Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Termoizolarea pe interior a peretilor - DIY

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • peretii sunt din boltati

  Comentariu


  • Postat în original de emsi_greaban
   peretii sunt din boltati
   Avand grosimea de ?

   Comentariu


   • Termoizolare pereti interiori

    Buna ziua,
    Ma intereseaza sa izolez peretii unei camere, pe interior. Camera are 4.7 m x 3.8 m si are 2 pereti neizolati pe afara, ceilalti 2 fiind pereti interiori. Datorita faptului ca nu sunt perfect drepti si ca au pe ei o zugraveala cu var (probabil) ma gandesc sa imbrac toti peretii cu rigips, decat sa gletuiesc.
    Din ce am citit pana acum as avea ca solutie pentru izolare urmatoarele:
    1. profile UD30 + CD60 (prinse cu bride pe pereti)
    2. profile UW50 + CW50
    vata minerala
    folie plastic
    rigips 9.5 mm

    Care varianta e mai buna?

    Ce sfat imi dati pentru peretii interiori care nu necesita vata minerala? Eu as opta pentru varianta de profile 1. pentru o grosime mai mica (sa fie profilul UD lipit de perete)

    Pe unul din pereti exista un calorifer prins la o distanta de 5 cm de perete si nu mai poate fi mutat deoarece instalatia este deja realizata din cupru. Ma gandeam ca in spatele caloriferului sa merg cu profil UD30 lipit de perete (banuiesc ca vata minerala de 5 cm se poate presa).

    O ultima intrebare ar fi legata de podea; momentan este o dusumea din scanduri (care nu sunt perfect drepte, iar intr-un colt exista o diferenta de 1 cm la planeitate); este buna solutia de a pune OSB peste dusumea, apoi izolatie de parchet si parchetul? In cazul asta profilele metalice pentru rigips se vor monta pe placa OSB?

    Sper ca m-am facut inteles si va multumesc anticipat pentru raspuns!

    Comentariu


    • eu as alege pentru peretii exteriori un sistem de termoizolatie interioara bazata pe vata minerala, bariera anti vapori , si gips carton + profle uw si cw 50 unde (cw fiind profil montant nu trebuiesc prinse suplimentar bride),structura metalica o faceti cu prindere de tavan si pardoseala actuala( profilele uw) si intre cele doua profilele cw iar pentru peretii interiori as alege profilele ud 30 si cd60 (pentru a pierde o distanta cat mai mica din camera) ,in legatura cu caloriferul (banuiesc ca se afla pe peretele exterior), l-as da jos, as monta structura metalica uw+cw50 dupa aceea as reface traseul tevilor (tur si retur), 1) vata minerala NU trebuie presata,,2) este prea aproape de calorifer ...cum doriti dvs sa faceti...) . in legatura cu pardoseala pentru a monta parchet, daca denivelarile sunt de 1 cm se poata turna o sapa autonivelanta ,dupa aceea izolatia si parchetul....

     Comentariu


     • M-am gandit si la varianta dvs. cu profile diferite; e de luat in calcul; legat de calorifer, cam la ce distanta ar trebui sa se afle fata de rigips? in viitor casa va fi izolata si pe exterior, de aceea m-am gandit ca sunt de ajuns 3 cm + rigips in spatele lui. Dar daca nu e bine sa fie presata vata trebuie regandita zona

      Legat de parchet, tocmai ca sa nu trebuiasca sapa turnata ma gandisem la varianta cu osb; de fapt diferenta de 1 cm ar fi doar in apropierea usii, nu peste tot, dar unele scanduri nu sunt perfect drepte ci usor concave; de aici necesitatea unei suprafete plane.

      Multumesc pentru raspuns!

      Comentariu


      • in legatura su sapa autonivelanta peste dusumea... GREASEALA MEA, NU AM FOST ATENT LA DETALII... (nu se toarna sapa autonivelanta peste dusumea...)as alege la fel ca dvs placi osb 3 .. pentru distanta intre calorifer si perete (in cazul dvs...gips carton) recomand minim 4 cm...

       Comentariu


       • Banuiesc ca OSB de 1 cm e de ajuns, prins cu holszsuruburi.

        Comentariu


        • as alege osb 3 de minim 11 mm grosime prinse mecanic cu auforante de pardoseala actuala ,placile osb 3 se monteaza intretesut .intre placi se lasa un rost de minim 3 mm (pentru dilatare)iar in partea unde se afla peretii rostul trebuie sa fie de minim 10 mm. prinderea osb 3 de dusumea se face din 40 in 40 de cm cu autofiletante.. pentru parchet o folie de minim 2 mm.

         Comentariu


         • daca alegeti sistemul bazat pe vata minerala si gips carton ..ATENTIE... sa nu uitati ramforsarea zonei unde se afla caloriferul...

          Comentariu


          • caloriferul se poate prinde de profilele CW? sa le pozitionez in dreptul suportilor caloriferului.

           Comentariu


           • da se poate prinde in profile cw 50 pozitionate in dreptul suportilor caloriferului...dar pentru o mai buna stabilitate recomand ca in interiorul profilelor cw 50 sa se introduca cherestea de minim 50* 50 mm pentru siguranta ...suplimentar se poate monta un suport de pardoseala (ceea ce nu cred ca ar mai fi nevoie..)

            Comentariu


            • Re: Termoizolare pereti interiori

             Postat în original de mirceabac
             .....Ma intereseaza sa izolez peretii unei camere, pe interior. Camera are 4.7 m x 3.8 m....
             Inainte de a va propune o varianta as vrea sa clarificam structura pardoselei deoarece daca pardoseala pe care o sa se fixeze profilul metalic, CD sau UW, nu este stabila dimensional riscati ca prin miscarea pardoselii sa se deformeze profilul si implicit placarea cu placi de gipscarton.

             legata de podea; momentan este o dusumea din scanduri (care nu sunt perfect drepte, iar intr-un colt exista o diferenta de 1 cm la planeitate); este buna solutia de a pune OSB peste dusumea, apoi izolatie de parchet si parchetul? In cazul asta profilele metalice pentru rigips se vor monta pe placa OSB?
             Sub pardoseala din scanduri ce straturi aveti ? La ce inaltime fata de terenul din exterior se afla nivelul dusumelei ?

             Comentariu


             • Pardoseala este din scanduri; sunt prinse bine, nu se misca, doar ca nu sunt perfect plane. De aceea ma gandeam ca in cazul in care pun OSB peste pardoseala, profilele metalice sa le prind peste OSB.

              Din pacate nu stiu ce se afla sub dusumea, posibil o mica placa; inaltimea podelei este cam la 50cm de sol (terenul este putin in panta).

              Casa este a unor prieteni, de aceea nu stiu exact ce se afla sub dusumea.

              Comentariu


              • In primul rand ar trebui sa se verifice daca nu cumva sub dusumea nu exista mucegai si daca dusumeaua nu este putrezita pe intrados. Abia dupa ce s-a verificat dusumeaua se poate trece la acoperirea dusumelei cu placi OSB3.

               Comentariu


               • emsi_greaban a scris:
                peretii sunt din boltati

                Avand grosimea de ?


                29 X 24 X 19 cm

                Comentariu

                Procesare...
                X