Mobilier pentru bucatarie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • VYS
    Living Legend
    • 19.aug.2005
    • 12977

    #46
    Cei mai ghinionisti le-au instalat in bucatarie ... asta nu inseamna ca e normal sa ai rufele in aceeasi incinta cu mincarea.
    Daca ai masina de spalat in bucatarie nu inseamna ca trebuie sa ti rufele tot acolo - murdare sau nu.
    VYS Blog DIY

    Comentariu

    • evisceratum
      Membru marcant
      • 29.aug.2006
      • 410

      #47
      DIY Imi place cum gindesti!
      Din pacate si eu am gindit la fel in 2006 cind am inceput aventura si am abandonat gindirea din motive obiective pe care voi incerca sa ti le expun mai jos cit mai succint ca sa nu iti rapesc prea mult timp.
      Subsolul este de fapt pivnita fostei case existente care are peretii din caramida plina si l-am pastrat asa cum a fost. Atasez alaturat si un plan. Peretii sunt din caramida de 60 cm grosime si sunt in contact direct cu pamintul invecinat, adincimea de ingropare e de aprox 1.50m.
      Povestea suna cam asa: casa avea o pivnita la care accesul se facea printr-un chepeng din bucatarie. Incaperea denumita "debara" doar ca sa nu am probleme la autorizare cu amplasarea in acel loc a centralei termice (stiu, e in apropierea scarii si DIY e riguros si va observa acest lucru si isi va face din start o parere f proasta) era fosta magazie de carbuni a casei si avea pardoseala ridicata cu aprox 1.00m fata de camera alaturata. Tot ce e in stinga acestei incaperi este extindere de fapt debaraua am reconstruit-o pastrind doar cei 4 pereti ai "camerei".
      Avind in vedere vecinatatea casei vecinului de pe limita de proprietate mi-am dat seama ca e imposibila hidroizolarea peretilor perimetrali din caramida plina prin urmarea acestia sunt umezi in permanenta. Pardoseala existenta sa obtinut prin excavarea celor 50 cm de pamint de umplutura ce erau in pivnita peste cota de fundare (cu rol de impiedicarea refularii pamintului de sub talpa fundatiei) si turnarea unui radier de 15 cm armat sus si jos peste 8 cm de polistiren extrudat. Deci nici aici hidroizolatie nu e ca nu avea sens
      In prezent camera respectiva e finisata cu gresie la pardoseala iar peretii sunt placati cu rigips dar sunt ventilati prin intermediul unor gauri circulare montate la 50 cm de pardoseala respectiv la 1.80m, cu masti speciale circulare D=3.5cm. Suplimentar pe la inaltimea de 60 cm am trecut o teava de incalzire de Cu 15 tur-retur cu rolul de a pune in miscare putin aerul din spatele rigipsului(care nu are contact cu peretele deloc) pe timp de iarna.
      Tehnic nu am gasit o solutie mai buna de a cistiga inca o camera in casa toata teoria se bazeaza pe faptul ca viteza de infiltrare a apei din pamint prin perete e mai mica decit cea de evaporare si eliminare prin aerisirea aproape permanenta. Evident ca aici nu vorbim de apele freatice care in caz ca se ridica asta este, nimic nu le poate sta in cale. Vor cobori si dau cu mopu si gata.
      Din punct de vedere financiar subsolul e cistigat cu bani grei: a necesitat betoane si fier pentru radier, pentru scara si peretii din beton ai extinderii, hidroizolatia acestora, finisaje scumpe cum ar fi gresie si rostuirea si curatarea tavanului din bolti de caramida, etc. Daca stai sa socotesti pe mp lesini.
      Prin urmare iti dai seama ca desi in camera centralei termice am prevazut infrastructura necesara pentru masina de spalat si as avea loc si de un uscator deasupra, nu doresc ca sa aduc si mai multa umiditate in camera subsolului ca si asa e destul de multa pe timp de vara, doar iarna cind merge incalzirea e mai uscat.
      Evident ca m-am gindit si la solutia toboganului pentru rufe dar mi-am dat seama ca ma incurca la amenajarea camerelor si a bailor.
      La mansarda unde gindeam sa usc rufele (ideea de uscator nu ma incinta deocamdata nu neaparat ca are putere de 4.5kW ci ca scurteaza durata de viata a hainelor) am geamuri pe 2 parti si le pot deschide pe microventilatie si sa elimin umiditatea fara pierderea accentuata a caldurii in zona respectiva. Evident pe un suport de sine statator, nu ma gindeam la sfori ca e totusi spatiu de circulatie.
      Ca sa evit sa va plictisesc in continuare, va spun ce ma incurca si ma aranjeaza, poate completati si voi in limita timpului disponibil.
      Lucruri deranjante in opinia mea:
      - hainele murdare provin in marea lor majoritate din zona de dormit de la mansarda si masina de spalat e la parter (sau la subsol).
      - acestea inainte de a le baga in masina trebuie sortate. De obicei acest lucru eu il fac rasturnind cosul de rufe pe jos in fata masinii de spalat si o incarc direct cu hainele pe care doresc sa le spal, restul in cos pentru tura a doua. Acest lucru nu il poti face in bucatarie.
      -automat asta inseamna ca sa iei cosul de haine, sa il incarci la mansarda unde e cosul de rufe cu haine albe sau colorate dupa caz si sa vii jos in bucatarie cu ele si sa pornesti masina de spalat. Apoi cind e gata sa le incarci si sa mergi sau afara sau la etaj sa le intinzi, functie de anotimp.
      - ai de urcat si de coborit o multime de scari. Mai ales daca o pun la subsol.
      -da nastere la probleme pentru incorporarea in mobila de bucatarie
      Lucruri avantajoase:
      -e la indemina acolo pentru supraveghere in timp ce ai grija de copil sau te uiti la televizor
      - e la parter si cum masina are 100kg e mai usor de deplasat in caz de service si defect de exemplu inundatie
      - am montat deja tot ce trebuie pentru ea, inclusiv priza separata, scurgere cu sifon inglobat in perete, alimentare cu apa
      - spatiu relativ mai mare de manevra in bucatarie decit altundeva

      In incheiere mentionez ca amenajarie sunt finalizate, mai trebuie data ultima mina de zugraveala ca sa ma pot muta, prin urmare orice traseu suplimentar de apa sau curent e cu cintec, dar nu imposibil. Am placi de faianta si gresie pastrate pentru fiecare tip prin urmare daca imi vine vreo idee buna se poate pune in practica.

      Din punct de vedere al zgomotului peretele e placat dublu si are si vata dar acest lucru e nerelevant deoarece usa glisanta de acolo nu va izola fonic bucataria de sufragerie

      Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	subsol_sect_111.jpg 
Afișări:	4688 
Mărime:	42,6 KB 
ID:	570091 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	subsol_plan_169.jpg 
Afișări:	4779 
Mărime:	33,4 KB 
ID:	570092

      Comentariu

      • Bill
        Membru marcant
        • 05.dec.2006
        • 419

        #48
        Un sfat de la cei care au trecut prin asta.
        In viitorul apropiat voi mobila o garsoniera, cu tot ce trebuie, adica bucatarie, dormitor, hol.
        Cum ies mai bine din punct de vedere financiar cat si al calitatii? Daca o fac la comanda sau daca cumpar separat piesa cu piesa?

        Comentariu

        • evisceratum
          Membru marcant
          • 29.aug.2006
          • 410

          #49
          Financiar iesi mai bine sa iei mobila de-a gata si de obicei pe piese de exemplu IKEA de unde iei noptiere separat daca vrei de patul de la dormitor. In general sunt mai bine facute decit mobila la comanda pe care multi o fac. Mobila la comanda facuta calitativ e mult mai scumpa. Cu putina rabdare si imaginatie iti iese o mobilare ok cu piese facute de-a gata.

          Comentariu

          • Bill
            Membru marcant
            • 05.dec.2006
            • 419

            #50
            Cam asta banuiam si eu. Imi e frica ca nu e de calitate. Biroul pot sa il fac si eu. Iau blatul gata cantuit si ii pun picioare (nu imi trebuie mai mult). Apoi rafturile la fel. Pot sa le pun si eu pe perete.
            Nu am mai facut la comanda pana acum, tot ceea ce am luat a fost pe principiul vazut-placut-cumparat. Acum vreo 3 ani am luat o biblioteca, era gata asamblata in magazin, foarte calitativ realizata. Am platit-o si am suit-o in masina. Nici o reclamatie pana acum.
            Saptamana trecuta am pus 2 usi de interior, din PVC-Rehau. Am zis sa nu iau de carton, mdf, pal si alte pseudoimitatii de lemn. Dar calitatea e slabuta. Nu sunt perfecte.
            Cam stiu ce am de luat, sa vad si la IKEA, dar pana ajung acolo mai bine ma lipsesc (numai sambata am timp sa ajung acolo - si la ore de varf e drama)

            Comentariu

            • evisceratum
              Membru marcant
              • 29.aug.2006
              • 410

              #51
              eu zic sa nu te plingi. eu fac 300 km si 3 ore pina la ikea szged. pentru ca nu vreau sa fac 550 km si 10 ore pina la bucuresti.

              Comentariu

              • Bill
                Membru marcant
                • 05.dec.2006
                • 419

                #52
                mai convins, o sa fac un drum ori sambata asta ori cea viitoare la IKEA. Doar nu se cumpara mobila in fiecare an.

                Comentariu

                • Mircea G
                  Living Legend
                  • 14.ian.2007
                  • 12085

                  #53
                  Chiar credeti ca la IKEA gasiti mare calitate ??? Eu am vazut mai mult mobila ieftina , sa fie , iar piesele mai deosebite ca lucratura si calitate sint poate mai scumpe decit la magazine renumite . In principiu pt spatii mici e recomandata mobila de comanda deoarece poti folosi tot spatiul dupa necesitati .
                  Instalatii verificari-revizii gaze

                  Comentariu

                  • Specialist mobilier
                    Moderator
                    • 11.ian.2006
                    • 612

                    #54
                    Postat în original de Bill
                    Un sfat de la cei care au trecut prin asta.
                    In viitorul apropiat voi mobila o garsoniera, cu tot ce trebuie, adica bucatarie, dormitor, hol.
                    Cum ies mai bine din punct de vedere financiar cat si al calitatii? Daca o fac la comanda sau daca cumpar separat piesa cu piesa?
                    Garsoniera fiind un spatiu mic ar fi recomandat sa va comandati mobilierul in functie de necesitati.

                    Comentariu

                    • DIY
                      Living Legend
                      • 07.sep.2007
                      • 1736

                      #55
                      Postat în original de Mircea G
                      Chiar credeti ca la IKEA gasiti mare calitate ??? <<...>>
                      Parerea mea este ca Ikea are un raport foarte bun pret / calitate.
                      Avem atit bucataria cit si camera tehnica (spalatorie, boiler, depozitare) cu mobila Ikea si consideram ca am facut cea mai buna alegere.
                      Postat în original de Bill
                      m-ai convins, o sa fac un drum ori sambata asta ori cea viitoare la IKEA. Doar nu se cumpara mobila in fiecare an.
                      Corect.
                      Nu uita ca la Ikea (desi nu sint expuse) gasesti fel de fel de panouri de capat (la mobila de bucatarie), rafturi si alte asemenea care te vor ajuta sa completezi spatiile in care mobila nu se potriveste perfect.

                      Comentariu

                      • Mircea G
                        Living Legend
                        • 14.ian.2007
                        • 12085

                        #56
                        Postat în original de DIY
                        Postat în original de Mircea G
                        Chiar credeti ca la IKEA gasiti mare calitate ??? <<...>>
                        Parerea mea este ca Ikea are un raport foarte bun pret / calitate.
                        Avem atit bucataria cit si camera tehnica (spalatorie, boiler, depozitare) cu mobila Ikea si consideram ca am facut cea mai buna alegere.
                        Sint buni sau macar intreresanti la decoratiuni si accesorii . La mobila ...slab , pare de unica folosinta . Am studiat si eu deoarece am vrut sa cumpar ...m-au dezamagit . Eu nu suport ca mobila sa se bitiie din toate incheieturile si sa fie facuta din carton ....Suficient ca folosim pal , dar carton ????
                        Am cumparat doua masute de 60x60 cm , una sa tin flori pe ea , una la mansarda ...sa fie . O asemenea masa are max 1,5-2 kg ...blatul desi aparent gros este un carton ...picioarele sint din carton cu doua cepuri pt fixare ....deci slabute rau . Masuta gindita de mine care are 60x120 trebuie mutata de doua persoane Asta numesc eu mobila teapana ! La mobila mai complicata , sistemul de a compune " ce vrei " , " te scoate " mai scump decit daca faci de comanda sau cumperi + adusul acasa si montatul .. Eu acum studiez pt viitoarea si mult aminata bucatarie ....varianta nu poate fi decit de comanda , inspiratie se gaseste pe net , meseriasi am ....
                        ...poate la parerea mea contribuie si faptul ca am un vecin care este la o firma cu mobila de lux , vecin care mi-a deschis ochii si mi-a spus si aratat cum se face mobila " teapa " la ce trebuie sa ma uit , de ce trebuie tinut cont ....sint multe smecherii .... Deci , oarecum avizat , spun nu la ikea !
                        Instalatii verificari-revizii gaze

                        Comentariu

                        • DIY
                          Living Legend
                          • 07.sep.2007
                          • 1736

                          #57
                          Postat în original de evisceratum
                          <<...>>
                          - acestea inainte de a le baga in masina trebuie sortate. De obicei acest lucru eu il fac rasturnind cosul de rufe pe jos in fata masinii de spalat si o incarc direct cu hainele pe care doresc sa le spal, restul in cos pentru tura a doua. <<...>>
                          Pai asta-i metoda clasica!

                          Fara sa indraznesc sa intru in discutii pe partea de izoalre a subsolului (nu e domeniul meu) imi imaginez ca ai incercat sau macar analizat toate metodele de a scapa de umiditate ... inclusiv pe cea cu acoperire epoxy la interior ...

                          Personal, as incerca tot ce se poate ca sa scap de problema fiindca ventilatia de care spui tu prezinta niste riscuri. Daca ramine, totusi, umezeala in pereti si se transfera la rigips, igrasia apare si sporii de muceai se plimba nestigheriti chiar inainte de primele semne vizibile tie! Oricum, pentru perioada de vara, eu as recomanda sulimentar si un dezumidificator fiindca vara e umiditatea relativa mai mare.

                          Acum despre masina de spalat rufe. Personal prefer sala de spalat la subsol atunci cind e o incapere multifunctionala. Faptul ca alergi in sus si-n jos pe scari e sanatate curata

                          Daca asta nu-i o varianta viabila, optiunea mea numarul 2 ar fi instalarea ei la etaj, intr-o debara eventual (nu mi-ar place s-o am in baie), astfel incit sa fie foarte aproape de ... locul faptei. Asta-i o varianta extrem de comoda.

                          Cit despre masina de uscat ... cred ca este o idee preconceputa cum ca scurteaza durata de viata a lucrurilor. Putina atentie la setari si totul e o.k.

                          Dupa mine, cind ai tone de echipamente sportive, prosoape tirite prin vestiare la sala de sport, blugi, haine cu care ai batut noroaiele pe santier si altele asemenea, masina de uscat devine indispensabila.
                          Postat în original de Mircea G
                          <<...>> la mobila ...slab , pare de unica folosinta . Am studiat si eu deoarece am vrut sa cumpar ...m-au dezamagit . Eu nu suport ca mobila sa se bitiie din toate incheieturile si sa fie facuta din carton ....Suficient ca folosim pal , dar carton ????
                          Iar vorbesti fara sa fii in cunostinta de cauza. Mobila mea nu se bitie si n-are nici o problema dupa 2 ani de ... abuz. Ai vazut vreodata cum trinteste un adolescent usile mobilei de bucatarie atunci cind ii este foame!?! Sau cum "gateste" ?

                          Nu e cazul sa generalizezi pornind de la niste masute de carton. Au diverse tipuri de mobila, diverse materiale ... dupa gusturi si posibilitati. Eu n-am spus ca e mobila respectiva e cea mai buna ci numai am evdentiat raportul calitate/pret.

                          Plus ca, o chestie de gust, eu consider ca "bijuteriile" bucatariei sint pardosela, finisajele, corpurile de iluminat, decoratiunile, chiuveta si electrocasnicele.Prefer sa dau bani mai multi pe aceasta directie si mobila s-o am cit mai simpla.

                          Sau, daca stilul meu nu-ti convine, uite aici altul pentru inspiratie:

                          Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	maui_313.jpg  Afișări:	4416  Mărime:	88,7 KB  ID:	570151

                          Comentariu

                          • Mircea G
                            Living Legend
                            • 14.ian.2007
                            • 12085

                            #58
                            DIY
                            Expert HVAC
                            Tocmai ca stiu ce spun . Si eu am spus de cele doua tipuri de mobila ...una ieftina , doar de aspect , alta mai teapana , dar cu probleme ....
                            "Plus ca, o chestie de gust, eu consider ca "bijuteriile" bucatariei sint pardosela, finisajele, corpurile de iluminat, decoratiunile, chiuveta si electrocasnicele.Prefer sa dau bani mai multi pe aceasta directie si mobila s-o am cit mai simpla." asta DA ! Aici si eu am tot studiat modele , am cam gindit ce voi face si cum pt a iesi o mobila ok . Mobila ok , inseamna , in viziunea mea , bine lucrata , material de calitate , accesorii de calitate ....si toate acestea la pret rezonabil , adica " lemnele " nu ma vor secatui la punga !
                            Imi place bucataria din poza dar nu este ce vreau , sau mai bine zis , ce-mi trebuie mie . Din motive de continuitate stilistica (!) mobila va trebui sa contina wenge si argintiu + sticla mata ...wenge pt a avea legaura cu ce am in casa , argintiul este de la accesoriile predominante : combinatia ramine de stabilit . Pt blat vreau un material natural . Pe pereti travertin , mai ramine sa stabilesc ce voi pune pe jos .....daca reusesc sa le imbin pe toate acestea ....designer ma fac ! Ca tot m-ati stresat cu " naturalul " ..... si mie imi place dar pina acum n-am avut curajul sau putinta financiara ...acum , ca tot este criza imi voi face de cap .... Cum pare ideea mea ? Sincer ! Nu ma supar !
                            O poza " apropiata " de ce mi-ar place ....mai putin finisajele ...

                            Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	bucatarie_273.jpg  Afișări:	18321  Mărime:	56,3 KB  ID:	570160
                            Instalatii verificari-revizii gaze

                            Comentariu

                            • DIY
                              Living Legend
                              • 07.sep.2007
                              • 1736

                              #59
                              Postat în original de Mircea G
                              DIY
                              Expert HVAC
                              Tocmai ca stiu ce spun .<<...>>
                              Hmmm ... hai sa mai discutam dupa ce ai refacut bucataria si ai trait cu ea vreo doi ani, cel putin.
                              Pina una, alta bine ca ai trecut de faza cu "blat imitatie de marmura" si "gresie imitatie de parchet".

                              Cit despre ... Expert HVAC ... admin-ii forumului au hotarit asta (multumesc frumos!) si nu eu. Asta e: ma pricep bine de tot la HVAC dar pasiunea de timp liber este in domeniul amenajarilor interioare. Daca nu-ti convine ... problema ta, fiindca eu nu am cum te ajuta.

                              P.S. Eu as pune travertinul pe jos, nu pe pereti! Merge bine cu un granit ca blat, daca spre stilul din poza pe care ai atasat-o te indrepti. Blatul de inox se zgirie rau si eu nu as recomanda nimanui asmenea blat decit pentru insula de lucru unde, in cel mai scurt timp, zgirieturile se inmultesc cu repeziciune si se atinge o uniformitate. De asemeni, bucataria din respectiva poza imi pare foarte rece asa ca nu-ti ramine decit sa vezi cum o incalzesti cu materialul pe care o sa-l montezi intre blat si corpurile suspendate.
                              Atentie! Vrei sa faci pe comnada si din lemn (inteleg eu ) o bucatarie precum cea din poza ... esti, cum s-ar spune, la un pas sa te trezesti cu o "minunata" bucatarie a ... anilor '70.

                              Comentariu

                              • Bill
                                Membru marcant
                                • 05.dec.2006
                                • 419

                                #60
                                Postat în original de Specialist mobilier
                                Garsoniera fiind un spatiu mic ar fi recomandat sa va comandati mobilierul in functie de necesitati.
                                Da, corect, la asta m-am gandit de la inceput. Bucataria este f. mica (170*244). Va fi un blat pe latura de 244 cu corpurile aferente dedesubt si pe perete deasupra vor fi niste corpuri suspendate pe o lungime de 150cm (deasupra plitei nu pun nimic - hota nu e cazul ca va fi langa geam plita).
                                Apoi pe hol trebuie sa fac un dulap care sa intre intre o nisa si peretele pe care e usa de intrare. Adica ca dimensiuni L=140, H=250, A=33.
                                Apoi in camera am un perete de 362cm si aici trebuie sa intre un dulap (cat de inalt se poate - poate chiar 250cm), adancime de 60 si lungimea vazut de asa maniera sa incapa si un birou de cel putin 170 (trebuie sa incapa 2 scaune la el - si sa stea pe el 3 monitoare de 22"-24"). Deasupra biroului vor fi niste rafturi zic eu.

                                Eu sunt cam de moda veche dar sunt deschis la tot felul de noutati. Am vazut ca exista pt. bucatarie feronerie de tot felul (ceva in genul unor sertare inguste in care se pun sticle). Va trebui sa exploatez la maxim spatiul care si asa e destul de mic.

                                Vorbeam de IKEA, deoarece un coleg a cumparat de acolo toata mobila din casa (P+E+M), a iesit mai ieftin, dar a montat la ea spatamani intregi. Transportul nu l-a costat nimic ca avea cu ce sa o aduca. Numai ca e nebunie pe acolo (sau era) trebuie sa sti sa folosesti programele lor (ca totul e pe calculator). La cat a luat el, s-a mai gresit, iau dat mai putine pliculete cu accesorii si a trebuit sa se mai intoarca pe acolo (se pare ca totul este modular pe acolo - sub forma de kit). Avantajul spune el ca totul e modular si poti sa iti faci cam orice configuratie doresti.
                                Oricum eu am sa trec si pe acolo, voi trece si pe la vreo 2 firme sa imi dea o oferta de pret pt. ceea ce vreau (probabil va costa mai mult dar nu ma mai ocup de transport si de montaj).
                                Singura grija cu firmele astea mici este calitatea - una e sa ai fabrica cu masini comandate de calculator si alta e sa lucrezi in sistem DIY (masori, trasezi, gauresti manual, etc.) Nu spun ca nu poate sa iasa bine, dar dupa ce am vazut si m-am lovit din nefericire de situatii deastea - tineri care lucreaza pe fuga, nepregatiti, etc.
                                Totul va fi din PAL (bineinteles anume nuanta - am notat codurile de la ceea ce imi place).
                                Saptamana viitoare va trebui sa incep cautarile (maine se va termina cu gresia si faianta, iar pana miercuri se va monta si parchetul)

                                Comentariu

                                Procesare...