Afumatoare
Adună
X
-
-
-
-
Răspuns la: Afumatoare
Misto este ca tubul si oala intra in cutie, astfel o pitesc mai usor! Sic!!!Comentariu
-
Răspuns la: Afumatoare
va prezint si eu afumatoarea mea improvizata , din ce am avut , chiar si tubul il aveam ramas ... in spatele gratarului mare, poate nu se vede , dar este o cutie metalica unde fac focul si cum se aprinde ii pun o tabla care astupa focarul , astfel fumega vreo 2 ore cu lemnul de fag , dezavantajul este spatiul restrans al butoiului , dar pentru vreo 10 sunci sau o toba , o coasta , un muschi , merge ... eu am lemn de fag , am facut si cu brad verde , dar in timp se depune o negreala pe carne sau ce este la afumat , astfel tot fagul e sfant ....momentan am 10 zile de cand tin o toba , un carnat mare si ceva muschi la fum si se prezinta bine ... la anul intentionez sa fac afumatoarea din lemn , si tubul pe sub pamant si lungime mai mare , astfel fumul ajunge rece rece , acum iese relativ calai la capul purlanului unde intra in butoi
Comentariu
-
Răspuns la: Răspuns la: Afumatoare
va prezint si eu afumatoarea mea improvizata , din ce am avut , chiar si tubul il aveam ramas ... in spatele gratarului mare, poate nu se vede , dar este o cutie metalica unde fac focul si cum se aprinde ii pun o tabla care astupa focarul , astfel fumega vreo 2 ore cu lemnul de fag , dezavantajul este spatiul restrans al butoiului , dar pentru vreo 10 sunci sau o toba , o coasta , un muschi , merge ... eu am lemn de fag , am facut si cu brad verde , dar in timp se depune o negreala pe carne sau ce este la afumat , astfel tot fagul e sfant ....momentan am 10 zile de cand tin o toba , un carnat mare si ceva muschi la fum si se prezinta bine ... la anul intentionez sa fac afumatoarea din lemn , si tubul pe sub pamant si lungime mai mare , astfel fumul ajunge rece rece , acum iese relativ calai la capul purlanului unde intra in butoi
[ATTACH=CONFIG]92177[/ATTACH]Comentariu
-
Răspuns la: Afumatoare
Eu am rumegus de cires!
Ieri in timp ce mergeam sa cumpar tubul m-am intalnit cu un amic si mi-a dat cu tifla....tocmai venea de la cineva unde preparase si afumase sunca si ceva muschiulet la jar de cires...o nebunie!!
La anul fac si eu asa...Ultima editare de spik1; 24.dec.2015, 16:40.Comentariu
-
-
Comentariu
-
Răspuns la: Afumatoare
Ce degustare...s-a consumat in 2minute!!
Aaa, pentru anul viitor....nu ma doare gura..!!!Comentariu
-
Re: Afumatoare
Un alt tip de afumatoare:
Fumul este rece-rece. Cutia este relativ etansa pentru randament maxim (cantitate maxima de fum cu foarte putin material combustibil), avand 4 gauri de 20 sus (care in poza sunt obturate) si cam aceeasi suprafata de aerisire in partea de jos (ceva spatiu pe langa picioare).
Autonomie generator de fum: un volum de material combustibil care ar incapea intr-un borcan de sticla de 800 de grame genereaza fum de la o ora la sase ore.Comentariu
-
Răspuns la: Afumatoare
un sfat pe care l-am primit si eu de la oameni care afuma de mult timp , cand scoaeti produsele de la afumat , nu le consumati imediat (exista riscul sa vi se faca rau) , lasati-le cel putin o zi la aer (ideal mai multe) , undeva in curent la umbra daca se poate , astfel nu va mai mirosi nici a fum in casa de la ele ... Pofta Buna ! si am mai auzit ca ideal este sa se faca cam 2-3 fumuri pe zi ! (cel putin in cazul fumului rece)Comentariu
-
Comentariu
-
Comentariu
-
Răspuns la: Re: Afumatoare
Pune mai multe detalii despre generatorul de fum: functionare, combustibil...., cumva si o schita...Comentariu
Comentariu