Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montarea parchetului laminat si alegerea acestuia

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Răspuns la: Montare parchet laminat

  Vreau sa montez un parchet laminat peste sapa de beton. Intre sapa si parchet am 3 optiuni :
  1) folie PPE? de 5 mm
  2) Polistiren extrudat de 5 mm special pt montare sub parchet (am gasit in baumax, se lauda ca reduce zgomotul cu x decibeli, si are un sisteme de imbinare intre placi de tip "biscuite")
  3) pasla de 5 mm
  Ce imi recomandati dintre cele de mai sus, pt izolatie cat mai buna (termica si fonica) ? parchetul va fi montat la parter peste o placa de beton fara pivnita dedesubt.

  Comentariu


  • Răspuns la: Montare parchet laminat

   Intre parchet si sapa se monteaza in primul rand o folie/membrana cu rol hidroizolant. Dintre materialele enumerate personal as opta pentru placi de polistiren extrudat de 5 mm grosime, deoarece sunt mai rezistente la "apasare".

   Comentariu


   • Răspuns la: Montare parchet laminat

    Multumesc de raspuns.
    Voi folosi politirenul de 5mm.
    Va tin la curent cu rezultatele

    Comentariu


    • Răspuns la: Montare parchet laminat

     La parter, are rost sa pun si o folie sub polistiren sau e suficient polistirenul ?

     Comentariu


     • Sfat pentru ce sa pun sub parchet

      Buna ziua. Am in dormitorul din apartament de montat parchet melaminat, ma gandesc la 8.3mm. Problema cu care ma confrunt este ce pot pune sub acesta. In dormitor a fost linoleum lipit cu prenandez. Acest prenandez am incercat sa-l elimin cu decanol, spaclu, mecanizat cu flex si piatra abraziva. Nu vrea sa fie eliminat. Mentionez ca apartamentul este la etajul 3, nu a fost niciodata renovat, iar linoleumul si prenandezul sunt de prin anii 88. Ma gandeam sa curat planseul cu o masina de curata mozaic, dar inca nu am gasit asa ceva. Ca sa pot turna sapa autonivelanta trebuie neaparat sa elimin acel strat de prenendez. Inaltimea maxima cu care pot sa ma ridic cu tot cu parchet este de 5.5cm. Ma gandeam la polistiren extrudat +sapa dar nu ma incadrez in cei 5.5cm. Mi-a trecut prin minte si ideea cu OSB dar imi cam displace, ma tem de umididate sa nu-l afecteze, cu toate ca planseul este incalzit de veciul de sub mine. Se poate gasi vro alternativa fara sa elimin acel prenandez? Multumesc!

      Comentariu


      • Răspuns la: Alegerea si montarea parchetului laminat

       Din ce cauza doriti sa suprainaltati nivelul actual al pardoselii din apartament ? In mod normal nu este necesar sa indepartati prenandezul, sa montati polistiren, sa turnati o sapa etc. daca montati parchet laminat.

       Comentariu


       • Răspuns la: Alegerea si montarea parchetului laminat

        Buna ziua din nou. Multumesc pentru raspuns. Eu nu doresc sa inalt nivelul planseului, ci doar sa pun parchet. Planseul actual are denivelari in unele locuri de max 1cm. Nu pot turna sapa de egalizare dat fiind prenandezul de pe placa. Nu am reusit pana in momentul de fata sa-l elimin de aceea caut solutii pentru stratul suport al parchetului. Distanta de la planseul actual pana la nivelul deschiderii usei este de 5.5cm, eu trebuie sa ma incadrez in aceasta distanta. As dori sa pun polistiren si sapa dar nu ma incadrez in cei 5.5cm in care trebuie sa includ si grosimea parchetului. Mentionez ca in camera respectiva care este de 3.5x3m o sa fie montat un living destul de greu pe lngimea unui perete de 3m. Asadar caut un strat suport cu rezistenta. Multumesc!

        Comentariu


        • Răspuns la: Alegerea si montarea parchetului laminat

         De unde aveti diferenta de nivel de 5,5 cm ? Doar ati indepartat doar linoleul, si nu si alte straturi. Denivelarile se pot elimina prin cioplire, slefurie mecanica.

         Comentariu


         • Răspuns la: Alegerea si montarea parchetului laminat

          Multumesc din nou de raspuns! Distanta de la planseu pana sub usa , usa inchizandu-se peste toc, este o usa de termopan, acea distanta am spus eu ca este de 5.5cm. Adica parchetul pe care il pun si ce vine montata sub el trebuie sa nu depaseasca 5.5cm. Acum dumneavostra spuneti ca denivelarile pot fi eliminate prin cioplire sau slefuire. Deacord sunt dar am incercat prin slefuire si prenandezul se intinde mai tare din cauza incalzirii in urma slefuirii. Prin cioplire am incercat cu spaclul. Iar dupa ce nivelez cat de cat planseul trebuie sa torn sata autonivelanta nu? ca suport pentru parchet. Eu daca nu scap de prenandez nu pot turna sapa pentru ca nu face priza chiar daca amorsez suprafata. Pot pune polistiren extrudat sa zicem de 0.3mm si sa torn sapa de 30mm?
          Ultima editare de adilika; 07.dec.2012, 08:43.

          Comentariu


          • Răspuns la: Alegerea si montarea parchetului laminat

           Daca doriti sa suprainaltati nivelul actual atunci aveti urmatorele optiuni:
           -polistiren extrudat de cel putin 3 cm grosime montat cu spuma poliuretanica cu expandare redusa si un strat de sapa autonivelanta armata de circa 1 cm grosime
           -polistiren extrudat de cel putin 3 cm grosime montat cu spuma poliuretanica cu expandare redusa si un strat din placi OSB3 de 10 mm grosime.

           In ambele cazuri polistirenul extrudat se fixeaza si mecanic de placa de beton.

           Comentariu


           • Răspuns la: Alegerea si montarea parchetului laminat

            Multumesc pentru raspuns incaodata. M-am hotarat, nu stiu daca fac prea bine dar am zis sa incerc. Renunt la eliminarea prenandezului si pun osb de 12mm. Ca sa scot planeitatea acestuia pentru ca suportul din beton nu este drept, m-am gandit sa pun sub osb nisip cernut fin sau spuma poliuritanica low expansion. Peste osb folia pee de 3mm ma gandeam si apoi parchetul laminat.

            Comentariu


            • Răspuns la: Alegerea si montarea parchetului laminat

             Nisipul in stare uscata nu este un strat tasabil, o sa "fuga" de sub placi. Ceva sanse de reusita ati avea daca ati monta placile OSB3 peste o folie de polietilena dupa care ati injecta sub placi spuma poliuretanica cu expandare redusa. Inainte de injectare cu spuma poliuretanica fixati mecanic de planseul din beton placile OSB3 din 30 in 30 cm si in momentul injectarii puneti greutati pe zonele injectate.

             Comentariu


             • Răspuns la: Alegerea si montarea parchetului laminat

              Multumesc de raspuns. Asa este ideea cu nisipul nu este grozava. Solutia cu spuma este mai buna, asa ca o sa merg pe sfatul dumneavostra. Numai bine!

              Comentariu


              • Diferenta de nivel

               Buna ziua,

               In dormitor si sufragerie am o diferenta de nivel de maxim 1 cm fata de holuri si bucatarie.

               Ce imi recomandati:

               1. sa pun 2 straturi de folie PEE 5 mm

               2. un strat de folie PEE 5 mm + polistiren extrudat parchet 5mm

               3. 2 straturi de polistiren extrudat parchet 5mm

               4. sapa (nu doresc din cauza timpului de uscare)

               Multumesc

               Comentariu


               • Răspuns la: Diferenta de nivel

                Diferenta de nivel este negativa ? Daca da, atunci prin montarea unui strat de folie de parchet +parchetul laminat ati fi la nivel cu holul.

                Comentariu

                Procesare...
                X