Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Reconditionare pardoseala

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Răspuns la: Reconditionare pardoseala

  Va multumesc mult pentru raspuns va raman dator . Numai bine

  Comentariu


  • Nota moderator
   -mesaj dublat
   Ultima editare de Specialistul MC; 18.mar.2019, 18:43.

   Comentariu


   • Buna ziua, cum pot repara o dusumea recent pusa care s-a umflat intr-o parte si s-a ridicat 2-3 cm?

    Comentariu


    • Postat în original de silviu81 Vezi post
     Buna ziua, cum pot repara o dusumea recent pusa care s-a umflat intr-o parte si s-a ridicat 2-3 cm?
     Puteti sa atasati o imagine cu dusumeaua ?

     Comentariu


     • Buna ziua ,
      Am urmarit cu mare interes reconditionarea dusemelei , dar in cazul meu s-a dovedit ca am nevoie de altceva.

      Pe scurt , am crezut ca am nisip sub parchet , dupa inlaturarea parchetului am vazut ca e sapa (care e chiar bine turnata) .
      Vreau sa schimba parchetul vechi cu unul melaminat de 14mm (am ales deja ce o sa pun) Parchetul vechi are 22mm ..diferenta de nivel vreau sa o acoper cu 5 mm de polistiren extrudat + 5mm de fibra de lemn si apoi parchet de 14mm. Am citit ca nu e bine sa pun 2 straturi de izolatie , si ca nu e bine sa fie de materiale diferite . Polistirenul are rezistenta la compresiune e de 90kpa si placa de fibra de lemn are 15t/m2.....ce imi recomandati ? raman la un strat de oricare din ele si apoi parchetul ? sau pot sa pun amandoua si apoi parchetul ?
      Tot pe net am gasit ca fibra de lemn se poate monta in doua straturi dar al doilea trebuie sa fie montat la 45 grade fata de primul . Cum afecteaza greutatea mobilei stratul de sub parchet ?

      Comentariu


      • Poti utiliza fara probleme doua randuri de izolatie. Oricare ar fi, izolatia se va tasa putin sub greutatea mobilierului.
       VYS Blog - 100 % D I Y
       Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

       Comentariu


       • Postat în original de Ovidiu B Vezi post
        ..diferenta de nivel vreau sa o acoper cu 5 mm de polistiren extrudat + 5mm de fibra de lemn si apoi parchet de 14mm.
        Acel strat de doar 5 mm din "fibra de lemn" se va deforma in timp, trebuie sa aveti un minim de 10 mm grosime de placa OSB3.

        Comentariu


        • bună ziua. am si eu o intrebare legată de podeaua dintr-un apartament de 2 camere. Parchetul este contaminat si o sa-l scot,inclusiv placile de placaj care sunt asezate sub acesta. Problema mea este cu nisipul care este sub acest placaj, nisip care este in stare buna si pe care nu doresc sa-l scot. Am cumparat placi osb3 de 15mm, folie polietilena,parchetul laminat impreuna cu folia care vine sub el, tuburi de silicon, banda de montaj etc. Eu doresc sa procedez in felul urmator: nivelez foarte bine nisipul, acopar toata suprafata cu folie de polietilena, pun placile de osb pe care le prind intre ele cu bucati de sipca pe partea care vine peste folia de polietilena, rosturile le acopar cu silicon, peste osb vin cu folia de parchet si parchetul de 10 mm. la montarea osb o sa am grija sa respect nivelul. Intrebarea mea este urmatoarea: pot sa montez aceste placi de osb fara sa aiba prindere in planseul de beton?o sa-si modifice pozitia in timp si o sa am diferente mari de nivel in camere? totusi vechiul parchet masiv tot fara prindere a fost montat si s-a respectat nivelul?
         Aveti dvs o alta solutie de prindere a placilor de osb?
         scosul nisipului implica o munca titanica si iese total din discutie..nu am nici timplul necesar, nici resurse umane si financiare sa ma inham la asa ceva...scos nisip, sape, asteptare timp de uscare sapa etc etc...

         Comentariu


         • Se poate insa am opta pentru o placa de OSB mai groasa.
          VYS Blog - 100 % D I Y
          Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

          Comentariu

          Procesare...
          X