Announcement

Collapse
No announcement yet.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • multumesc

  Multumesc si Sarbatori Fericite!

  Comment


  • Sarbatori Fericite si va reasteptam pe forum.

   Comment


   • evitare lamele despartitoare parchet

    Problema: Finisaje interioare. Ultima treapta a scarii interioare din lemn trebuie "conectata" de parchetul laminat montat pe folie. Mesterul zice ca tre sa puna o lamela peste treapta si parchet si nu merge sa lase doar un rost; tot el zice ca rostul merge numai daca parchetul e lipit, altfel o sa "joace". E adevarat? Ce alte solutii sunt?

    Comment


    • Prima idee la indemana, un profil de trecere.
     VYS Blog - 100 % D I Y
     Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

     Comment


     • evitare lamele despartitoare parchet

      Originally posted by VYS
      Prima idee la indemana, un profil de trecere.
      Pai eu tocmai asta nu doresc. Strica tot. Deci in cazul meu are mesterul dreptate?
      Am avut discutii foarte aprinse cu mesterii acum la finalul finisajelor tocmai datorita lucrurilor acestea marunte.
      Am vazut gresie langa parchet fara profil de trecere si arata mult mai bine si mai natural.
      Si multe altele chestii de detaliu care ptr mine sunt foarte importante.

      Comment


      • Deoarce ambele suprafete nu sunt suprafete fixe ci suprafete care se misca sub actiunea conditiilor de microclimat din incapere trebuie sa montati un profil de trecere.

       Comment


       • Buna ziua, si La multi ani.
        Acum as cam trece si eu la parchet, si citind aici am intrat intr,o mare ceata: care este folia de polietilena si care este cea de parchet? nu e una si aceeasi? Mentionez ca si eu m-am gandit tot la placi dreptunghiulare de polistiren extrudat. Acum, o alta intrebare: 0,3 sau 0,6? As merge pe 0,6, sa mai preia din micile denivelari ale sapei (fiind doar una bruta), dar, ma gandesc la suprafata elastica. Vanzatorul mi-a recomandat sa pun 2 suprapuse de 0,3 (una longitudinal si una transversal). E ok asa? Va multumesc?

        Comment


        • Atentie, folia de PET este ca o folie de sera, pe cand folia de parchet este ceva mai carnos, cu bule de aer.
         Este obligatoriu sa montezi bariera de umiditate.

         Personal nu prea suport parchetul montat peste polistiren. intotdeauna are o elasticitate. Daca montezi pe un suport denivelat, poti sa folosesti placile de fibre verzi, parca de la Kronotex. Nu sunt prea scumpe.
         DIY

         Comment


         • Referitor la depozitarea parchetului laminat, l-am achizitionat cam de o luna, gasind o oferta f buna, si de calitate acceptabila, l-am pus pe un palet de lemn, pe care am pus o folie sa nu traga umezeala de jos, l-am pus la cel putin un metru de orice perete, si sta si acoperit cu o patura, in casa fiind cam 10 grade in medie, poate ceva mai mult. Mai dureaza cam 2 luni pana sa,mi fac timp sa,l montez. Oare voi avea probleme la montaj existand neplacerea de a nu mai face acel click? Vanzatorului i-am explicat ca nu o sa,l montez imediat si mi-a zis sa nu-mi fac absolut nicio grija. oare asa sa fie?

          Comment


          • Originally posted by musu
           Referitor la depozitarea parchetului laminat, l-am achizitionat cam de o luna, gasind o oferta f buna, si de calitate acceptabila, l-am pus pe un palet de lemn, pe care am pus o folie sa nu traga umezeala de jos, l-am pus la cel putin un metru de orice perete, si sta si acoperit cu o patura, in casa fiind cam 10 grade in medie, poate ceva mai mult. Mai dureaza cam 2 luni pana sa,mi fac timp sa,l montez. Oare voi avea probleme la montaj existand neplacerea de a nu mai face acel click? Vanzatorului i-am explicat ca nu o sa,l montez imediat si mi-a zis sa nu-mi fac absolut nicio grija. oare asa sa fie?
           Ati desfacut ambalajul original ?

           Comment


           • nu, nici intr,un caz

            Comment


            • Atunci este in regula, apreciez ca parchetul nu a avut de suferit.

             Comment


             • multumesc ptr raspuns, ca prinsesem o oferta f buna kronotex AC3 la camere cu 16 lei, si AC4 living cu 26 lei, la 8 mm ambele, zic eu super preturi

              Comment


              • Cu placere.

               Comment


               • Na bun, si chit ca in mod cert mai e scris si in alte posturi, dar, chiar dc se supara Adm MC nu mai caut, asa ca intreb: sub parchetul laminat deocamdata am cumparat un polistiren extrudat de 3 mm. Sub acest polistiren sa pun o folie de 2 mm cu folie de nylon bariera de vapori (sau o folie de 2 mm simpla si o folie nylon), sau e prea mult si risc la cei 5 mm + 0,6 sau cat o avea si folia de nylon respectiva sa creez o elesticitate mult prea mare? Daca as pune doar folia de nylon sub polistirenul extrudat mi-e cam teama, fiind doar sapa clasica nu una autonivelanta si poate mai sunt si mici denivalari. Apoi, sus la camere e absolut necesara folia de nylon tinand cont ca sapa e turnata de mai bine de un an?, deci uscata complet, zic eu...

                Comment

                Working...
                X