Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Demolare sapa bloc vechi si turnare sapa noua peste placa

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Demolare sapa bloc vechi si turnare sapa noua peste placa

  Buna ziua,

  Baia de care m-am apucat se afla intr-un bloc din 1980, aceasta avea pe jos un fel de linoleum.
  Nivelul acesteia era mult mai ridicat decat holul (aprox. 7 cm).
  Dupa ce am scos linoleumul am gasit sapa autonivelarenivelare + sapa egalizare (cei 7cm diferenta de podea) pe care am spart-o.
  Eliminand aceasta sapa am dat peste un strat de gresie.
  Am spart pe langa scurgerea de siguranta de pe mijlocul baii si cada, astfel am vazut ca mai este o sapa de 7cm, fiind fisurata(am gasit multa umezeala in zona scurgerii de siguranta cat si in zona fostei toalete).
  In zona fostei toalete din cauza umezelii s-a fisurat ultima sapa astfel incat s-a format o gaura de aprox 7 cm plina de umezeala si nisip.
  Tinand cont ca deja am spart un strat de sapa si am dat peste un alt strat de gresie+ sapa care e umeda in zona wc si surgere siguranta, ce imi recomandati sa fac?
  Ma gandeam sa sparg in continuare ajung la placa (pt a elimina umezeala vazuta sub ultima sapa) dupa care pun polistiren extrudat 30 mm + sapa pe baza de ciment cu armare plasa buzau 50mm + placi extrudat 5 mm peste care gresie? (referinta https://www.misiuneacasa.ro/forum/fo...iren-cu-ciment)
  Fișiere atașate
  Ultima editare de carpathianatt; 08.oct.2020, 14:01.

 • #2
  Elimina sapa din ecuatie . , pune extrudat cat mai gros si apoi gresia pe pat de adeziv armat cu plasa . Plasa nu este de buzau ci este plasa de armare adeziv , tot metalica dar alta configuratie .
  Si din nimicuri poti face ceva bun .

  Comentariu


  • #3

   Multumesc de raspuns, totusi aici e vorba de demolat o sapa ce ii uda de la scurgeri defecte pana la placa de beton a blocului (70 mm sub nivelul podelei), sunteti sigur ca nu e nevoie de o sapa de ciment?

   Comentariu


   • #4
    Dupa ce elimini sursa de umezeala , parerea mea este sa nu pui sapa odata ca timpii de executie sunt foarte mari pana se usuca , carat materiale si nici nu e sigur ca va iesi perfect planaetc si odata pt ca ingreuneaza planseul . Nu mai spun ca aveti posibilitatea de a ingloba in masa adezivului un covoras de incalzire in pardoseala electric cu putere mica dar confortul este urias , am asa ceva la o casuta la munte si va spun sincer ca e de vis .
    Si din nimicuri poti face ceva bun .

    Comentariu


    • #5
     Totul de pinde de nivelul neecsar. O sapa de egalizare este sfanta. Curatati tot ce este umed, neadereent, fisurat, desprins de pe suport. Curatati cat este nevoie sa puteti acoperi cu o sapa de 4-5cm. Daca trebuie incarcat mai mult, adaugati un polistiren extrudat si eventual o membrana bituminoasa. La interior incalzit poti sa acoperi sapa de egalizare dupa un timp relativ decent, 2 saptamani este ok daca acoperi cu gresie.
     VYS Blog - 100 % D I Y
     Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

     Comentariu


     • #6
      In mod corect si normal , se scoate tot pina la placa , daca faci o lucrare de genul asta .
      Punctul 2 , Repari toata instalatia , elimini defectele . reconfigurezi daca este nevoie, stabilesti inaltimea sifonului de pardoseala in functie de ce cote ai .
      Punctul 3 se face hidroizolatie la baie , pe podea si in alte zone necesare , cada , dus ....
      Apoi sapa si finisajul final .

      Instalatii verificari-revizii gaze

      Comentariu


      • #7
       Multumesc de raspunsuri!
       Am decis sa sparg pana la placa doar zona unde sapa era erodata de la o inundatie anterioara(patratul din Img1), sa las sa se usuce cate zile dupa care hidroizolez acel patrat urmat de sapa egalizare si dupa peste tot sapa autonivelare.

       Revin insa cu o intrebare, am continuat cu demontarea gresiei din bucatarie cu rotopercutorul insa in multe locuri adezivul de la vechea gresie a ramas pe sapa intr-un strat de 3-4 mm foarte dur si greu de spart, intrebarea este, se poate da si egaliza cu adeziv de gresie peste acest vechi strat de adeziv dupa ce am dat cu amorsa?
       Fișiere atașate

       Comentariu

       Procesare...
       X