Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Mobilier pentru bucatarie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Răspuns la: Mobilier pentru bucatarie

  Timpul începe sa ma preseze,săptămâna viitoare vreau sa dau comanda pentru debitarea palului.
  Referitor la buget,intr-adevăr este incert deoarece n-ai am și alte lucrări de făcut in casa,dar mobila de bucatarie este o prioritatea și trebuie sa fie funcțională sa ne putem muta in noua locație. Dupa cum spuneam și in posturile anterioare,momentan nu voi face corpurile suspendate,dar vreau sa fie mobila gândită in detaliu de la început,iar când o sa dispun de banii necesari o sa execut și corpurile respective.Pentru început ma voi limita la spațiile de depozitare oferite de corpurile din schite.Ma întrebam dacă la corpul din dreapta cel de 800 mm as putea sa fac numai sertare in loc de Combinația de usa+sertare.Referitor la cotele finale,sper sa le am la sfârșitul săptămânii,am lucrat cu grija,la tavane am luat nivelul cu laserul iar sapa este elicopterizata,deci ar trebui sa aibă abateri foarte mici.Imi rămâne sa verific cei doi stâlpi (hornuri mai bine zis) sa ma asigur ca au fost tencuiți corespunzător.Un alt detaliu pe care nu l-am precizat este-o grinda de lemn care strabate bucataria pe lățime și se afla undeva la un metru fata de stâlpul din stânga,adică o sa fie undeva deasupra plitei...

  Comentariu


  • Răspuns la: Mobilier pentru bucatarie

   Deci, „până în tavan” e un fel de-a spune, mai corect ar fi „până în grindă”. Mobilierul „până în tavan” este întâlnit pe la alte culturi, mai prospere. Se montează mobilierul și abia după aceea se execută lucrările de finisare și anume placările de gresie, faianță și ornamente. Pare un pic pe dos pentru noi, românii, care avem impresia că schimbăm vreo 3 rânduri de mobilier fără să intervenim în incintă! Cei cu mobilierul „până în tavan” au constatat practic că la fiecare nouă amenajare se înlocuiesc și gresia și faianța, de multe ori și tâmplăria, deci nu are sens să „îngroape” bani acolo unde nu este necesar. Eu sunt adeptul celor 100 mm până la tavan, necesari pentru ștergerea prafului, similar cu folosirea picioarelor la piesele de mobilier pentru aceeași operațiune.

   Comentariu


   • Răspuns la: Mobilier pentru bucatarie

    Cam în genul ăsta, văd eu bucătăria pe care ți-o dorești.
    Fișiere atașate

    Comentariu


    • Răspuns la: Mobilier pentru bucatarie

     Nu am apucat ieri sa intru pe forum,am fost ocupat cu tavanele.
     Am luat cota tavan-pardoseala in doua locuri si am avut 281,9 respectiv 282 cm,urmeaza sa montez parchetul saptamana viitoare,deci am aproximat bine cota finala de 280 cm.Grinda de care ziceam ii pe latimea bucatarie,practic o sa intrerupa corpurile superioare,este destul de mare ca si dimensiuni,vreo 40 cm latime,inaltimea o sa o masor azi.
     Revenind la subiectul nostru si anume mobila,sincer arata foarte bine schitele.Din cate vad cosul jolly ii in vecinatatea masinii de spalat,pare ok.
     Ce mi s-a parut ciudat este hota care coboara sub nivelul mobilei,cred ca as pune hota sa fie aliniata cu partea de jos a corpurilor suspendate.
     Referitor la mobila pana in tavan,ma gandeam la varianta asta si din motive de estetica,daca distanta dintre tavan si corpuri ii ceva mai mare,vesnic se gasesc diferite obiecte depozitate desupra mobilei si vreau sa evit asta,vis-a-vis de praf nu stiu ce sa zic,daca mobila ar fi aprope lipita nu ar mai fi necesara aceasta operatiune,nu zic ca nu ar intra praful prin spatiul ala mic,dar nu s-ar vedea,ceva de genul ca am ascunde r.... sub pres.Nu prea ma vad cocotat la inaltimea respectiva prea des,pe nevasta-mea nici atat
     Dupa cum spuneam si in posturile anterioare,corpurile de sus raman in stand-by,partea superioara cred ca ar fi indicat sa o proiectam dupa ce reusesc sa fac lateralele si corpurile de jos,atunci voi avea toate cotele,inclusiv a grinzii respective,care ingreuneaza umpic toata treaba si aspectul bine-inteles...

     Comentariu


     • Răspuns la: Mobilier pentru bucatarie

      Sa stii ca mobila pana in tavan e o varianta buna, mai ales pentru dulapurile etajate. Da un aspect mai inalt al bucatariei, si a camerelor in general. In plus, poti uita de grasimea care se acumuleaza pe dulapuri, chiar daca ai o hota, ea va ramane acolo. Eu mi-am cautat ceva timp dulapuri, am incercat si pe comanda dar mesterul nu era foarte priceput ). Pana la urma am optat pentru o varianta mai simpla pe motorul de cautare https://favi.ro/ , care au preturi bune si link direct la producator. Spor la construit!

      Comentariu


      • Răspuns la: Răspuns la: Mobilier pentru bucatarie

       Este trist. Așa lipsă de imaginație și atâta grabă! Apreciez o publicitate mascată care este muncită și inteligentă.

       Comentariu


       • Răspuns la: Mobilier pentru bucatarie

        Buna, am un corp de bucatarie suspendat si as dori sai pun doua usi de sticla montate in interior, nu aplicate pe exterior, am luat balamalele si am fost la doua centre de taiat geamuri , geamgii nu au stiut la ce dimensiune sa/mi taie geamurile ziceau ca trebuie lasata o toleranta atunci cand balamaua la deschidere arunca usa in exterior, latimea corpului este de 76,5cm / 55cm inaltime, astea masurate in interior, imi puteti spune cat trebuie sa aiba fiecare usa de sticla latime / inaltime si ce grosime sa aiba sticla, ei mi/au zis ca de 4mm e suficient. Va multumesc !
        Fișiere atașate

        Comentariu

        Procesare...
        X