Mobilier pentru bucatarie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • klaus
    Membru Marcant
    • 24.iun.2005
    • 960

    #31
    In mod sigur nu ne uitam la aceleasi materiale din domeniu "de pe la altii".
    Ca eu am vazut alte tendinte in mobila moderna, din casele moderne.
    Insa din pacate PAL-ul de la noi nu are aceeasi melamina eleganta ca cel din alte parti, toate de la noi imita "mot-a-mot" fibra lemnului, care neaparat trebuie sa aiba noduri. Sau este uni/marmorat, fara sare si piper. Probabil ca va ajunge si pe la noi designul din alte parti in vreo 2-4 ani...
    Viata e complexa si are multe aspecte...

    Comentariu

    • break_noon
      Membru
      • 19.dec.2005
      • 138

      #32
      PAL sau lemn masiv este o chestiune de gust.
      La Mariana Popa ii place lemn masiv. Si poate si la altii. Mie nu prea. Si poate si la altii. E o chestiune de gusturi. La fel cum la unii le plac culorile deschis, sau inchise, sau cum unii prefera la geamuri lemn, PVC sau aluminiu.

      Cei care prefera PAL au insa posibilitatea sa isi cam faca singuri mobila.
      Cit despre masini numerice care taie PAL-ul, si il asambleaza, prea putine ateliere au asa ceva.
      Ori cei care au baga niste scoruri la mobila, de ti-e frica sa numeri cifrele.
      Pai am vazut dulap de dormitor la Mobexepert, de 1000+ EUR, si care nu era imens, doar pe colt, si avea ceva balamale care deschidea peste 90 de grade. Ori eu mi-am facut mobila de dormitor cu ceva mesteri, adica dulap de 2.8 pe 2.4 si pat cu saltea si noptiere, totul la 3000 RON, adica sub 1000 EUR. Calitatea? Comparabila. Sertarele se inchid bine, usile la fel, cantul este aplicat cum trebuie. Asta e chestia cu PAL-ul, ca daca se lucreaza cu atentie, obtii cam aceleasi rezultate indiferent ca e firma mare sau un atelier mai micut. Totul tine de grija cu care lucrezi.

      Si inca o data. Firmele mari nu prea isi justifica scorrile mari de la mobila pe care o fac decit prin faptul ca trebuie sa acopere alte costuri decit cele strict de productie, si anume marketing defectuos sau management supraincarcat. Pai daca ai o masina desteapta asta inseamna mai putini oameni care sa lucreze si chiar mai putin calificati, deci costul manoperei ar trebui sa fie mai mic. Normal, masina aia costa, dar nu cred ca trebuie scos pretul respectiv intr-un an doi.

      Cine are ban, nu pierde timpul sa se chinuie sa isi faca mobila singur. Cine nu are, si se pricepe, isi face. Plus ca mai este si categoria celor care le place sa isi mestereasca diverse chestii prin casa.

      Poate ca cei din vest au o alta conceptie, ca dai banul si vine specialistul, dar la noi inca nu ne permitem asta, pentru ca specialistul este inca prea scump, iar cel ieftin inca nu este specialist, ci doar tot un amator care face si el ce crede.

      Ideea este ca la orice alta chestie de facut prin casa: daca te pasioneaza munca respectiva, si te pricepi, fa-o. Nu trebuie sa o faci neaparat pentru ca e mai ieftin, ca daca nu te pricepi, strici, si in final iesi poate mai scump. Daca ai cit de cit in spirit tehnic, dar nu stii exact cum se face, intreaba in stinga si in dreapta, pina aflii ce si cum. Cauta site-uri cu DIY, si aflii metode de asamblare, sau ce mai ai nevoie.

      Oricum, ma distreaza fazele in care cineva vine si zice, lasa dom'ne, ca PAL-ul e naspa, fa din lemn masiv, ca e mai cool, ca e mai la moda, sau ca mai stiu eu ce. Ca dulapul bunicii arata mai bine. Serios? E totul o chestie de gusturi. Pur si simplu.

      Comentariu

      • vis-a-vis
        Incepator
        • 22.mar.2006
        • 28

        #33
        Lasa ca snobismul in "vest" nu-i mai mare ca snobismul la romani.
        La baza e mandria care nu te lasa sa faci unele lucruri presupus injositoare.

        Comentariu

        • Marina Popa
          Membru
          • 23.feb.2006
          • 173

          #34
          Cred ca m-ati inteles voi toti gresit Da, eu ma simt mai bine in lemn masiv sau mobilier maro. E chestie de gusturi -exact cum s-a spus .Mi-am lucrat o mobila bleomarin din pal in garaj ca sa fie in ton cu gresia care era gri-rezultatul este ca nu ma simt bine acolo-mobila este lucrata la comanda este frumoasa dar culoarea ma deranjeaza Nu suport mobilierul colorat -ma oboseste,mi se pare ca tot ce e clasic este mai frumos si este in acelasi timp ''out of time''
          Cred ca o mobila clasica dureaza in timp si daca e de calitate o tii o viata.o dai si copiilor Mobila moderna urmeaza cursul ei si peste 5 ani poate sa nu mai fie la moda sau simti nevoia de altceva E adevarat ca nu am timp sa mesteresc decit prin gradina si oricum la mobila nu m-as pricepe sa o lucrez
          Deci din nou subliniez-apreciez pe cei ce sunt priceputi si lucreaza o multime de lucruri in cazul in care le iese OK ceeace au proiectat dar eu doresc ceva clasic care sa imi incarce bateriile
          Doresc ca in aceasta vara sa imi construiesc linga casa mea o casuta de lemn tipic romaneasca de 25 m unde sa am o bucatarie si o camera mare unde sa petrecem timpul liber cu prietenii Acolo voi pune obiecte vechi-dulapuri vechi,balante ,fiare de calcat ,lada de zestre a buniciiVoi face o soba tipic romaneasca si totul va fi super pentru mine O rreintoarcere in timp Sincer mobila moderna imi place dar ma oboseste dupa 2-3 zile AM costatat asta si la hoteluri asa ca le prefer totdeuna pe cele care au mai mult clasicism in ele Am fost de curind la Dusseldorf si am dormit la un hotel unde toate camerele erau decorate cu un in alt fel cu mobila paturi cu baldachine,oglizi masive ,noptiere cu catifea Eram ca intr-o poveste Eu ma folosesc de tehnica noua dar nu imi place -

          Comentariu

          • andreealica
            Incepator
            • 27.oct.2008
            • 3

            #35
            mai eu mi-am facut mobila pentru toata casa ........ online,......., implicit si bucutaria, am facut-o la comanda exact asa cum mi-am dorit, incepand de la combinatia de culori pana la modul de partajare al spatiului. sunt foarte multumita de ceea ce a iesit, mai ales ca mobila fiind facuta dupa dorintele mele se potriveste perfect spatiului de care dispun si incerc sa exploatez la maximum fiecare coltisor!!

            Mesaj modificat de PowerMC

            Comentariu

            • vietnam
              Incepator
              • 15.oct.2008
              • 13

              #36
              Postat în original de vis-a-vis
              Balamale am vazut in piata la Obor cu 16-20 de mii, de acord... dar sunt curios cum arata glisierele de 30 de mii.

              Freza de 35 mm pt balamale e bine sa faci rost tot din piata. Au pret pana in 200 de mii si daca stii sa negociezi, o iei cu o suta. Sunt de la fostele fabrici de mobila, defuncte (Pipera) si au fost facute in scop industrial. Eu am 2 d-astea cu care am gaurit de cand ma stiu si nu s-au tocit de loc.
              Iti arat si glisierele de 2 milioane, daca vrei sa aiba servo-drive sau Blumotion, adica poti sa trantesti sertarul cat de tare vrei, cand ajunge la capat are un piston si il opreste lin, fara sa se tranteasca.

              In Plus conteaza foarte mult cate kilograme vrei sa poata sa tina sertarul. Daca ai nevoie sa tii decat paine in el... iti iei unu normal...dar daca vei avea chestii mai grele in el... trebuie sa iei in considerare si aspectul asta. Si mai exista si sertarele cu Extractie totala, care sunt foarte faine ca se deschid pana la capat, nu cum sunt alea vechi care daca ai ceva in fundul sertarului trebuie sa te chinui ca sa il iei.

              Daca te intereseaza mai multe informatii despre tipurile de glisiera gasesti aici http://www.roxymob.ro/pagini/glisiere.html

              Comentariu

              • evisceratum
                Membru marcant
                • 29.aug.2006
                • 410

                #37
                In zilele astea socotesc sa imi proiectez bucataria la noua casa. Inca din proiect am dorit sa imi montez masina de spalat rufe in bucatarie ,prin urmare am avut grija sa ii fac alimentare cu apa si scurgere separata.
                Acuma nu mai sunt asa de sigur ca e idee buna prin urmare va cer sfatul.
                Date importante:
                - dormitorul nu e la acelasi nivel cu bucataria
                - bucataria e la parter si nu e corp comun cu livingul
                - bucataria e oarecum situata in centrul casei.
                - uscarea hainelor pe perioada de iarna ma gindeam sa o fac la etaj intr-un loc mai larg a holului, mai precis podestul scarii de aces la mansarda. Pe perioada de vara evident ca afara.
                - pe linga masina de spalat rufe bucataria va mai avea o masina de spalat vase.
                - dimensiuni bucatarie: 2.40x4.00m
                Va atasez si un plan.

                Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	bucatarie_155.jpg 
Afișări:	4281 
Mărime:	53,8 KB 
ID:	570071

                Astept opinii daca aveti timp. Va multumesc anticipat!

                Comentariu

                • RaduCA
                  Living Legend
                  • 09.oct.2005
                  • 6360

                  #38
                  Postat în original de evisceratum
                  [...] Acuma nu mai sunt asa de sigur ca e idee buna prin urmare va cer sfatul. [...]
                  Din cauză că nu prea pot face legătura mentală (chestie personală) între mîncaruri şi rufe, eu m-am gîndit să o pun în camera tehnică (care are şi o uşă spre exterior).
                  Acum, dacă nu ai un loc mai bun, las-o acolo unde ai gîndit-o iniţial... nu ar fi nici prima, nici ultima bucătărie cu maşină de spălat rufe.
                  De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
                  În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

                  Comentariu

                  • evisceratum
                    Membru marcant
                    • 29.aug.2006
                    • 410

                    #39
                    din pacate la mine camera tehnica care gazduieste si centrala este la subsol si mi se pare cam mult 2 etaje intre locatia cosului de rufe (zona de dormitor, baie principala) si masina de spalat. In subsol nu pot usca deoarece e o zona cu umiditate mare si asa, nu vreau sa dau nastere la probleme.
                    Peste bariera mentala incerc sa trec si eu.

                    Comentariu

                    • Maestrul Max
                      Living Legend
                      • 28.iul.2006
                      • 6920

                      #40
                      Face un zgomot infernal masina de spalat cand stoarce rufele. Inre sufragerie si bucatarie este un perete despartitor ?
                      Cu stima.

                      Comentariu

                      • Helerea Nicolae
                        Membru marcant
                        • 02.mar.2008
                        • 910

                        #41
                        Postat în original de evisceratum
                        din pacate la mine camera tehnica care gazduieste si centrala este la subsol si mi se pare cam mult 2 etaje intre locatia cosului de rufe (zona de dormitor, baie principala) si masina de spalat. In subsol nu pot usca deoarece e o zona cu umiditate mare si asa, nu vreau sa dau nastere la probleme.
                        Peste bariera mentala incerc sa trec si eu.
                        ca sa nu circulati cu rufele pe scari montati un topogan un tub gros prin care rufele sa ajunga de la etaj pina jos, intr-un cos linga masina de spalat. doar daca spatiul mai permite asta, trebuia proiectat
                        lucrul, se mai face si cu capul

                        Comentariu

                        • RaduCA
                          Living Legend
                          • 09.oct.2005
                          • 6360

                          #42
                          Postat în original de Maestrul Max Fery
                          Face un zgomot infernal masina de spalat cand stoarce rufele. Intre sufragerie si bucatarie este un perete despartitor ?
                          Iaca, na! ... "infernal"! Fery, mai înţeleg că (,) acuitatea vizuală scade cu vîrsta (o simt pe propria piele ) şi nu ai văzut în planul din ataşament peretele dintre bucătărie şi sufragerie , dar cum faci de auzi mai mult decît trebuie?!?
                          De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
                          În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

                          Comentariu

                          • Mircea G
                            Living Legend
                            • 14.ian.2007
                            • 12085

                            #43
                            Postat în original de RaduCA
                            Postat în original de Maestrul Max Fery
                            Face un zgomot infernal masina de spalat cand stoarce rufele. Intre sufragerie si bucatarie este un perete despartitor ?
                            Iaca, na! ... "infernal"! Fery, mai înţeleg că (,) acuitatea vizuală scade cu vîrsta (o simt pe propria piele ) şi nu ai văzut în planul din ataşament peretele dintre bucătărie şi sufragerie , dar cum faci de auzi mai mult decît trebuie?!?
                            Sigur nenea MAX s-a referit la ACEST perete ( din poza ) Dupa cum se vede , cred ca este un rigips deci izolatia fonica ....mai salcim !
                            Despre uscarea rufelor : "- uscarea hainelor pe perioada de iarna ma gindeam sa o fac la etaj intr-un loc mai larg a holului, mai precis podestul scarii de aces la mansarda." cred ca este cel mai nefericit loc ales . Umiditate in zona aceea mai lipsea !

                            Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	bucatarie_112.jpg 
Afișări:	4184 
Mărime:	13,3 KB 
ID:	570078
                            Instalatii verificari-revizii gaze

                            Comentariu

                            • VYS
                              Living Legend
                              • 19.aug.2005
                              • 12977

                              #44
                              Parca zgomotul ar fi problema de baza!

                              Si eu sunt adeptul masinii de spalat in bucatarie, asa o am de aproape 6 ani si nu sughite urechea.

                              Inradevar problema locului de uscat rufe este reala si cred ca mai buna ar fi o solutie cu un balcon inchis sau nu, utilizand un suport de rufe ce sa nu se vada din exterior.

                              Spatiul inchis necesita ventilatie sau dezumidificare - obligatoriu
                              VYS Blog DIY

                              Comentariu

                              • DIY
                                Living Legend
                                • 07.sep.2007
                                • 1736

                                #45
                                Postat în original de evisceratum
                                <<...>> - uscarea hainelor pe perioada de iarna ma gindeam sa o fac la etaj intr-un loc mai larg a holului, mai precis podestul scarii de aces la mansarda. Pe perioada de vara evident ca afara.
                                - pe linga masina de spalat rufe bucataria va mai avea o masina de spalat vase.
                                - dimensiuni bucatarie: 2.40x4.00m
                                <<...>>
                                Masinile de spalat rufe si-au facut drum in bucatarii fiindca, in marea lor majoritate, baile din apartamente nu sint suficient de spatioase. Unii mai norocosi au reusit sa le instaleze in holul de la baie. Cei mai ghinionisti le-au instalat in bucatarie ... asta nu inseamna ca e normal sa ai rufele in aceeasi incinta cu mincarea.

                                In locul tau as incerca sa vad ce se poate face cu umezeala din subsol (problema care oricum trebuie rezolvata, nu-i asa?) si as delimita acolo, daca nu chiar construi, o mica sala pentru rufe. Acolo, pe linga masina de spalat rufe, as instala-o si pe cea de uscat rufe, chestiune care rezolva la modul cel mai elegant uscarea si/sau pre-uscarea lor pe timp de iarna. Daca tot ai gasit loc, nu uita ca intr-o mica spalatorie se recomanda si o chiuveta adinca. Daca spatiul o permite, poate gasesti loc si pentru o masa fixa de calcat si una de impaturit. Masa de impaturit poate fi chiar blatul pe care-l montezi peste cele doua masini, daca le alegi pe ambele cu incarcare frontala.
                                Aranjamentul acesta iti va folosi, se asemeni, pentru diverse mici reparatii pentru care nu ai chef sa te duci in garaj sau mai stiu eu unde, in perioada Craciunului cind vrei sa nu ai hirtie de impachetat in toata casa si altele asemenea.
                                Un televizor mic sau ceva muzica vor completa incaperea astfel incit persoana "pedepsita" sa se ocupe de rufe nu se va simti total izolata.

                                Comentariu

                                Procesare...