Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montare sindrila bituminoasa

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Nu este vorba de nici o polemică.

  În acest moment, nu mai faceţi nimic. Nu se merită să stricaţi treaba făcută doar pentru că cineva a spus că lui i se năzare ceva. Dar puneţi în garaj (bineînţeles, după ce realizaţi închiderile) un termometru şi verificaţi din cînd în cînd ce temperatură arată şi cum vă simţiţi înăuntru. Dacă vedeţi/simţiţi că este prea cald, va trebui să măriţi suprafaţa gurilor de ventilaţie.
  De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
  În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

  Comentariu


  • #17
   Ce-mi plac contradictiile ! Referitor la stratul de aer ventilat , se impun niste precizari . Folia anticondens care se monteaza sub invelitori , nu cred ca are mare eficienta de jos in sus , adica sa iasa umeazeala din izolatie sau casa dar sigur rolul ei este practic sa elimine acel defect al invelitorilor , slaba izolatie termica . Pe scurt , sa nu ne ploua in cap ! In cazul unei invelitori , chiar si pe o anexa , cazul meu , o asemenea folie ar fi fost necesara . Motivul ? Avind lufturile de la astereala , daca montam tabla , intre aerul interior si cel exterior , nu aveam practic decit 0,5 mm grosimea tablei , fapt ce sigur ar fi dus la un condens in anumite perioade ale anului . Montind sindrila , distanta dintre aerul interior si exterior , este de peste 4 cm (!) , deoarece sindrila este lipita pe astereala si formeaza un strat izolant compact . In aceste conditii , probabilitatea ca pe fata interioara a asterelii sa apara condens este aproape nula , daca nu imposibila . Practic sindrila asigura din start un anume grad de izolatie termica a acoperisului . Test am testat cu mina , in lipsa unui termometru specializat si am constatat urmatorul lucru . In plin soare , daca pe fata sindrilei nu se poate tine mina mai mult de 1-2 sec (FRIGE) pe fata interioara ABIA SE SIMTE o USOARA CALDURA . Cine stie sa aprecieze in grade va stabili ecartul termic . Acest test m-a lamurit ca nu sint probleme si ca nu voi avea probleme pe viitor . Deci , in situatia mea , stratul de aer ventilat ar fi insemnat o inutilitate eu neavind spatiul incalzit . Toate aceste ma fac sa cred ca exista citeva puncte forte ale sindrilei , puncte ce nu pot fi realizate cu alt tip de invelitoare izolatie termica ( important in contextul global ) , izolatie fonica ( important , chiar daca normele in Ro sint destul de slabe momentan ) , posibilitatea montarii pe orice forma de acoperis , si toate acestea la o greutate mica , pretabila pentru casele din zonele cu risc seismic .
   Instalatii verificari-revizii gaze

   Comentariu


   • #18
    Am reusit sa iau un termometru special . Azi la ora 15.45 la Bucuresti erau 30 gr , dupa prognoza . La umbra am masurat 24 gr . Pe acoperisul din sindrila , in plin soare aveam 67gr iar pe partea opusa 37 gr la 5 cm de astereala . Acum testul facut , zic eu in conditii tehnice bune , cred ca am demonstrat ca acoperisul cu sindrila este , poate , singurul care izoleaza termic . Aceasta calitate cred ca ar trebui luata in calcul cind se alege tipul de invelitoare .
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • #19
     Continuare test Testul a fost facut la ora 16.15 , acoperisul este in plin soare !Din mansarda mea se intra intr-un spatiu de depozitare . Acel spatiul este mai slab izolat termic deoarece nu ma interesa o temperatura anume ci doar spatiu respectiv , fizic , sa fie utilizabil . Tavanul b si peretele c au 8 cm de vata minerala . Peretele a este interior , da spre mansarda locuibila si are 20 cm izolatie . Structura pe tavanul b este : tabla zincata , spatu ventilatie ( extrem de mic si cred nefunctional ) 8 cm vata , folie , osb de 8 . Masurata temperatura , la tavan , aveam 36,5 gr. Deci temperatura de sub astereala cu sindrila este aproape egala cu cea unde exista totusi o izolatie . Teoretic ar insemna ca acoperisul cu sindrila este egal cu o izolatie cu vata de 8 cm ?
     Fișiere atașate
     Instalatii verificari-revizii gaze

     Comentariu


     • #20
      Nu cred ca aceasta comparatie este aproape de adevar.
      Nu poti compara aceste temperaturi masurate fara a tine cont de restul caracteristicilor celor doua constructii, tipul peretilor etc.
      In timp ce sindrila izoleaza, tabla de pe mansarda se incinge ca draku si aduce un aport negativ asupra izolatiei.
      Daca ai vrut sa spui ca tabla este mult mai proasta din pdv. al izolatiei termice, zgomotului, coroziunii etc. atunci este OK.
      VYS Blog - 100 % D I Y
      Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

      Comentariu


      • #21
       Postat în original de VYS
       Nu cred ca aceasta comparatie este aproape de adevar.
       Nu poti compara aceste temperaturi masurate fara a tine cont de restul caracteristicilor celor doua constructii, tipul peretilor etc.
       In timp ce sindrila izoleaza, tabla de pe mansarda se incinge ca draku si aduce un aport negativ asupra izolatiei.
       Daca ai vrut sa spui ca tabla este mult mai proasta din pdv. al izolatiei termice, zgomotului, coroziunii etc. atunci este OK.
       Tocmai ca am tinut cont si am precizat clar . Un acoperis de sindrila , neizolat si un acoperis de tabla izolat . Practic la cele doua am ajuns la aceleasi valori termice . Evident este ca , din start , sindrila izoleaza termic . Acest lucru ar trebui sa ne intereseze in ideea ca mansardam un pod .
       Instalatii verificari-revizii gaze

       Comentariu


       • #22
        Nu ai inteles exact, eu nu am zis doar de acoperis (sindrila versus tabla izolata) ci si la impactul peretilor, volumul spatiului, suprafeta acoperisului, existenta suprafetelor vitrate, modul de ventilatie al incaperilor etc. adica tot ce poate influenta o temperatura interioara.
        VYS Blog - 100 % D I Y
        Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

        Comentariu


        • #23
         Postat în original de VYS
         Nu ai inteles exact, eu nu am zis doar de acoperis (sindrila versus tabl aizolata) ci si la impactul peretilor, volumul spatiului, suprafeta acoperisului, existenta suprafetelor vitrate, modul de ventilatie al incaperilor etc. adica tot ce poate influenta o temperatura interioara.
         Raspuns previzibil . Sa nu mai lungesc topicul , cred ca ce era de demonstrat am demonstrat , sindrila izoleaza termic .
         Instalatii verificari-revizii gaze

         Comentariu


         • #24
          Raspuns previzibil . Sa nu mai lungesc topicul , cred ca ce era de demonstrat am demonstrat , sindrila izoleaza termic
          Logic, acelasi sistem de gandire - cine se aseamana, se aduna.
          VYS Blog - 100 % D I Y
          Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

          Comentariu


          • #25
           Revin . Accesoriile pentru sindrila asa cum am spus sint destul de scumpe si acesta a fost motivul pt care am folosit niste sorturi de tabla ( zincata ) la acoperis . Am tot stat cu piticul pe creier ca este urit ...dar sapind mai adinc pe net m-am linistit . Tot eu am spus si insistat ca piata materialelor de constructii din RO este o mare bataie de joc , ca se aduc materiale fara accesorii complete , fara documentatie actualizata .... Deci dupa sapaturi am gasit ca la acoperisurile cu sindrila bituminoasa se monteaza si o banda de zinc (99% puritate ) banda care nu permite depunerea de muschi , mucegai ... N-am inteles cum actioneaza , doar imi imaginez ceva ...Normal , banda nu apare in Ro . Pentru montaj am mai vazut niste coltare speciale folosite la racordurile cu pereti verticali si cosuri de fum ....mult mai desteapta solutia decit metodele clasice de pe aici .
           " Afara " exista si o solutie speciala de curatat sindrila ...la noi ???
           Fișiere atașate
           Instalatii verificari-revizii gaze

           Comentariu


           • #26
            salut,

            sindrila bituminoasa ca si cartonul ondulat nu au rol termoizolant, in schimb reflecta o parte din radiatiile solare.

            de aceea temperatura intr-un pod acoperit cu tabla este mai mare decat in unul acoperit cu materiale bituminoase.
            anda panda din ...

            Comentariu


            • #27
             BANDA DE PLUMB

             Topicul deschis de Mircea G . este foarte interesant si instructiv in acelasi timp ,din care ai ceva de invatat si fata de resentimentele pe care le aveam nu prea placute ,...trebuie sa recunosc ca mi-am cam schimbat impresia . Deoarece ma pregatesc de mansardare ,am consultat cele scrise in mesaje si am gasit lucruri interesante . Asa trebuie sa arate un topic ,cu exemplificarea prin imagini ,pentru ca cititorul sa priceapa mult mai bine . Ceea ce nu imi place este ca unii se baga in discutii ,fara a argumenta cu probe si tot prin imagini ,pentru a se observa comparatia ,dar se limiteaza la a bate ,doar apropouri . Dar totul despre mansardarea unei case londoneze (in sistem DIY ).intr-un topic separat .

             Postat în original de Mircea G
             .... Deci dupa sapaturi am gasit ca la acoperisurile cu sindrila bituminoasa se monteaza si o banda de zinc (99% puritate ) banda care nu permite depunerea de muschi , mucegai ... N-am inteles cum actioneaza , doar imi imaginez ceva ...Normal , banda nu apare in Ro . Pentru montaj am mai vazut niste coltare speciale folosite la racordurile cu pereti verticali si cosuri de fum ....mult mai desteapta solutia decit metodele clasice de pe aici .
             Referitor la mesajul de mai sus pot spune ca in Marea Britanie se foloseste o banda de plumb (in diferite latimi ) ( img.1) . Cum se monteaza banda de plumb in (img.2 si 3 ) . Montarea schelelor pentru mansardare (img, 4) .
             Fișiere atașate
             Creatia e tot ce ramane dupa noi !

             Comentariu


             • #28
              Am vazut si eu asta in Anglia , ei nu folosesc altceva la imbinari de genu` , folosesc doar benzi de blumb care sincer sunt foarte usor de lucrat ( pus in opera) comparativ cu tabla galvanizata . Din pacate la noi nu se gasesc aceste tipuri de benzi iar pr3etul cred ca ar fi pe masura !!

              Comentariu


              • #29
               Răspuns la: Montare sindrila bituminoasa

               Domnul Mircea vad ca aveti un post deschis referitor la sindrila, deabia astept sa "despicam" subiectul imediat ce ma apuc de treaba, acuma vreau sa imi fac necesarul de cherestea, adica capriori,grinzi, etc si sa le pun undeva la uscat pana la primavara.

               Comentariu


               • #30
                Răspuns la: Montare sindrila bituminoasa

                Cuiele se bat doar pe dreptunghiurile negre.cel putin asa recomanda producatorul.

                Comentariu

                Procesare...
                X