Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Daca montajul parchetului laminat se face pe un supoart mineral neincalzit ca sapa, betonul etc. prezenta folie bariera de vapori este obligatorie.

  Comentariu


  • Ms SMC, si o alta intrebare. Am gasit folie de nylon dar, e peste 4 lei/m2, mi se pare cam multicel. Am observat ca e similara cu orice folie de nylon obisnuita. Ca atare, pot folosi orice folie de nylon, sau aia are ceva special, chit ca nu pare? Ca sincer, nu sunt la faza in care sa,mi permit sa arunc cu banii inutil

   Comentariu


   • Postat în original de musu
    Ms SMC, si o alta intrebare. Am gasit folie de nylon dar, e peste 4 lei/m2, mi se pare cam multicel. Am observat ca e similara cu orice folie de nylon obisnuita. Ca atare, pot folosi orice folie de nylon, sau aia are ceva special, chit ca nu pare? Ca sincer, nu sunt la faza in care sa,mi permit sa arunc cu banii inutil
    cumpara folie de solar de gradinarit,gasesti la magazinele care vind produse de gradinarit si legumicultura,se vinde la kg si costa aprox 9ron/kg.
    pardoseala da valoare casei dvs

    Comentariu


    • mersi horia ptr raspuns. Si o alta intrebare: deocamdata am cumparat polistiren extrudat XPS de 3mm (asa era oferta), dar mi se pare cam putin, dat fiind faptul ca sapa e una clasica si nu autonivelanta si s-ar putea sa mai fie mici denivalari. Daca as pune folia aceea de nylon dupa care o folie PE de 2 mm, dupa care polistirenul XPS de 3mm e prea mult si risc o elasticitate prea mare?

     Comentariu


     • Postat în original de musu
      mersi horia ptr raspuns. Si o alta intrebare: deocamdata am cumparat polistiren extrudat XPS de 3mm (asa era oferta), dar mi se pare cam putin, dat fiind faptul ca sapa e una clasica si nu autonivelanta si s-ar putea sa mai fie mici denivalari. Daca as pune folia aceea de nylon dupa care o folie PE de 2 mm, dupa care polistirenul XPS de 3mm e prea mult si risc o elasticitate prea mare?
      Inlaturati asperitatile prin slefuire mecanica a sapei dupa care montati folia de polietilena (de solar) si polistirenul extrudat. Nu o sa aveti o elasticitate prea mare.

      Comentariu


      • buna,

       am un apartanet (bloc nou) la et 4 la care constructorul nu a turnat placa (la sufit). a pus rigips, grinzi, vata minerala (nu stiu ce grosime), folie anti condesc si podit cu scandura de 25mm (in pod). intrebarea ar fi ce grosime imi recomandati la OSB de 8mm sau de 10mm, . OSB-ul vreu sa il pun pentru a nivela suprafata podita in ideea de a face camere in mansarda, peste care v-a mai veni folie si parchet. v-am adresat intrebarea, deoarece nu aveti nici un interes sa recomandati ceva mai scump (10mm), daca nu este si util .

       Comentariu


       • Eu as dorı sa renunt la sapa (4,5-5cm) ın favoarea OSB-uluı cu urmatoarea solutıe : jos am placa de beton sı vreau sa pun folıe de naılon, extrudat de 3cm ,copex ptr. ınstalatıa electrıca prın extrudat, OSB de 10mm prıns mecanıc, folıe ptr parchet sau extrudat de 3mm sı parchet, am recurs la aceasta solutıe deoarece nu vreau sa ma ınalt prea tare, e bıne asa ?

        Comentariu


        • Postat în original de erwin_sv
         ...am un apartanet (bloc nou) la et 4 la care constructorul nu a turnat placa (la sufit). a pus rigips, grinzi, vata minerala (nu stiu ce grosime), folie anti condesc si podit cu scandura de 25mm (in pod). intrebarea ar fi ce grosime imi recomandati la OSB de 8mm sau de 10mm, . OSB-ul vreu sa il pun pentru a nivela suprafata podita in ideea de a face camere in mansarda, peste care v-a mai veni folie si parchet. v-am adresat intrebarea, deoarece nu aveti nici un interes sa recomandati ceva mai scump (10mm), daca nu este si util .
         La ce distanta sunt montate grinzile si care este lungimea libera a grinzilor intre doua reazame (pereti) ?

         Postat în original de stefan1
         Eu as dorı sa renunt la sapa (4,5-5cm) ın favoarea OSB-uluı cu urmatoarea solutıe : jos am placa de beton sı vreau sa pun folıe de naılon, extrudat de 3cm ,copex ptr. ınstalatıa electrıca prın extrudat, OSB de 10mm prıns mecanıc, folıe ptr parchet sau extrudat de 3mm sı parchet, am recurs la aceasta solutıe deoarece nu vreau sa ma ınalt prea tare, e bıne asa ?
         Este bine.

         Comentariu


         • Postat în original de Specialistul MC
          La ce distanta sunt montate grinzile si care este lungimea libera a grinzilor intre doua reazame (pereti) ?


          intre 40 cm si 50cm (de la grinda la grinda) nu sunt toate egale deoarece au lucrat meseriasi , grinda este de 10-12 cm / 10-12. iar la reazeme ........sufragera are 4 m pe 6m(5 m intre reazeme), dormitorul 3m pe 4 m, bucataria 4m pe 3 m, holul 4m pe 2m..... si din ce am vazut sunt doua randuri de grinzi.... una pe care este podit, si alta pe care exte montat cd-urile pt rigips.

          ms,

          Comentariu


          • Daca am inteles bine cele precizate de dumneavoastra personal as monta placi OSB3 de cel putin 22 mm grosime.

           Aveti posibilitatea de a ne arata printr-o imagine planseul ?

           Comentariu


           • Postat în original de Specialistul MC
            Daca am inteles bine cele precizate de dumneavoastra personal as monta placi OSB3 de cel putin 22 mm grosime.

            Aveti posibilitatea de a ne arata printr-o imagine planseul ?
            maine fac poze si le incarc (akum am ajuns de la servici ). peste grinzi au pus scandura de 3 cm si peste aceia eu vreau sa pun un osb pt a face o planeitate (scandura mai lucreaza in timp). ms pentru promptitudine

            Comentariu


            • nu pot sa adaug atasament... imi da ereare... pls o adresa de mail sa pot trimite foto

             Comentariu


             • Denumiti pozele cat mai sugestiv si miscorati-le la maxim 2000 x 2000 pixeli.
              Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

              Community Manager MC

              Comentariu


              • Postat în original de Specialistul MC
               Daca am inteles bine cele precizate de dumneavoastra personal as monta placi OSB3 de cel putin 22 mm grosime.

               Aveti posibilitatea de a ne arata printr-o imagine planseul ?
               Fișiere atașate

               Comentariu


               • Este necesar sa montati un strat mai gros din placi OSB3, de cel putin 15 mm grosime, deoarece suprafata planseului este foarte denivelata.

                Comentariu

                Procesare...
                X