Mobilier pentru bucatarie

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • PROfan
    Moderator
    • 10.apr.2011
    • 662

    Răspuns la: Mobilier pentru bucatarie

    Chiar dacă nu doreai să păstrezi înălțimea actuală a blatului, nu prea ai de ales. MSR neîncorporabile au înălțimea de 845-850 mm, deci blatul trebuie să fie poziționat un picuțel mai sus decât MSR. Dacă vrei să ascunzi și MSR în spatele unei uși sau două, mai întâi trebuie să verifici dacă este suficient un blat cu lățimea de 600 mm, adică adâncimea maximă a mașinii să nu depășească 550 mm. Blaturi cu lățimi mai mari găsești la Bricodepot și Ikea (630 mm) dar într-o gamă restrânsă de finisaje și dimensiuni. Altă variantă ar fi un blat de masă din care se taie pe lungime o porțiune, dar presupune costuri suplimentare și finisaje puține.
    M-am uitat pe instrucțiunile de montaj ale MSV și nu prea ai de ales. Va trebui să folosești picioare de bucătărie cu înălțimea de 150 mm. Uzual, găsești de cumpărat picioare de bucătărie cu înălțimea de 100, 120 și 150 mm și plinte aferente acestor mărimi. Am întâlnit și picioare de bucătărie cu înălțimea de 80 mm dar nu prea le găsești în magazinele specializate cu feronerie pentru mobilier.

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Beko DSN26320X 3.jpg 
Afișări:	852 
Mărime:	150,3 KB 
ID:	630704

    Comentariu

    • Ervin
      Membru
      • 07.ian.2016
      • 153

      Răspuns la: Mobilier pentru bucatarie

      Am vazut ca majoritatea blaturilor au 600 mm,la Brico daca nu ma insel au la 620-630 mm.
      MSR este slim,asa ca nu imi fac griji la faza cu incorporarea acesteia.
      Ma gandeam sa fac corpurile laterale la inaltimea bucatariei,asta ar insemna undeva la 280 cm,in partea de sus corpuri suspendate de 60 cm adancime iar sub ele un alt rand de dulapuri suspendate de 35-40 cm.
      Ca si culori la corpurile mari ma gandeam sa fie albe,iar la cele suspendatede 35-40 cm ceva care imita lemnul,gen stejar bardolino sau asemanator,blatul nu stiu inca...
      Am salvat doua pinuri cu modele similare cu ce as vrea eu sa realizez.
      Sunt constient ca nu voi putea monta corpurile "turn" jos apoi sa le ridic in picioare din cauza inaltimii,nici nu as vrea sa le fac din doua bucati.
      Tinand cont de lungimea totala a mobile pesupun ca voi avea nevoie de doua plinte care sa mascheze partea de jos,implicit picioarele.

      La asa ceva ma gandeam:

      Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Captură de ecran din 2018.05.20 la 22.45.30.jpg 
Afișări:	737 
Mărime:	8,7 KB 
ID:	630705 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Captură de ecran din 2018.05.20 la 22.44.54.jpg 
Afișări:	780 
Mărime:	8,7 KB 
ID:	630706

      Comentariu

      • PROfan
        Moderator
        • 10.apr.2011
        • 662

        Răspuns la: Mobilier pentru bucatarie

        De ce vrei să-ți bați cuie-n talpă! Logic este să așezi corpurile suspendate adânci pe turn/turnuri. Una este să ții în mâini un hambar ce urmează să fie suspendat pe perete aproape de tavan și alta este să-l sprijini pe un corp! Ideea de a realiza corpuri cât înălțimea incintei depinde de acuratețea cu care au fost executate lucrările de construcție. Construcțiile se fac cu centimetrii iar mobilierul cu milimetrii. În varianta aceasta ușile corpurilor adânci se situează în același plan. Dacă nu vrei să faci o sorcovă, poți alege de la Egger același finisaj atât pentru blat cât și pentru ușile suspendatelor cu adâncime normală. Plinta se poate realiza și din panou, nu este obligatoriu să o cumperi. Din câte observ ai drum lung până te vei decide cum să arate mobilierul de bucătărie. Încă ești la faza cu filosofia. Probabil nu te presează termenele iar bugetul este incert.

        Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Bucatarie suspendate adânci 1.jpg 
Afișări:	976 
Mărime:	167,8 KB 
ID:	630708 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Bucatarie suspendate adânci 2.jpg 
Afișări:	1221 
Mărime:	209,6 KB 
ID:	630709

        Comentariu

        • Ervin
          Membru
          • 07.ian.2016
          • 153

          Răspuns la: Mobilier pentru bucatarie

          Timpul începe sa ma preseze,săptămâna viitoare vreau sa dau comanda pentru debitarea palului.
          Referitor la buget,intr-adevăr este incert deoarece n-ai am și alte lucrări de făcut in casa,dar mobila de bucatarie este o prioritatea și trebuie sa fie funcțională sa ne putem muta in noua locație. Dupa cum spuneam și in posturile anterioare,momentan nu voi face corpurile suspendate,dar vreau sa fie mobila gândită in detaliu de la început,iar când o sa dispun de banii necesari o sa execut și corpurile respective.Pentru început ma voi limita la spațiile de depozitare oferite de corpurile din schite.Ma întrebam dacă la corpul din dreapta cel de 800 mm as putea sa fac numai sertare in loc de Combinația de usa+sertare.Referitor la cotele finale,sper sa le am la sfârșitul săptămânii,am lucrat cu grija,la tavane am luat nivelul cu laserul iar sapa este elicopterizata,deci ar trebui sa aibă abateri foarte mici.Imi rămâne sa verific cei doi stâlpi (hornuri mai bine zis) sa ma asigur ca au fost tencuiți corespunzător.Un alt detaliu pe care nu l-am precizat este-o grinda de lemn care strabate bucataria pe lățime și se afla undeva la un metru fata de stâlpul din stânga,adică o sa fie undeva deasupra plitei...

          Comentariu

          • PROfan
            Moderator
            • 10.apr.2011
            • 662

            Răspuns la: Mobilier pentru bucatarie

            Deci, „până în tavan” e un fel de-a spune, mai corect ar fi „până în grindă”. Mobilierul „până în tavan” este întâlnit pe la alte culturi, mai prospere. Se montează mobilierul și abia după aceea se execută lucrările de finisare și anume placările de gresie, faianță și ornamente. Pare un pic pe dos pentru noi, românii, care avem impresia că schimbăm vreo 3 rânduri de mobilier fără să intervenim în incintă! Cei cu mobilierul „până în tavan” au constatat practic că la fiecare nouă amenajare se înlocuiesc și gresia și faianța, de multe ori și tâmplăria, deci nu are sens să „îngroape” bani acolo unde nu este necesar. Eu sunt adeptul celor 100 mm până la tavan, necesari pentru ștergerea prafului, similar cu folosirea picioarelor la piesele de mobilier pentru aceeași operațiune.

            Cam în genul ăsta, văd eu bucătăria pe care ți-o dorești.

            Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Bucatarie pic. 150 1.jpg 
Afișări:	671 
Mărime:	213,1 KB 
ID:	630717 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Bucatarie pic. 150 2.jpg 
Afișări:	563 
Mărime:	288,3 KB 
ID:	630718 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Bucatarie pic. 150 3.jpg 
Afișări:	881 
Mărime:	175,8 KB 
ID:	630719

            Comentariu

            • Ervin
              Membru
              • 07.ian.2016
              • 153

              Răspuns la: Mobilier pentru bucatarie

              Nu am apucat ieri sa intru pe forum,am fost ocupat cu tavanele.
              Am luat cota tavan-pardoseala in doua locuri si am avut 281,9 respectiv 282 cm,urmeaza sa montez parchetul saptamana viitoare,deci am aproximat bine cota finala de 280 cm.Grinda de care ziceam ii pe latimea bucatarie,practic o sa intrerupa corpurile superioare,este destul de mare ca si dimensiuni,vreo 40 cm latime,inaltimea o sa o masor azi.
              Revenind la subiectul nostru si anume mobila,sincer arata foarte bine schitele.Din cate vad cosul jolly ii in vecinatatea masinii de spalat,pare ok.
              Ce mi s-a parut ciudat este hota care coboara sub nivelul mobilei,cred ca as pune hota sa fie aliniata cu partea de jos a corpurilor suspendate.
              Referitor la mobila pana in tavan,ma gandeam la varianta asta si din motive de estetica,daca distanta dintre tavan si corpuri ii ceva mai mare,vesnic se gasesc diferite obiecte depozitate desupra mobilei si vreau sa evit asta,vis-a-vis de praf nu stiu ce sa zic,daca mobila ar fi aprope lipita nu ar mai fi necesara aceasta operatiune,nu zic ca nu ar intra praful prin spatiul ala mic,dar nu s-ar vedea,ceva de genul ca am ascunde r.... sub pres.Nu prea ma vad cocotat la inaltimea respectiva prea des,pe nevasta-mea nici atat
              Dupa cum spuneam si in posturile anterioare,corpurile de sus raman in stand-by,partea superioara cred ca ar fi indicat sa o proiectam dupa ce reusesc sa fac lateralele si corpurile de jos,atunci voi avea toate cotele,inclusiv a grinzii respective,care ingreuneaza umpic toata treaba si aspectul bine-inteles...

              Comentariu

              • kgb13
                Incepator
                • 16.mai.2018
                • 2

                Răspuns la: Mobilier pentru bucatarie

                Sa stii ca mobila pana in tavan e o varianta buna, mai ales pentru dulapurile etajate. Da un aspect mai inalt al bucatariei, si a camerelor in general. In plus, poti uita de grasimea care se acumuleaza pe dulapuri, chiar daca ai o hota, ea va ramane acolo. Eu mi-am cautat ceva timp dulapuri, am incercat si pe comanda dar mesterul nu era foarte priceput ). Pana la urma am optat pentru o varianta mai simpla, am găsit un motor de căutare, cu preturi bune si link direct la producator. Spor la construit!
                Ultima editare de calin.diaconu; 18.feb.2022, 19:14. Motiv: Eliminare Link Publicitar

                Comentariu

                • PROfan
                  Moderator
                  • 10.apr.2011
                  • 662

                  Răspuns la: Răspuns la: Mobilier pentru bucatarie

                  Este trist. Așa lipsă de imaginație și atâta grabă! Apreciez o publicitate mascată care este muncită și inteligentă.

                  Comentariu

                  • stefan1
                    Membru Marcant
                    • 20.sep.2009
                    • 355

                    Răspuns la: Mobilier pentru bucatarie

                    Buna, am un corp de bucatarie suspendat si as dori sai pun doua usi de sticla montate in interior, nu aplicate pe exterior, am luat balamalele si am fost la doua centre de taiat geamuri , geamgii nu au stiut la ce dimensiune sa/mi taie geamurile ziceau ca trebuie lasata o toleranta atunci cand balamaua la deschidere arunca usa in exterior, latimea corpului este de 76,5cm / 55cm inaltime, astea masurate in interior, imi puteti spune cat trebuie sa aiba fiecare usa de sticla latime / inaltime si ce grosime sa aiba sticla, ei mi/au zis ca de 4mm e suficient. Va multumesc !

                    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_0003.jpg 
Afișări:	529 
Mărime:	106,0 KB 
ID:	631195 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_0004.jpg 
Afișări:	533 
Mărime:	155,6 KB 
ID:	631196 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	DSC_0005.jpg 
Afișări:	553 
Mărime:	93,9 KB 
ID:	631197

                    Comentariu

                    • cristi1977
                      Incepator
                      • 24.iun.2020
                      • 25

                      Buna ziua.
                      Doresc ca să-mi fac mobila de bucătărie la comanda, insa m-am speriat de preturi. Imi puteti da un sfat? Vreau mai intai sa stiu care material este mai bun, aici in orasul meu (Tecuci, GL) se execută cu pal si cu MDF. Peretele in care vreau sa fixez mobilierul are 2,90 m. La o firma din oras unde cica se face mobila de calitate mi-au dat pe mail urmatoarea ofertă: „carcasa pal 18 mm Egeer, cant ABS 0,4, usi Net front AGT infoliat, blat 38 mm Egeet. feronerie Hettich cu amortizare. Pret 11443 lei. Am cautat si la altii cu pal si mi-au dat preturi intre 3-6000 lei. Nu stiu cat de buna e feroneria cu amortizare, eu as opta ptr ceva clasic. Voi cum ati proceda, ptr ceva rezistent la aburi?
                      Astept păreri.

                      Comentariu

                      • Mircea_G
                        Living Legend
                        • 14.ian.2007
                        • 12202

                        Nu exista ceva special pt " la aburi " caci este bucatarie , nu spalatorie sau sauna . Comandati ce va permiteti si la ce nivel de dotari va incadrati .
                        Instalatii verificari-revizii gaze

                        Comentariu

                        • calin.diaconu
                          Administrator
                          • 17.mar.2005
                          • 417

                          Pentru cristi1977:

                          Salut!

                          Ai formulat foarte frumos: insa m-am speriat de preturi. Imi puteti da un sfat?

                          Fiecare din noi învățăm, odată cu experiența utilizării bunurilor, că există un raport preț-calitate. Firmele ”cu ștaif”, ”cu nume”, BRAND-urile (mărcile) care-și fac publicitate, care comunică avantajele oferite, sunt deseori copiate de urmăritori care propun o promisiune simplă: ”Cumpără de la mine, îți ofer aceeași calitate, la un preț mai bun (adică mai mic, evident).

                          Cum putem verifica, azi - când comunicarea e la îndemână și suntem toți interconectați în online - dacă o firmă e ”ok” sau nu? Dacă cineva vrea să ne tragă o țeapă sau dimpotrivă, e om corect, cu simțul răspunderii?

                          Personal, folosesc platforma RISCO. E cel mai scurt drum pentru a afla despre performanțele unei firme: câți angajați, ce rulaj (câte proiecte), ce profit (cât de responsabil și priceput e managementul)

                          În cazul Dumneavoastră, ce mi-aș dori: să lucrez cu o firmă care să îmi ofere (1) contract și garanții și (2) plata eșalonată (ai făcut ce ai spus, primești tranșa de bani pe care ți-am promis-o).

                          Verificați-vă atent bugetul disponibil și învățați să dați o temă cât mai clară, ajutați munca de ofertare a furnizorilor...

                          Apoi, la finalul lucrării, ne puteți trimite poze și comentarii cu bucătăria refăcută!

                          O zi frumoasă!
                          www.calindiaconu.com

                          Comentariu

                          • VYS
                            Living Legend
                            • 19.aug.2005
                            • 13007

                            Isi mai bate cineva capul cu mobila de bucatarie?
                            Am pornit un proiect si aproape ca il finalizez, cu ceva mai mult timp alocat si putina transpiratie.
                            VYS Blog DIY

                            Comentariu

                            • Mircea_G
                              Living Legend
                              • 14.ian.2007
                              • 12202

                              Depinde la ce te referi . Eu imi " bat " capul , dar din alta perspectiva . La mobila de comanda , chiar daca este o executie cit de cit ok , la partea de proiectare TOTI , dar absolut toti , sint praf .
                              Instalatii verificari-revizii gaze

                              Comentariu

                              • VYS
                                Living Legend
                                • 19.aug.2005
                                • 13007

                                Alegerea solutie si hotararea de a face mobila a durat cam mult, am tot schimbat solutii pana cand mi-a cazut asa cum trebuie. Cerva de genul, cu mici schimbari... nu este chiar finala
                                Momentan am ajuns la fronturi si la sertarele metalice.
                                Proiectare, comanda,, executie in regie proprie ... si ma gandeam ca mai sun tnebuni care se incumeta sa faca singur proiecte si mai complexe.

                                Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	final.jpg 
Afișări:	300 
Mărime:	98,8 KB 
ID:	685776
                                Ultima editare de VYS; 29.dec.2021, 10:30.
                                VYS Blog DIY

                                Comentariu

                                Procesare...