Daca aceasta este prima ta vizita, te rugam sa accesezi pagina cu intrebari si raspunsuri privind folosirea forumului accesand urmatorul link Intrebari si Raspunsuri. Pentru a posta / publica un mesaj trebuie sa te INREGISTREZI. Pentru a citi mesajele din forum, nu trebuie decat sa selectezi forumul dorit.
As vrea sa stiu daca este absolut obligatoriu sa se toarne sapa de beton peste polistirenul extrudat de 2 sau eventual 3 cm in vederea montarii parchetului ?
In mod normal polistirenul se armeaza cu plasa de fibra+adeziv si apoi se toarna o sapa autonivelanta.
Daca pui parchetul direct peste polistiren vei avea o suprafata cu o rezistenta la compresiune scazuta iar fenomenul de afundare va fi prezent mai ales in cazul greutatilor mari cat si la simpla traversare a zonei de catre piciorul omului.
VYS Blog - 100 % D I Y
Cel mai bun Blog de constructii si amenajari
Am o casa mai veche cu parchetul original... care s-a mai umflat un pic, mai scartaie pe ici-colo. Se poate pune direct peste parchetul asta polistiren extrudat/expandat (camerele sunt si asa inalte) si peste el parchet laminat?
As vrea sa stiu daca este absolut obligatoriu sa se toarne sapa de beton peste polistirenul extrudat de 2 sau eventual 3 cm in vederea montarii parchetului ?
Dar daca se mai toarna aceea sapa peste polisirenul extrudat nu va fi tot rece la picioare?
Asa cum spune si dl. Stanculescu este vorba despre lipirea peste polistiren a unei plase de fibra de sticla cu adezivul pentru polistiren peste care se toarna o sapa autonivelanta subtire pentru obtinerea unei suprafete perfect plane. Daca placa de beton este suficient de plana grosimea acestor straturi poate sa nu depaseasca 10-15 mm. iar parchetul reprezinta un finisaj "cald".
Am si eu 14mp cu denivelari si pante destul de mari intr-o bucatarie de bloc (ma rog...am daramat peretii despartitori care reprezentau camarile si am facut un living mare). In celelalte camere am deja parchet laminat montat, si nu stiu cum sa fac sa nivelez tot spatiul acesta cat mai ieftin si mai bine cu putinta (trebuie sa tin cont de usa de la intrare si de nivelul parchetului la celelalte camere).
Am 2 solutii:
1. Fie scot sapa veche(cea din constructia blocului) si ma ridic cu o sapa normala (pe baza de ciment si nisip) pana la nivelul parchetului din celelalte camere)
2. Las sapa veche si peste ea pun ceva autonivelant, sau alta sapa normala, dar ma ridic cu parchetul mai sus decat celelalte camere.
Comentariu