Reconditionare pardoseala

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Din ce cauza trebuie sa va suprainaltati cu 5 cm ?

    Ce distanta aveti intre grinzi ?

    Lasă un comentariu:


  • marnec2000
    a răspuns
    Cu respect va salut. Va rog sa ma sfatuiti in rezolvarea urmatoarei probleme: am o casa pe care am mansardat-o. La stadiul actual, intre parter si mansarda am grinzi de lemn de 15x15 cm peste care am fixat dulap de lemn de grosime de 5 cm. Intentia mea este sa adaug peste dulapul de 5cm :
    -polistiren extrudat de 5 cm(vreau sa ma inalt inca 5 cm)
    -folie pt parchet...1 sau 2mm cred
    -parchet laminat
    Din pacate grosimea dulapului de lemn(de grosimi variabile ...4,8cm...5cm, 5,2cm) cat si planeitatea grinzilor pe care sunt fixati acestia nu-mi asigura in final planul suficient de bun pt montarea parchetului laminat. M-am gandit ca peste polistirenul extrudat sa torn o sapa autonivelanta care sa-mi uniformizeze diferentele. Si pt ca nu doresc incarcarea grinzilor cu greutatea unei sape autonivelante pe baza de ciment vreau sa va intreb daca aveti cunostinta de o sapa autonivelanta care sa aiba ca baza: cauciuc, plastic, rasini sau orice altceva dar nu ciment, pe care sa o pot turna peste polistirenul extrudat..sa fie cat mai usoara. Varianta cu raschetatul nu ma incanta pt ca in mod sigur nu va asigura planeitatea de care am nevoie, precizez ca sunt 80 mp.
    Va multumesc anticipat.

    Lasă un comentariu:


  • brego83
    a răspuns
    multumesc pentru raspunsul prompt.
    Sper sa nu mi se vada cepurile cand o so montez.
    Apropo, exista vreo freza care scoate cepuri din scandura pe care sa le reintroduc de unde le-am scos?

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Se poate cu conditia ca suprafata pe care o sa montati dusumeaua sa nu aibe denivelari si sub folia de aluminiu sa intindeti si o folie de polietilena ori o membrana bituminoasa.

    Lasă un comentariu:


  • brego83
    a răspuns
    Buna,
    sunt nou pe forum si as avea nevoie de niste sugestii referitoare la montarea unei dusumele.Problema mea este ca nu am prea mult spatiu pe inaltime si as vrea sa montez o dusumea de 2 cm (cu nut si feder) sub care sa pun o folie izolatoare cu aluminiu iar scandurile sa le fixez cu cuie striate direct in beton. Pentru ascunderea cuielor m-am gandit sa dau o gaura in scandura cu burghiul(cca. 5mm), sa bat cuiul cu un dorn, iar apoi peste cui sa pun un cep de lemn, smirgheluire si la final sa dau un lac colorat.
    Credeti ca aceasta metoda de montaj are vreo sansa ?
    Multumesc anticipat.

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Un adeziv specific pentru fixarea placilor OSB pe polistirenul extrudat este Deco adeziv OSB. Gasiti in comert dibluri prin batere lungi de si de 10 cm.

    Lasă un comentariu:


  • strem
    a răspuns
    Postat în original de Specialistul MC
    -Polistirenul extrudat Austrotherm se fixeaza de planseu cu adeziv specific.

    -Placile OSB se fixeaza chimic de placile de polistiren si mecanic de planseu.
    Dar cel extrudat XPS ZENTYSS? Glumeam, doar ca eu din asta am cumparat pana acum. Daca imi dati insa un motiv pentru care cel Austrotherm e mai bun...

    Revenind la partea a doua, asa pentru nepriceputeni, chimic inseamana cu adeziv specific si mecanic.. ii bag niste suruburi care sa treaca prin osb si polistiren si sa se prinda in sapa... cam mari suruburile. Sunt pe aproape sau aberez?

    Multumesc.

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    -Polistirenul extrudat Austrotherm se fixeaza de planseu cu adeziv specific.

    -Placile OSB se fixeaza chimic de placile de polistiren si mecanic de planseu.

    Lasă un comentariu:


  • strem
    a răspuns
    Postat în original de Specialistul MC
    O varianta:
    -placi de polistiren extrudat de 3 cm grosime
    -sapa autonivelanta ori placi OSB3 de 10 mm grosime
    -parchet laminat de 8 mm grosime ori dusumea din lemn de 20 mm.
    Vreau sa fac aceasta lucrare in mansarda unde este deja turnata sapa.

    As avea si eu cateva intrebari.
    - Polistirenul trebuie neaparat lipit?
    - daca nu se pun sipci intre polistiren, cum se prinde OSB-ul? Se prinde direct in sapa trecand cu surubul prin polistiren?

    Multumesc.

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Produsul este o pasta hidroizolanta, cu care se pot proteja elementele din lemn.
    Pentru pardoseala utilizati o membrana bituminoasa.

    Lasă un comentariu:


  • sorinake
    a răspuns
    Daca folosesc o emulsie bituminoasa "la rece" peste beton si pentru a vopsi riglele de lemn ce vor fi suport pentru dusumea, este in regula ?

    citez din fisa tehnica a produsului:

    "După aplicare, AplaHydroStop devine o peliculă hidroizolatoare care nu poate fi influenţată de acizi sau soluţii alcaline. Excelenta sa aderenţa şi aplicarea uşoară face din acesta cel mai potrivit produs pentru o varietate de utilizări, în general pentru substraturile hidroizolante, pardoseli, acoperişuri înclinate şi pentru reparaţii diverse."

    Imi place pentru ca e usor de lucrat cu ea si se gaseste.

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Puteti sa montati o dusumea din lemn cu conditia ca sub placa de beton ori peste placa de beton sa amplasati un strat hidroizolant iar lemnul care o sa intre in contact cu betonul/sapa il tratati hidrofug.

    Lasă un comentariu:


  • sorinake
    a răspuns
    Am avansat cu lucrarea. Am scos vechea dusumea care avea urme de mucegai insa structural e rezistenta, nu e putreda. Nu pot spune acelasi lucru despre riglele (nu cunosc termenul corect, urs, cosac, patrat lemn?) care sustineau dusumeaua, aceastea fiind ingropate intr-o combiantie de pamant, resturi de caramizi, pietre si resturi de mortar.

    Intre timp, am dat jos si tencuiala, astfel am aflat ca umezeala din zona peretelui nordic si-a avut sursa in imperfectiunile turnarii (e un perete din ciment).

    Am sapat, am pus 15-20cm pietris 16-32 de la balastiera, tasat bine, o jumatate de zi. 3-5cm de polistiren extrudat, si folie. Am mai turnat placa de beton 10-12cm, cu armatura din doua plase de 4mm, legata de tot ce-i in jur. Am folosit ciment rapid.

    Am reparat peretele nordic cu sika waterplug pentru golurile din turnarea betonului, iar pe zonele mai mari care pareau umede am folosit mortar hidroizolant. Totul a fost acoperit cu o tencuiala M100T armata cu niste plasa interesanta (zincata, ochiuri 5x5) prinsa in beton cu conexpanduri, dibluri si cuie de beton. Am folosit un mix de multibat si ciment rapid. Am introdus si instalatie electrica in tencuiala.

    Acum am din nou o camera. In momentul de fata sunt cu 8-9 cm mai jos decat nivelul initial al dusumelei, ceea ce inseamna ca ma pot desfasura in acest spatiu.

    Pentru stratul de finisaj ma gandeam sa prind rigle de 50x50 in placa de beton, iar pe ele sa vin cu o dusumea de 3 cm grosime. Intre timp am constatat ca in praktiker gasesc doar 19mm sau 22mm (max).

    Tot asa, intre timp, am aflat ca la demisol se recomanda parchet triplustratificat si nu dusumea. Insa nu inteleg de ce, din moment ce dusumeaua anterioara a tinut ne-tratata vreo 30-50 ani, aceasta ar trebui sa tina macar atat..

    Eu as dori sa continui si sa pun dusumea de rasinoase, pe care sa o tratez cu un bait. Dumneavoastra ce sfaturi imi mai puteti da ?

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    In primul rand ar trebui sa luati masuri ca sa hidroizolati peretele dinspre nord montand fie o membrana bituminoasa fie aplicand un strat de Ceresit CR 90 Crystaliser.

    O incalzire prin pardoseala are ca strat de finisaj fie un parchet fie placi ceramice. O dusumea din lemn datorita lungimii elementelor se comporta diferit fata de materialele amintite insa daca in dimensionarea instalatiei de incalzire se tine cont de materialul de finisaj se poate face instalatie de incalzire prin pardoseala.

    Straturile pentru pardoseala ar trebui sa fie:
    -strat de pietris 16-32 bine tasat
    -folie + membrana bituminoasa (in partea nordica)
    -placa de beton armata cu armatura fixata si in zidaria adiacenta.
    -placi polistiren cu nuturi pentru fixarea instalatiei de incalzire
    -sapa de egalizare
    -strat de finisaj

    Lasă un comentariu:


  • sorinake
    a răspuns
    Buna ziua.
    As dori sa reconditionez dusumeaua din bucatarie, eventual sa pun o incalzire (auxiliara, electrica) sub dusumea.
    In momentul de fata este o dusumea din SCANDURA de lemn, pusa peste niste grinzi care sunt ingropate oarecum in pamant. Camera este o bucatarie, care este pe jumatate ingropata in pamant: la nord este la vreo 2m adancime fata de sol, iar la sud este alta camera care este la vreo 60 cm deasupra solului.
    In momentul de fata nu exista urme de umiditate care sa afecteze dusumeaua, insa exista pe la colturi plinta dinspre peretele de la nord este putrezita si mi se pare putin umeda.

    Ma gandesc sa scot dusumeaua actuala si grinzile, sa mai sap, sa pun:
    pietris 10-15 cm (compactat manual)
    polistiren extrudat (3cm)
    folie
    turnat o sapa de ~10 cm, din beton, armata cu plasa de 4mm.

    Peste asta as monta dusumea de rasinoase. Trebuie sa fie ceva rezistent... este o bucatarie in zona de deal, cu intrare direct de afara. (zapada, bocanci, caine, noroi)


    Intrebarile mele sunt urmatoarele:
    1- Este bine cum am gandit straturile de sub sapa?
    2- peste sapa de beton, care ar fi straturile, si unde se poate pune incalzirea electrica in pardoseala ? (camera are calorifer deja)
    3- Pot trece tevile de incalzire pentru calorifere (tur retur) si acm pe sub dusumea ? (instalatia este din cupru).


    Multumesc,

    Lasă un comentariu:

Procesare...