o hidroizolatie montati parchet laminat si renuntati la ideea de a monta dusumea din lemn de brad.

In incaperea unde aveti fereastra mare montati parchetul laminat perpendicular pe fereastra mica deoarece este orientata spre vest.

Comentariu

• multumesc

Multumesc pentru raspuns.

Sa inteleg atunci ca in ambele incaperi ar trebui sa montez laminatul perpendicular pe ferestrele orientate catre vest, adica perpendicular pe sursa de lumina mai puternica.

Sub incaperea mare este beciul, sub cea mai mica era nisipul de sub vechea podea de brad peste care s-a turnat de asemenea sapa.

Casa este veche, fundatia este de piatra (nisipoasa?) iar zidurile din caramida plina (tiganeasca?); a fost refacut acoperisul, s-au schimbat ferestrele cu altele tot clasice, dar in stare mult mai buna, s-au inlocuit usile si s-a tencuit.

Nu este locuita, va fi folosita ocazional in vacanta si sfarsit de saptamana, asa ca am dori sa "rezolvam" podeaua in anul urmator.

Forma casei este dreptunghiulara (6x12) tip vagon, cu usi intre incaperi, in prelungirea incaperii din mijloc (cea de 4x4) se afla (sau s-ar afla) bucataria de asemenea cu usa catre incaperea din mijloc;

In aceasta bucatarie as dori sa o pardosesc cu placi ceramice, si m-ar incanta daca as putea continua aceasta pardoseala in zona usilor si in camera din mijloc (acolo se afla usa de acces in casa, iar casa cum spuneam este pe pamant la tara); in rest, in aceasta camera din mijloc as dori podea laminata;

Nu stiu daca am reusit sa explic prea bine: in camera din mijloc m-am gandit sa combin placile ceramice (la intrare) cu laminat in restul incaperii; credeti ca e o idee buna, sau nu? Daca da, cum ati proceda?

Multumesc si sarbatori fericite.
                        PS Multumesc si @alexis - cum spuneam casa are beton pe jos.

Comentariu

• poze

Nu stiu daca este permis, pentru a fi mai explicit postez si niste poze cu casa. Daca nu, se pot sterge.
                          Fișiere atașate

Comentariu

• In ambele incaperi montati parchetul perpendicular pe ferestrele mici.

Va recomand sa faceti o hidroizolatie a pardoselii inainte de a monta parchetul laminat utilizand membrana autoadeziva Ceresit BT21.

Era mai bine daca ati fi apelat la forumul Misiunea Casa inainte de a turna sapa in incaperi.

Comentariu

• Multumesc.

Asta e, am mers pe mana mesterului si in plus, a turnat sapa intr-o perioada cand nu eram acolo.
                              Stiu ce era sub podele, pentru ca eu le-am desfacut.
                              In incaperea mare, cea de deasupra pivnitei - zgura (sub zgura, planseul de beton); in incaperea din mijloc - nisip.
                              A treia incapere (bucataria) am apucat sa o fac eu in urma cu 2 ani. Acolo era pamant peste carton asfaltat.
                              Am scos un strat considerabil de pamant, am turnat vreo 15-20 cm de pietris, dupa care o folie, extrudat de 3 cm, plasa sudata de 5 si beton (vreo 15 cm).
                              Nu mi-a iesit foarte plan, asa ca a mai fost turnata de meserias o sapa de egalizare.

Exista cumva vreo solutie mai ieftina? Ceresitul acela vad ca e cam scump. Sapele par uscate si au fost uscate si in anotimpul deosebit de ploios de care am avut parte anul acesta.

Numai bine.

Comentariu

• Sub parchet se poate utiliza si o folie mai groasa de polietilena.

Comentariu

Procesare...
                                X