Mobilare dormitor mic

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • Fighting_Princess
    a răspuns
    eu am facut asa: am realizat ca cel mai important lucru pt familia noastra sunt hainele (adica...mai mult pt mine ) si biblioteca (cartile). Asa ca : am lasat in dormitor doar patul (140 cu 200 - l-am modificat, pt ca inainte aveam unul de 160 cu 200 si arata ca Titanicul in...dormitor! ), comoda pt televizor ( in care putem pune si o anumita cantitate de haine si cele 2 noptiere. Avem acum un dormitor spatios si ffff frumos.

    Sifonierul l-am transformat intr-un fel de dressing (completandu-l in asa fel incat ocupa un intreg perete al living-ului - 4m - va dati seama ce de haine frumos aranjate incap acolooo... ) Evident: oglinzi pe usile "dressing-ului".

    In living am renuntat la clasica "mobila de sufragerie" in favoarea unui sistem modern si foarte "slim" de etajere multiple si zdravene in care incap toate cartile noastre (sunt foarte multe, pt ca suntem o familie cu multiple veleitati intelectuale)- pe un intreg perete (aproape 4 m).


    Cumva...printre aceste etajere a incaput o canapea de 2 locuri, care este de fapt un mobilier pt gradina ( impletit), dar dotat cu niste perne foarte co moderne si spectaculoase. Intr-o parte a canapelei un fotoliu din aceeasi gama. Intre ele, o mica masuta de cafea, tot impletita.


    Pe unul dintre ceilalti pereti se afla usa si fereastra. Sub fereastra, cu capatul lipit de alt perete am pus biroul cu calculator. Deasupra biroului , pe cei doi pereti care se unesc am putut pune alte etajere care sa sustina carti.


    Asta e tot. atat living-ul cat si dormitorul arata aerisite si spatioase. Evident ca living-ul nu e unul standard, in care sa-i primesti pe cine stie ce nasi fitosi :P . Dar are accentul pus pe lucrurile care neintereseaza pe noi 2, adica: hainele si cartile. Prietenii nostri sunt din fericire la fel de "boemi" ca si noi si nu ii deranjeaza ca nu avem clasicul coltar din piele si fotolii late. Noi 2 avem joburi f solicitante si nu am folosi foarte mult living-ul, daca nu ar fi amenajat asa cum este acum ( carti, birou, dressing-ul si un loc de servit cafeaua, cu prietenii.

    Sper sa pot posta si poze in curand! V-am descris toate astea pt a va indemna sa va ganditi foarte bine la ce anume folositi in mod frecvent, care este stilul vostru de viata, ca sa potentati la maxim spatiul casei voastre. Asta pt ca imi amintesc cum era sufrageria parintilor mei: clasicele : mobila de sufragerie (cu multe dulapuri cu usi, bar, cateva rafturi pt carti), canapeaua cu 2 fotolii, masuta de cafea si covorul "persan". Totul era frumos si curat, dar nu prea stateam pe-acolo decat cand veneau nasii pe la noi ( televizoarele erau in cele 2 dormitoare). asadar: o camera pe care o tineau " de bibelou", in conditiile in care ai mei stateau la bloc, deci nu prea aveau spatiu mult. ( eu si sotul meu stam intr-o casa pe pamant)


    Sper ca nu v-am stresat prea mult cu atata vorbarie! Scuza, daca am exagerat....


    Revin cu poze...

    Lasă un comentariu:


  • faraonu
    a răspuns
    eu va sugerez sa renuntati la orice idee de a lua un plasma tv. de banii astia iti cumperi o masina si mergi si o saptamana la munte

    tv is bad. incercati sa va intretineti cu partenerul fara televizor

    Lasă un comentariu:


  • Specialist mobilier
    a răspuns
    Televizorul cu plasma are avantajul ca nu ocupa loc foarte mult, poate fi fixat pe perete precum un tablou insa are nevoie totusi de cativa centimetri in spate pe unde sa circule aerul necesar ventilarii aparatului. Televizoarele LCD/TFT ofera un contrast mai slab fata de televizoarele cu plasma respectiv ~40:1 (la plasma:150:1), insa au avantajul ca sunt ceva mai ieftine si degaja mai putina caldura. Se pot monta la fel ca si cele cu plasma direct pe perete.

    Lasă un comentariu:


  • mihaleaioana
    a răspuns
    sunt pe deplin acord cu dvs.Cred ca tot la comoda ramanem.

    Lasă un comentariu:


  • faraonu
    a răspuns
    sau, daca nu va deranjeaza aspectul, puteti sa folositi un suport pt televizor care se monteaza pe perete. se poate fixa la ce inaltime doriti si este si destul de maleabil. il puteti pune sus intr-un colt si scapati de griji.

    aspectul insa, cel putin dupa parerea mea, are putin de suferit.

    Lasă un comentariu:


  • mihaleaioana
    a răspuns
    aici aveti dreptate.Dar cum as putea sa-l pun?Pe peretele din fata patului am loc landga fereastra in colt.Poate ar merge o comoda cu vreo 3-4 sertare si pe el TV-ul.

    Lasă un comentariu:


  • Consultant electrice
    a răspuns
    Un televizor cu plasma ar merge, insa pretul descurajeaza!

    Lasă un comentariu:


  • mihaleaioana
    a răspuns
    multumesc de sfaturi...nu cred ca voi renunta la un pat matrimonial de 1,4 x 2 m.Probelma era a TV-ului.

    Lasă un comentariu:


  • diana
    a răspuns
    ai rezolvat problema?
    in dormitor te sfatuiesc sa nu renunti la ideea patului matrimonial pt ca are spatiu suficent , daca pe partea opusa geamului pui un sifonier cu bara de sprijinit umerase perpendicular

    Lasă un comentariu:


  • milea_rodica
    a răspuns
    Eu am un dormitor si mai mic are 3.14 cu 3.31 si sunt nevoita sa il utilizez ca dormitor "matrimonial".
    Eu vreau sa il amenajez astfel:
    inlocuiesc usa cu una glisanta (pe sina nu stiu daca asa se numeste exact)
    patul il am deja si este de 1.6 cu 2... deci ocupa destul de mult nu il mai schimb ca nu am finante....
    sifonierul il pun pe peretele cu usa si il fac tot cu usi glisante sa castig ceva spatiu
    televizorul il montez suspendat pe un suport special
    utilizez o singura noptiera mai maricica langa mine ca sa pot pune baby phonul si o veioza .....
    la geam perdea scurta poate chiar cele verticale.
    la sifonier pun 2 usi cu oglinda mare ca sa nu mai fie nevoie de oglinda separat.
    si cam atat.

    Lasă un comentariu:


  • LucianDr.
    a răspuns
    Faraonu are dreptate se exclude sifonier-ul acolo. Eventual puteti sa mutati usa 20-25 cm daca zidul nu este de rezistenta si probabil o sa aveti spatiu dupa usa suficient. La o camera mica mergeti pe culoarea alba cu mobila va arata bine. Nici cum nu va prea convine. Eu v-am dat o idee de care nu e obligatoriu sa tineti cont daca nu doriti doar un culoar cu am eu.
    Poze cu ap meu sa vedeti dormitor mare in camera mica si mai e si un calculator inchis (dormitor 1). Parerea mea e ca cu patul la perete ramane mult spatiu.

    Lasă un comentariu:


  • faraonu
    a răspuns
    ups, un sifonier cu latimea de 40 de cm nu este suficient. masurati un umeras cu o haina pe el apoi resocotiti latimea necesara.

    trebuie ca bara pt agarat umerase sa nu fie montata pe lungul sifonierului. eventual sa fie 2 bare si sa fie montate perpendiculat pe latura lunga a sifonierului.

    Lasă un comentariu:


  • mihaleaioana
    a răspuns
    dar daca as pune patul ca in desenele de mai sus?Nu as vrea sa-l lipesc de perete.Iar pe peretele opus patului(cel care da in camera de zi), imi ramane loc de aprox.80-90cm in coltul ferestrei.Acolo m-am gandit sa pun o comoda unde sa pot pune si un TV.

    Lasă un comentariu:


  • LucianDr.
    a răspuns
    Buna d-na Mihaela. Eu am un dormitor de 4.1 * 3.1, deci destul de mic, dar este mai lat ca al dumneavoastra. Cand l-am vazut gol mi sa parut mare. Am geamul pe partea lunga de 2 m ramandu-mi 85 cm intr-o parte si 1.15 m in partea cealalta. M-am apucat de masurat si mi-am realizat un vis vechi, un dormitor mare(180/200) cu 2 noptiere de o parte si de cealalta(50 cm latime buc), dulap 180/210h (Am luat asa mare deoarece ne v-om muta la casa sper anul viitor). Dupa ce am montat ne-am dat seama ca ramane spatiu (de fapt un culoar) in jurul patului. Patul nu are dedesupt o lada sau ceva in genu si ma intind saptamanal sub patul cel mare cu aspiratorul si ma mir de unde atata praf. Am gasit apoi alte oferte la preturi mult mai bune si cu mai multe corpuri foarte bine finisate(dar eu am o fobie pentru lucruri de calitate si am luat Neckerman). Am vazut la cineva un dormitor foarte practic facut la comanda. Patul este mai inalt (avantaj: este mai cald iarna, iar sub el sertare pe o parte si cealalta a patului ca pot sa bag toate hainele din dulapul meu numai acolo. dezavantaj: chestie de obisnuinta cateva saptamani). Iti spun eu daca nu ai spatiu du-te pe ceva in genu ce iti trimit in poza urmatoare. Dulap de 100 cm cu 2 usi glisante(avand in vedere ca usa se deschide inspre dulap). Apoi supraetajate cu o polita. Lada la capul patului in loc de noptiere si spatiu de depozitat. Deasupra poti monta un neon mic sau spoturi. Si de jur imprejur, de fapt pe 2 parti sertare de 90-100 cm in cazul tau nu pe sine deoarece pe sine nu au cursa lunga si nu am vazut in comert atat de lungi. Iti ramane o gramada de loc in dormitor si pentru o servanta sau ce mai doresti tu. Cum ti-am desenat eu ca si volum ai mai mult spatiu decat mine, iar ca suprafata libera ai mai mult decat un dormitor de aproape 13 mp. Spor
    P.S. Poti sa incerci si un dormitor de 160/200 daca usa permite deschiderea. Lasa 5 cm de la perete pentru plinta.

    Lasă un comentariu:


  • mihaleaioana
    a răspuns
    va multumesc pentru raspunsuri si ajutor. ACum sa va spu si eu parerea mea:la fel am gandi si eu amenajarea dormitorului; nu m-ar deranja distanta mica intre pat si perete, oricum de 2 m lungime il vreau.Ira despre ferestre, acestea sunt termopan si mi-ar incaprea o noptiera.Problema e unde imi pun un TV?
    Cat despre living, tin sa va spun ca usa dintre hol si camera de zi este chiar la 40 cm de perete, deci -am cum sa pun o biblioteca sau ceva de genul asta pe peretele opus ferestrei. Eu m-am gandit la o canapea de 3 locuri extensibila cu un eventual taburet pe peretele cu dormitorul si o biblioteca pe peretele cu baia.Ce ziceti?
    Imi sugerati sa pun jaluzele verticale sau draperii?

    Lasă un comentariu:

Procesare...