Incalzire in pardoseala - Do It Yourself

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • RaduCA
    Living Legend
    • 09.oct.2005
    • 6453

    #46
    Postat în original de Mircea G
    [...] Concluzia: solutia incalzirii in pardoseala este extrem de scumpa, putin fiabila, greu de exploatat. [...]
    Vă rog să vă argumentaţi afirmaţiile:
    1. "extrem de scumpa"
    2. "putin fiabila"
    3. "greu de exploatat"
    Vă mulţumesc.

    Postat în original de Mircea G
    [...] Eu unul nu cred ca exista, pina acum, varianta mai rapida, ieftina, fiabila si sigura in exploatare decit un cazan si incalzirea cu radiatoare. [...]
    Postat în original de bungee
    [...] Problemele pe care le am eu nu au legatura cu fiabilitatea sau usurinta in exploatare a acestui sistem, ci au fost generate de incompetenta instalatorilor cu care am lucrat.
    Dacă ar fi să ne uităm la "exemplele" de pe forum/-uri, s-ar putea observa că cele mai multe probleme le au cei cu instalaţia susţinută de Dvs. Ce-i drept, sînt mult mai puţini cei cu instalaţii de încălzire în pardoseală. Dar la cît de răspîndit, de cunoscut şi de "la îndemînă" este sistemul clasic, ar trebui ca ceea ce implică acest sistem să nu mai aibă secrete pentru nimeni dintre cei care îl implementează şi îl utilizează.
    Întrebare: de ce credeţi că există aşa de multe probleme cu un sistem "fiabil şi sigur în exploatare" (scuzaţi exprimarea, dar pleonasmul vă aparţine )? Din cauza sistemului sau...?

    Postat în original de bungee
    Daca nu as fi facut incalzirea in pardoseala as fi economisit cam 80 de milioane [...]
    Cred că dacă suprafaţa cu încălzire în pardoseală ar fi fost mai mare, şi economia Dvs. ar fi fost mai mare. Plus economia oferită de acest sistem ca întreţinere, dar şi consum.
    Apropo, care a fost argumentul pentru soluţia mixtă de încălzire? Parchetul de la nivelele superioare? Sau neîncrederea în această soluţie?

    Postat în original de bungee
    [...] Insa daca ar fi sa o iau de la inceput nici nu as concepe sa renunt la ea. Senzatia de confort pe care ti-o ofera incalzirea in pardoseala face toti banii. In cazul in care sunt si copii mici in casa (fetita mea sta cam 50% din timp pe jos) mi se pare o investitie mai mult decat justificata. [...]
    Aceasta este problema cu lucrurile care nu sînt incomensurabile. Încă.

    P.S. Să nu uit! Ca să nu se interpreteze greşit, şi eu am fost la început adeptul sistemul clasic (aproape din aceleaşi motive ca şi Dl. Mircea G), dar mai apoi m-am convins de calităţile sistemului de încălzire prin pardoseală, indiferent de sursa sa termică.

    Postat în original de gabix
    [...] vreau sa-mi fac o astfel de instalatie in regim DYI, desi vor spune unii ca nu se poate [...]
    Nu văd un motiv special pentru care să nu puteţi să o faceţi în regim DIY... Singurul ar fi să nu aveţi, în mînă, proiectul pentru aşa ceva. Altfel nu văd cum aţi putea realiza acest deziderat.

    P.S. Prietenul Dvs. mă face să zîmbesc pentru că mă duce cu gîndul la acest banc.
    De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
    În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

    Comentariu

    • Mircea_G
      Living Legend
      • 14.ian.2007
      • 12227

      #47
      RaduCa
      In lingvistica un pleonasm (din grecescul πλεονασμóς pleonasmos, exces) este exprimarea unor ganduri folosind mai multe cuvinte decat este necesar, astfel incat sensurile cuvintelor folosite se suprapun partial sau total. In functie de context si de intentie pleonasmul poate reprezenta fie o greseala de exprimare — pentru că aduce inutilitate în transmiterea informatiei —,fie o figură de stil, îndeplinind acelasi rol precum repetitia retorică.
      1. Instalatia in pardoseala este scumpa ! Echipament mult + modificari de amploare ale casei . O instalatie cu cazan si radiatoare se poate monta intr-o casa normala in max 1 sapt , timp in care se pot face si micile lucrari de reparatie , totul fara a pleca din casa : instalatia prin pardoseala dureaza min 1,5 luni timp in care casa trebuie parasita si golita . Pretul se face calculind cit costa instalatia + lucrarile conexe.
      2. In instalatii se stie ca o schimbare de traseu , o piesa de legatura , etc ...inseamna o modificare a circulatiei fluidului dar la fel de bine orice piesa , in plus , inseamna un posibil defect . La cit de "vasta " este o instalatie prin pardoseala posibilitatile de defecte sint N ! Credeti ca cei care au cazane au si probleme ??? E o parere . Raportat la nr de cazane , defectele sint putine si chiar daca apar sint usor de remediat fara actiuni distructive . Chiar si schimbarea echipamentului se poate face lejer fara probleme . Multe defecte la cazane mai provin si din lipsa intretinerii , intretinere care trebuie facuta si la un sistem sau altul .
      3.Un cazan porneste si se regleaza dintr-un buton ! la sistemul prin pardoseala ....ceva muuuult mai complicat

      bungee faptul de a avea copil mic nu justifica in opinia mea , investitia . Copilul este mic o perioada , sistemul ramine . In perioada cit intr-o casa este un copil mic se pot lua masuri speciale . Unde scrie ca un bebe trebuie sa umble prin toata casa ????

      Nu pot fi convins ! Ramin la parerea mea ! Daca ar fi sa fiu rautacios / sistemul de incalzire in pardoseala este un moft ! Parerea mea !
      Instalatii verificari-revizii gaze

      Comentariu

      • RaduCA
        Living Legend
        • 09.oct.2005
        • 6453

        #48
        Postat în original de Mircea G
        [...] In functie de context si de intentie pleonasmul poate reprezenta fie o greseala de exprimare — pentru că aduce inutilitate în transmiterea informatiei —, fie o figură de stil, îndeplinind acelasi rol precum repetitia retorică. [...]
        Deja am căzut pe spate! Şi care ar fi figura de stil în exprimarea Dvs.? Eu o văd doar ca o "greseala de exprimare", nimic mai mult.

        PLEONÁSM, pleonasme, s.n. Eroare de exprimare constând în folosirea alăturată a unor cuvinte, construcţii, propoziţii etc. cu acelaşi înţeles.

        Postat în original de Mircea G
        [...] faptul de a avea copil mic nu justifica in opinia mea, investitia. Copilul este mic o perioada, sistemul ramine. In perioada cit intr-o casa este un copil mic se pot lua masuri speciale. Unde scrie ca un bebe trebuie sa umble prin toata casa ???? [...]
        Mă dau bătut.

        P.S. Eu nu am copii, dar aşa ceva nu pot să înţeleg.
        De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
        În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

        Comentariu

        • Mircea_G
          Living Legend
          • 14.ian.2007
          • 12227

          #49
          RaduCA Nu am avut intentia " sa va dau pe spate " ! Explicatia mea este logica .
          In legatura cu copilul ....nu sint rau ! Sint realist !
          Deja am intrat " in diverse" si nu este cazul ...discutam de incalzirea in pardoseala ...eventual !
          Ps. am fost pro plafonarea venitului viitoarelor mame ....s-a realizat !
          Instalatii verificari-revizii gaze

          Comentariu

          • gabix
            Membru
            • 10.sep.2007
            • 185

            #50
            In acest raspuns incep de la coada la cap si anume cu copilul care ar fi primul motiv pt. incalzirea in pardoseala, al meu sta numai pe jos si cu greu
            daca nu chiar imposibil poti schimba aceasta situatie. Din acest motiv la bloc unde inca stam in aer la 1.5 m inaltime avem cam 24-25 C pt ca jos sa fie acceptabil sa nu raceasca pt. ca e o "distractie" mare pt. parinti sa o tina din raceala in raceala ca sa nu mai vorbim de micuti.

            Cit priveste prietenul meu aveti dreptate cu bancul, o stie si el si nu-i pasa atita timp cit isi atinge scopul. Este 100% vointa lui si este un om tehnic, deci stie ce face, si a realizat foarte multe pina acum si este un exemplu privind rigurozitatea, lucrul bine facut, etc.

            Cind am vorbit de realizarea in regim DYI nu am mentionat ca as avea proiect, nu am asa ceva si-l voi face eu si-l voi si implementa. In 2002 am taiat toate tevile de incalzire centrala din apartament si 2 coloane din bloc si am facut instalatia de incalzire pe pexal ( deh eram incepator pe atunci ) ce a functionat impecabil 6 ani. Acum am o mica pb cu centrala, am deschis un post pe aceasta tema. Am gasit un om de service si mi-a confirmat presupunerea ca 90% ventilul de suprapresiune a obosit. Dupa anul nou o rezolv si pe acesta, oricum situatia e oarecum stabila acum.

            Cunostintele pe care le am si mica experienta cred ca ma vor ajuta sa rezolv si implementarea unei incalziri in pardoseala, ceea ce imi lipseste sint datele de pret pt. materiale ( plus date tehnice ) si scheme practice deja facute, in rest deja am furat "multa meserie" de pe forum cit si din experienta altora. Da am aflat de curind ca daca iei PEX de la o firma nu poti sa iei fitinguri de la alta pt. ca nu corespund la dimensiuni si conf cu politica de marketing a binecunoscutei firme de aparate de ras, aparate ieftine lame scumpe asa e si aici tub ieftin fitinguri scumpe sau invers, se stiu ei! In deflatia din acest an poate vor reveni cu picioarele pe pamint si Mircea G isi va schimba parerea

            Cu bine si "La multi ani"!

            Comentariu

            • termoadi
              Membru Marcant
              • 21.ian.2007
              • 980

              #51
              din punct de vedere al ...fitingurilor si conexiunilor un sistem de incalzire in pardoseala are doar cateva, in esenta fiind un sistem extrem de simplu si fiabil
              cine spune ca e o instalatie complexa........,sa nu se mai uite la unduirea serpentinelor ,ca probabil ameteste
              ideea nu e sa daramam o casa ca sa ingropam acolo niste teava,ci sa facem acest lucru la o casa noua
              iar notiunea de confort .....fiecare ce poate si cum poate ,acum nu ne aliniem toti ...ca si chinezii
              eu nu am auzit pe nimeni sa i para rau ca si a instalat asa ceva in casa

              va doresc un an nou fericit si toate cele bune
              O instalatie termica nu incepe si nu se termina cu doua tevi spre radiator

              Comentariu

              • bungee
                Incepator
                • 09.aug.2007
                • 15

                #52
                Postat în original de RaduCA
                Cred că dacă suprafaţa cu încălzire în pardoseală ar fi fost mai mare, şi economia Dvs. ar fi fost mai mare. Plus economia oferită de acest sistem ca întreţinere, dar şi consum.
                Apropo, care a fost argumentul pentru soluţia mixtă de încălzire? Parchetul de la nivelele superioare? Sau neîncrederea în această soluţie?
                Motivele pentru care nu am instalat si la etaj incalzire in pardoseala au fost:
                1. la etaj am parchet iar eficienta sistemului ar fi fost scazuta
                2. restrictii bugetare
                3. la etaj pardoseala este destul de calda pentru a oferi un confort satisfacator

                Ultimele doua ierni le-am petrecut intr-o casa incalzita prin solutia clasica si desi la parter am facut o izolatie destul de buna fata de fundatie, pardoseala era foarte rece. Nu se putea sta fara papuci iar de lasat copilul pe jos nici nu incapea discutie. Pana nu simti pe propria piele diferentele este greu sa apreciezi daca investitia este justificata sau nu. Linia dintre moft si necesitate este destul de fina. Este la fel ca aerul conditionat la masina: acum 15-20 de ani am fi spus ca este un moft insa acum nu prea mai concepe nimeni o masina noua fara aer conditionat sau geamuri electrice. Pana la urma un moft este si faptul ca ne mutam in case de 2-300 mp in conditiile in care mai toata viata am trait foarte bine in cutiute de 50-60mp.

                In continuare cred ca daca sistemul este facut de profesionisti nu exista nici un motiv obiectiv pentru a fi catalogat ca fiind greu de exploatat sau putin fiabil. Iar confortul pe care ti-l poate oferi este inegalabil.

                Comentariu

                • evisceratum
                  Membru Marcant
                  • 29.aug.2006
                  • 399

                  #53
                  Imi place despre voi ca ajungeti la aceleasi concluzii ca si mine. Daca ati mai fi tinut minte ce ati citit pe acest topic care spre fericirea mea a ajuns la 6 pagini (desi nu doream neaparat sa gazduiasca o polemica) si Raduca si MirceaG ambii au citit cu siguranta, eu ajunsesem la aceeasi concluzie. E scump dar orice confort superior se transforma in bani.

                  Gabix - eu am facut sistemul meu DIY, "proiectul" imi apartine si nu e mare scofala. In aceste momente cind in Timisoara sunt intre -5 si -10 grade de o saptamina jumatate incontinuu, ma felicit ca am facut o solutie mixta cu pardoseala si radiatoare. Nu locuiesc aici inca dar am biroul deocamdata la casa si la mine in birou daca nu pornesc caloriferul am o diferenta de 2-4 grade intre peretele exterior cu geamul si peretele interior al casei intr-o incapere de 5x5m mobilata cu mobilier de birou.

                  Itr-adevar sistemul se preteaza la case noi cind prevezi din constructie grosimea finisajelor. Nu e neaparata o centrala in condensatie poata fi cea mai ieftina centrala cu conditia ca sa existe un sistem de amestec, v-am mai spus ca am un prieten care a preferat sa foloseasca robineti termostatati de la heimeier care preiau temperatura de pe tur si astfel isi limiteaza temperatura in pardoseala fara distribuitoare si fara pompa suplimentara desi are cam 40mp. E mai putin eficient dar merge.

                  Imi place ce am citit mai devreme: linia dintre moft si necesitate e f f fina.

                  Comentariu

                  • floice
                    Incepator
                    • 10.sep.2007
                    • 95

                    #54
                    Salutare! Am ajuns la sistemul de incalzire in pardoseala. De cativa ani visez la aceasta casa si la incalzirea in pardoseala, sotia mea a spus ca sunt fitos ca vreau asa ceva. Anul trecut am stat o saptamana la cineva care are incalzire in pardoseala cu centrala pe ulei (in strainatate), am prins o perioada friguroasa, cu zapada si ceva frig (-10), la etaj are radiatoare dar erau mai mult amortite decat calde. Dupa ce am plecat de acolo, sotia mea a zis ca voi dormi in masina daca nu pun incalzirea in pardoseala. Atasat aveti automatizarea lor care mi s-a parut destul de simpla. La servici avem asa ceva, este extraordinar.
                    Noua ne e frica de lucru nou, cred ca asta e si motivul pt care unii spun ca e scump, complicat si nu e eficient.

                    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	germany_2008_130_844.jpg 
Afișări:	1703 
Mărime:	43,5 KB 
ID:	570081 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	germany_2008_122_135.jpg 
Afișări:	1713 
Mărime:	46,9 KB 
ID:	570082 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	germany_2008_086_212.jpg 
Afișări:	1683 
Mărime:	34,9 KB 
ID:	570083 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	germany_2008_084_615.jpg 
Afișări:	1688 
Mărime:	38,9 KB 
ID:	570084

                    Comentariu

                    • Mircea_G
                      Living Legend
                      • 14.ian.2007
                      • 12227

                      #55
                      floice / nu de nou ne speriem ...de preturi si de rezultate care nu sint cert mai bune ci in functie de " simturi " , de echipamente complicate ....
                      Instalatii verificari-revizii gaze

                      Comentariu

                      • DIY
                        Living Legend
                        • 07.sep.2007
                        • 1747

                        #56
                        Postat în original de Mircea G
                        floice / nu de nou ne speriem ...de preturi si de rezultate care nu sint cert mai bune ci in functie de " simturi " , de echipamente complicate ....
                        Care sint criteriile de baza dupa care se alege sau nu un anumit tip de instalatie?
                        In ce sens si in ce conditii rezultatele "nu sint cert mai bune"?

                        Postat în original de floice
                        <<...>> are incalzire in pardoseala cu centrala pe ulei (in strainatate), am prins o perioada friguroasa, cu zapada si ceva frig (-10), la etaj are radiatoare dar erau mai mult amortite decat calde <<...>>
                        Sper ca acele calorifere erau amortite si nu calde datorita unei setari 7/24 si nu pe motiv ca nu faceau fata.
                        Numai bine,
                        DIY

                        Comentariu

                        • Mircea_G
                          Living Legend
                          • 14.ian.2007
                          • 12227

                          #57
                          Postat în original de DIY
                          Postat în original de Mircea G
                          floice / nu de nou ne speriem ...de preturi si de rezultate care nu sint cert mai bune ci in functie de " simturi " , de echipamente complicate ....
                          Care sint criteriile de baza dupa care se alege sau nu un anumit tip de instalatie?
                          In ce sens si in ce conditii rezultatele "nu sint cert mai bune"?
                          Daca ne referim la rezidential , criteriul dupa care se alege o instalatie , este strict placerea si dorinta personala .
                          Rezultatele unei incalziri de un anume tip tine strict de perceptia personala . (Nu ma refer aici la partea tehnica ! ) Unii spun ca fara incalzire in pardoseala nu se poate , altii nu concep fara calorifere ....pina una alta incalzirea in pardoseala se suplimenteaza cu calorifere ! Daca este sa vorbim putin si de " tehnic'" ...cum poate fi " mai bun " ceva " mai complicat ?"

                          "la etaj are radiatoare dar erau mai mult amortite decat calde. Dupa ce am plecat de acolo, sotia mea a zis ca voi dormi in masina daca nu pun incalzirea in pardoseala. "
                          Ati inteles asta ????
                          Instalatii verificari-revizii gaze

                          Comentariu

                          • floice
                            Incepator
                            • 10.sep.2007
                            • 95

                            #58
                            caloriferele erau amortite nu pt ca nu faceau fata ci era prea cald.
                            Pentru aceia care vor sa-si puna asa ceva sa nu ezite, parerea mea este ca isi merita banii. Diferenta de bani nu mi se pare chiar asa de mare.
                            Sper sa incep cat mai curand instalatia sa pot pune si niste poze.

                            Comentariu

                            • evisceratum
                              Membru Marcant
                              • 29.aug.2006
                              • 399

                              #59
                              Deja folosesc instalatia mea de citeva luni. Sunt mutat doar cu biroul si sper ca prin martie sa reusesc sa ma mut si cu familia.
                              Pina acuma nu va pot spune impresii despre cit e de economica, si nici de confort avind in vedere ca la birou sunt incaltat tot timpul.
                              Va pot spune insa ca nu imi dau seama cum ar fi sa nu ai calorifere in paralel cu instalatia. Ele stau si se uita la mine mai tot timpul ca au robineti termostatati si intra in functiune doar cind pardoseala nu face fata(sau cind deschid geamul sa aerisesc) Dar e f comod ca atunci cind de exemplu ai aerisit in baie si vrei sa faci repede cald sa dai drumul la calorifer si ai caldura in 2 minute, sau ai ceva de uscat repede, il pui pe calorifer, chestii de genul asta cu care ne-am obisnuit de atita timp.

                              Prin urmare nu va recomand sa renuntati la calorifere, desi presupun o investitie deloc neglijabila.

                              Comentariu

                              • RaduCA
                                Living Legend
                                • 09.oct.2005
                                • 6453

                                #60
                                Postat în original de Mircea G
                                [...] Daca este sa vorbim putin si de "tehnic"... cum poate fi "mai bun" ceva "mai complicat"? [...]
                                "Mai bun" din ce punct de vedere? dar "mai complicat"? Sau iar "nu se vede pădurea din cauza copacilor"?

                                Dar haideţi să vă pun o multi-întrebare ajutătoare: la maşinile pe care le folosiţi acum aveţi servo-direcţie? dar servo-frînă? dar ABS? dar geamuri electrice? dar ş.a.m.d. Păi de ce Dle Mircea G, că toate astea complică lucrurile... deunde rezultă că erau mai bune Trabantul şi Lăstunul că nu aveau atîtea complicaţii.
                                De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
                                În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

                                Comentariu

                                Procesare...