Mobilier pentru bucatarie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • timarian
    a răspuns
    ce parere aveti de preturile urmatoare:
    Cos gunoi din inox montabil pe usa = 46 lei
    scurgator vase 65 cm = 100 lei
    la un magazin de profil din bucuresti
    acasa am posibilitatea doar de la Dedeman, ceimi recomandati?

    Lasă un comentariu:


  • calin.diaconu
    a răspuns
    Cred ca ar fi o idee buna sa dezvoltam un catalog al firmelor de mobilier online, in care sa putem nota, fiecare din noi (beneficiarii), felul in care am fost tratati/taxati/rezolvati ... Parca s-a inceput ceva, GHIDUL MSIUNEA CASA - insa platforma mi se pare usor generalista.

    Un domeniu ca acela al "producatorilor seriosi de mobilier de bucatarie" cred ca ar avea un rost in 2012!
    ... ati incercat la Schachermayer?

    Lasă un comentariu:


  • vasilecretu
    a răspuns
    mobila ....

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	m2.jpg 
Afișări:	3227 
Mărime:	85,0 KB 
ID:	598855 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	P1019811.jpg 
Afișări:	8967 
Mărime:	139,9 KB 
ID:	598856

    Lasă un comentariu:


  • hanako
    a răspuns
    Este cineva disponibil sa imi faca o recomandare?

    Buna,
    Avem o bucatarie executata din rigips, careia ii vom atasa usi de lemn sau mdf. Am executat compartimentarea unui perete si am constatat ca nu prea reusim sa ccesorizam spatiile respective. Mai avem doi pereti pt care incepem de-abia acum sa facem corpurile de rigips si as vrea sa procedam mai cu cap, adica sa incapa niste accesorii utile inauntru (cosuri, scurgatoare de vase etc.)

    Intrucat nu cumpar si corpurile de mobilier, nu cred ca voi gasi o firma de mobilier care sa ma ajute cu proiectarea numai pentru ca as cumpara de la ei accesoriile.

    Daca ma puteti ajuta cu o recomnadare, va rog!

    Multumesc

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    evisceratum / - nu este polemica , sint discutii , sfaturi , consultari .....

    Lasă un comentariu:


  • evisceratum
    a răspuns
    Referitor la problema mea cu locatia masinii de spalat, va anunt ca am hotarit locatia acesteia, si anume la etaj, in apropierea baii. Mai am in concluzie ceva de spart, dar cred ca in cazul meu este cea mai viabila solutie. Evident ca celelalte optiuni nu sunt eliminate, poate doar locatia din bucatarie dupa achizitionarea mobilei.

    Referitor la problema cu umiditatea, solutia tehnica viabila ar fi fost injectarea pamintului din spatele peretelui cu solutii speciale si evident f f scumpe. O alta solutie ar fi fost o tencuiala speciala de la baumit care se aplica pe interior cu proprietatile deosebite de absorbtie a umiditatii din perete prin cristalizarea in interiorul ei. Scump si eficienta cu durata de timp doar de 2-4 ani, timp dupa care ar fi trebuit refacuta.
    Solutia cu rigips e ieftina, am folosit rigips verde ceea ce ar trebui sa imi dea o autonomie putin mai mare in timp. In mod normal cum placile de gipscarton nu sunt in contact cu peretele absorbtia umiditatii de catre acestea ar trebui sa fie mai redusa ca viteza. Evident ca am dat peretele inainte cu o solutie antimucegai, dar si aceste solutii au o anume durata de eficienta.
    Pe timp de vara socoteam sa imi montez o clima mai ieftina cu functie de dezumidificare pentru ca paradoxal problema majora cu umiditatea e vara cind in subsol sunt cu 15 grade mai rece ca afara.
    Restul solutiilor de combatere a umiditatii din interior sunt frectie.

    Prin urmare va multumesc mult pentru implicare si consider subiectul inchis, asta daca nu cumva va mai vine o idee. Ramin sa urmaresc polemica cu mobila.

    Lasă un comentariu:


  • Specialist mobilier
    a răspuns
    Aveti in link-ul atasat cateva nuante pentru blatul de lucru din cuart : norvinia.ro/mobilier/cuart-lucioase/blank-cuart.html

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    Postat în original de DIY
    Postat în original de Mircea G
    DIY
    Expert HVAC
    Tocmai ca stiu ce spun .<<...>>
    Hmmm ... hai sa mai discutam dupa ce ai refacut bucataria si ai trait cu ea vreo doi ani, cel putin.
    Pina una, alta bine ca ai trecut de faza cu "blat imitatie de marmura" si "gresie imitatie de parchet".

    Cit despre ... Expert HVAC ... admin-ii forumului au hotarit asta (multumesc frumos!) si nu eu. Asta e: ma pricep bine de tot la HVAC dar pasiunea de timp liber este in domeniul amenajarilor interioare. Daca nu-ti convine ... problema ta, fiindca eu nu am cum te ajuta.

    P.S. Eu as pune travertinul pe jos, nu pe pereti! Merge bine cu un granit ca blat, daca spre stilul din poza pe care ai atasat-o te indrepti. Blatul de inox se zgirie rau si eu nu as recomanda nimanui asmenea blat decit pentru insula de lucru unde, in cel mai scurt timp, zgirieturile se inmultesc cu repeziciune si se atinge o uniformitate. De asemeni, bucataria din respectiva poza imi pare foarte rece asa ca nu-ti ramine decit sa vezi cum o incalzesti cu materialul pe care o sa-l montezi intre blat si corpurile suspendate.
    Atentie! Vrei sa faci pe comnada si din lemn (inteleg eu ) o bucatarie precum cea din poza ... esti, cum s-ar spune, la un pas sa te trezesti cu o "minunata" bucatarie a ... anilor '70.
    Fara intentie si ginduri ascunse , am scris si " expert HVAC " . Pur si simplu mecanic .
    Poza arata formatul "lemnelor "
    Travertinul pt pereti , il am , pt blat si podea ma gindesc tot la un travertin . In poza stiu ca este inox , eu nu vreau asa ceva ..
    Ca material nu ma gindesc la lemn , poate am lasat eu sa se inteleaga asa , nu , tot pal va fi dar sint unele cu finisaj mai bun si densitate mai mare .
    Datorita culorii travertinului pe care il am , iar cel ce va fi trebuie sa semene , stiu ca este usor sa para totul nu ca in '70 ci , mai vechi ! Sper , asa gindesc eu , ca wengele , inoxul si sticla sa le combin in asa fel incit sa iasa ceva contemporan , iar daca aspectul va fi de bucatarie moderna intr-o incapere veche ...nu ma deranjaza . Din toata ideea asta , a mea , blatul e o problema . daca pe perete este travertin , pe jos travertin , si totul la culoarea celui din poza , blatul nu cred ca se potriveste sa fie la aceiasi culoare , ara arata aiurea . Aici cred s-ar potrivi un blat apropiat de alb...sau chiar marmura alba ...mai vedem ...
    Accept sfaturi in continuare ....

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	travertin_240.jpg 
Afișări:	6613 
Mărime:	73,9 KB 
ID:	570161

    Lasă un comentariu:


  • Bill
    a răspuns
    Postat în original de Specialist mobilier
    Garsoniera fiind un spatiu mic ar fi recomandat sa va comandati mobilierul in functie de necesitati.
    Da, corect, la asta m-am gandit de la inceput. Bucataria este f. mica (170*244). Va fi un blat pe latura de 244 cu corpurile aferente dedesubt si pe perete deasupra vor fi niste corpuri suspendate pe o lungime de 150cm (deasupra plitei nu pun nimic - hota nu e cazul ca va fi langa geam plita).
    Apoi pe hol trebuie sa fac un dulap care sa intre intre o nisa si peretele pe care e usa de intrare. Adica ca dimensiuni L=140, H=250, A=33.
    Apoi in camera am un perete de 362cm si aici trebuie sa intre un dulap (cat de inalt se poate - poate chiar 250cm), adancime de 60 si lungimea vazut de asa maniera sa incapa si un birou de cel putin 170 (trebuie sa incapa 2 scaune la el - si sa stea pe el 3 monitoare de 22"-24"). Deasupra biroului vor fi niste rafturi zic eu.

    Eu sunt cam de moda veche dar sunt deschis la tot felul de noutati. Am vazut ca exista pt. bucatarie feronerie de tot felul (ceva in genul unor sertare inguste in care se pun sticle). Va trebui sa exploatez la maxim spatiul care si asa e destul de mic.

    Vorbeam de IKEA, deoarece un coleg a cumparat de acolo toata mobila din casa (P+E+M), a iesit mai ieftin, dar a montat la ea spatamani intregi. Transportul nu l-a costat nimic ca avea cu ce sa o aduca. Numai ca e nebunie pe acolo (sau era) trebuie sa sti sa folosesti programele lor (ca totul e pe calculator). La cat a luat el, s-a mai gresit, iau dat mai putine pliculete cu accesorii si a trebuit sa se mai intoarca pe acolo (se pare ca totul este modular pe acolo - sub forma de kit). Avantajul spune el ca totul e modular si poti sa iti faci cam orice configuratie doresti.
    Oricum eu am sa trec si pe acolo, voi trece si pe la vreo 2 firme sa imi dea o oferta de pret pt. ceea ce vreau (probabil va costa mai mult dar nu ma mai ocup de transport si de montaj).
    Singura grija cu firmele astea mici este calitatea - una e sa ai fabrica cu masini comandate de calculator si alta e sa lucrezi in sistem DIY (masori, trasezi, gauresti manual, etc.) Nu spun ca nu poate sa iasa bine, dar dupa ce am vazut si m-am lovit din nefericire de situatii deastea - tineri care lucreaza pe fuga, nepregatiti, etc.
    Totul va fi din PAL (bineinteles anume nuanta - am notat codurile de la ceea ce imi place).
    Saptamana viitoare va trebui sa incep cautarile (maine se va termina cu gresia si faianta, iar pana miercuri se va monta si parchetul)

    Lasă un comentariu:


  • DIY
    a răspuns
    Postat în original de Mircea G
    DIY
    Expert HVAC
    Tocmai ca stiu ce spun .<<...>>
    Hmmm ... hai sa mai discutam dupa ce ai refacut bucataria si ai trait cu ea vreo doi ani, cel putin.
    Pina una, alta bine ca ai trecut de faza cu "blat imitatie de marmura" si "gresie imitatie de parchet".

    Cit despre ... Expert HVAC ... admin-ii forumului au hotarit asta (multumesc frumos!) si nu eu. Asta e: ma pricep bine de tot la HVAC dar pasiunea de timp liber este in domeniul amenajarilor interioare. Daca nu-ti convine ... problema ta, fiindca eu nu am cum te ajuta.

    P.S. Eu as pune travertinul pe jos, nu pe pereti! Merge bine cu un granit ca blat, daca spre stilul din poza pe care ai atasat-o te indrepti. Blatul de inox se zgirie rau si eu nu as recomanda nimanui asmenea blat decit pentru insula de lucru unde, in cel mai scurt timp, zgirieturile se inmultesc cu repeziciune si se atinge o uniformitate. De asemeni, bucataria din respectiva poza imi pare foarte rece asa ca nu-ti ramine decit sa vezi cum o incalzesti cu materialul pe care o sa-l montezi intre blat si corpurile suspendate.
    Atentie! Vrei sa faci pe comnada si din lemn (inteleg eu ) o bucatarie precum cea din poza ... esti, cum s-ar spune, la un pas sa te trezesti cu o "minunata" bucatarie a ... anilor '70.

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    DIY
    Expert HVAC
    Tocmai ca stiu ce spun . Si eu am spus de cele doua tipuri de mobila ...una ieftina , doar de aspect , alta mai teapana , dar cu probleme ....
    "Plus ca, o chestie de gust, eu consider ca "bijuteriile" bucatariei sint pardosela, finisajele, corpurile de iluminat, decoratiunile, chiuveta si electrocasnicele.Prefer sa dau bani mai multi pe aceasta directie si mobila s-o am cit mai simpla." asta DA ! Aici si eu am tot studiat modele , am cam gindit ce voi face si cum pt a iesi o mobila ok . Mobila ok , inseamna , in viziunea mea , bine lucrata , material de calitate , accesorii de calitate ....si toate acestea la pret rezonabil , adica " lemnele " nu ma vor secatui la punga !
    Imi place bucataria din poza dar nu este ce vreau , sau mai bine zis , ce-mi trebuie mie . Din motive de continuitate stilistica (!) mobila va trebui sa contina wenge si argintiu + sticla mata ...wenge pt a avea legaura cu ce am in casa , argintiul este de la accesoriile predominante : combinatia ramine de stabilit . Pt blat vreau un material natural . Pe pereti travertin , mai ramine sa stabilesc ce voi pune pe jos .....daca reusesc sa le imbin pe toate acestea ....designer ma fac ! Ca tot m-ati stresat cu " naturalul " ..... si mie imi place dar pina acum n-am avut curajul sau putinta financiara ...acum , ca tot este criza imi voi face de cap .... Cum pare ideea mea ? Sincer ! Nu ma supar !
    O poza " apropiata " de ce mi-ar place ....mai putin finisajele ...

    Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	bucatarie_273.jpg  Afișări:	18321  Mărime:	56,3 KB  ID:	570160

    Lasă un comentariu:


  • DIY
    a răspuns
    Postat în original de evisceratum
    <<...>>
    - acestea inainte de a le baga in masina trebuie sortate. De obicei acest lucru eu il fac rasturnind cosul de rufe pe jos in fata masinii de spalat si o incarc direct cu hainele pe care doresc sa le spal, restul in cos pentru tura a doua. <<...>>
    Pai asta-i metoda clasica!

    Fara sa indraznesc sa intru in discutii pe partea de izoalre a subsolului (nu e domeniul meu) imi imaginez ca ai incercat sau macar analizat toate metodele de a scapa de umiditate ... inclusiv pe cea cu acoperire epoxy la interior ...

    Personal, as incerca tot ce se poate ca sa scap de problema fiindca ventilatia de care spui tu prezinta niste riscuri. Daca ramine, totusi, umezeala in pereti si se transfera la rigips, igrasia apare si sporii de muceai se plimba nestigheriti chiar inainte de primele semne vizibile tie! Oricum, pentru perioada de vara, eu as recomanda sulimentar si un dezumidificator fiindca vara e umiditatea relativa mai mare.

    Acum despre masina de spalat rufe. Personal prefer sala de spalat la subsol atunci cind e o incapere multifunctionala. Faptul ca alergi in sus si-n jos pe scari e sanatate curata

    Daca asta nu-i o varianta viabila, optiunea mea numarul 2 ar fi instalarea ei la etaj, intr-o debara eventual (nu mi-ar place s-o am in baie), astfel incit sa fie foarte aproape de ... locul faptei. Asta-i o varianta extrem de comoda.

    Cit despre masina de uscat ... cred ca este o idee preconceputa cum ca scurteaza durata de viata a lucrurilor. Putina atentie la setari si totul e o.k.

    Dupa mine, cind ai tone de echipamente sportive, prosoape tirite prin vestiare la sala de sport, blugi, haine cu care ai batut noroaiele pe santier si altele asemenea, masina de uscat devine indispensabila.
    Postat în original de Mircea G
    <<...>> la mobila ...slab , pare de unica folosinta . Am studiat si eu deoarece am vrut sa cumpar ...m-au dezamagit . Eu nu suport ca mobila sa se bitiie din toate incheieturile si sa fie facuta din carton ....Suficient ca folosim pal , dar carton ????
    Iar vorbesti fara sa fii in cunostinta de cauza. Mobila mea nu se bitie si n-are nici o problema dupa 2 ani de ... abuz. Ai vazut vreodata cum trinteste un adolescent usile mobilei de bucatarie atunci cind ii este foame!?! Sau cum "gateste" ?

    Nu e cazul sa generalizezi pornind de la niste masute de carton. Au diverse tipuri de mobila, diverse materiale ... dupa gusturi si posibilitati. Eu n-am spus ca e mobila respectiva e cea mai buna ci numai am evdentiat raportul calitate/pret.

    Plus ca, o chestie de gust, eu consider ca "bijuteriile" bucatariei sint pardosela, finisajele, corpurile de iluminat, decoratiunile, chiuveta si electrocasnicele.Prefer sa dau bani mai multi pe aceasta directie si mobila s-o am cit mai simpla.

    Sau, daca stilul meu nu-ti convine, uite aici altul pentru inspiratie:

    Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	maui_313.jpg  Afișări:	4416  Mărime:	88,7 KB  ID:	570151

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    Postat în original de DIY
    Postat în original de Mircea G
    Chiar credeti ca la IKEA gasiti mare calitate ??? <<...>>
    Parerea mea este ca Ikea are un raport foarte bun pret / calitate.
    Avem atit bucataria cit si camera tehnica (spalatorie, boiler, depozitare) cu mobila Ikea si consideram ca am facut cea mai buna alegere.
    Sint buni sau macar intreresanti la decoratiuni si accesorii . La mobila ...slab , pare de unica folosinta . Am studiat si eu deoarece am vrut sa cumpar ...m-au dezamagit . Eu nu suport ca mobila sa se bitiie din toate incheieturile si sa fie facuta din carton ....Suficient ca folosim pal , dar carton ????
    Am cumparat doua masute de 60x60 cm , una sa tin flori pe ea , una la mansarda ...sa fie . O asemenea masa are max 1,5-2 kg ...blatul desi aparent gros este un carton ...picioarele sint din carton cu doua cepuri pt fixare ....deci slabute rau . Masuta gindita de mine care are 60x120 trebuie mutata de doua persoane Asta numesc eu mobila teapana ! La mobila mai complicata , sistemul de a compune " ce vrei " , " te scoate " mai scump decit daca faci de comanda sau cumperi + adusul acasa si montatul .. Eu acum studiez pt viitoarea si mult aminata bucatarie ....varianta nu poate fi decit de comanda , inspiratie se gaseste pe net , meseriasi am ....
    ...poate la parerea mea contribuie si faptul ca am un vecin care este la o firma cu mobila de lux , vecin care mi-a deschis ochii si mi-a spus si aratat cum se face mobila " teapa " la ce trebuie sa ma uit , de ce trebuie tinut cont ....sint multe smecherii .... Deci , oarecum avizat , spun nu la ikea !

    Lasă un comentariu:


  • DIY
    a răspuns
    Postat în original de Mircea G
    Chiar credeti ca la IKEA gasiti mare calitate ??? <<...>>
    Parerea mea este ca Ikea are un raport foarte bun pret / calitate.
    Avem atit bucataria cit si camera tehnica (spalatorie, boiler, depozitare) cu mobila Ikea si consideram ca am facut cea mai buna alegere.
    Postat în original de Bill
    m-ai convins, o sa fac un drum ori sambata asta ori cea viitoare la IKEA. Doar nu se cumpara mobila in fiecare an.
    Corect.
    Nu uita ca la Ikea (desi nu sint expuse) gasesti fel de fel de panouri de capat (la mobila de bucatarie), rafturi si alte asemenea care te vor ajuta sa completezi spatiile in care mobila nu se potriveste perfect.

    Lasă un comentariu:


  • Specialist mobilier
    a răspuns
    Postat în original de Bill
    Un sfat de la cei care au trecut prin asta.
    In viitorul apropiat voi mobila o garsoniera, cu tot ce trebuie, adica bucatarie, dormitor, hol.
    Cum ies mai bine din punct de vedere financiar cat si al calitatii? Daca o fac la comanda sau daca cumpar separat piesa cu piesa?
    Garsoniera fiind un spatiu mic ar fi recomandat sa va comandati mobilierul in functie de necesitati.

    Lasă un comentariu:

Procesare...