Fixare cutie si canal de cablu pe perete

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • the_punisher
    Incepator
    • 16.iun.2018
    • 28

    Fixare cutie si canal de cablu pe perete

    Buna ziua, doresc sa instalez pe un perete din caramida cu goluri un router (cablu+wifi) intr-o cutie din plastic cu usa. Cutia are dimensiunile 400x300x200 mm si are 4 gauri de prindere. Cutia va fi montata la 2m deasupra podelei. Cablurile de retea care urmeaza sa fie conectate la cutie sunt pozate prin tuburi copex in planseul (podeaua) casei si pornesc din incaperea cu routerul si pana in fiecare camera a casei unde se doreste cablu de retea. De la tuburile copex si pana la cutie, cablurile de retea vor fi pozate prin canal (pat) cablu 40x25mm, care va fi fixat pe perete cu dibluri si suruburi.
    Am urmatoarele neintelegeri in ceea ce priveste gaurirea peretelui:
    1. Am marcat pe perete cele 4 locuri in care vor fi date gaurile prin masurarea pe cutie a distantei dintre gauri si apoi marcarea acestora pe perete folosind un metru de tamplarie si un boloboc. Apoi am dat gaurile cu un burghiu de 8mm sds plus si cu un ciocan rotopercutor. Problema este ca indiferent daca am apasat sau nu pe rotopercutor, burghiul s-a dus pe unde a vrut, astfel incat gaurile s-au facut mai mari decat 8mm, iar acum nu mai stau diblurile. Diblurile sunt de 8x80mm. Cum as putea fixa diblurile ?
    2. Doresc sa mai montez intr-o alta incapere o polita de 500x250 mm. Cum ar trebui sa procedez pentru a o monta perfect orizontala ?
    3. In trecut s-a intamplat sa nimeresc cu burghiul fix in spatiul dintre caramizi si cu toate ca am folosit burghiu de 5mm si am pus diblu de 6mm, diblul tot nu a stat. Ce trebuie sa fac daca mai apare aceasta situatie ?

    Va multumesc anticipat !
  • Mircea_G
    Living Legend
    • 14.ian.2007
    • 12202

    #2
    Dibluri speciale , expandabile pt materiale cu gauri . Gaurit fara percutie , pe cit posibil
    sau
    Ancora chimica / mai ales cind se cere siguranta maxima .
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu

    • the_punisher
      Incepator
      • 16.iun.2018
      • 28

      #3
      Va multumesc pentru ajutorul acordat !
      Mai am inca o problema: in planseu am niste tuburi copex de diametrul 20 si 25mm. Prin acestea voi poza niste cabluri de retea si de tv. Doresc ca aceste cabluri sa fie montate printr-un canal cablu pana la inaltimea cutiei (aprox. 2m). Dar intre tuburile copex si canalul pentru cablu se afla conductele din cupru pentru instalatia de incalzire. Conductele sunt paralele cu planul planseului.
      Cum trebuie sa fac astfel incat sa merg cu cablurile peste conducte, fara ca acestea sa intre in contact cu conductele ?

      Comentariu

      Procesare...