Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Feronerie mobila

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Feronerie mobila

  In acest topic va propun sa discutam despre toate tipurile de feronerie pentru mobila. Indiferent ca avem nevoie de un dulap cu cateva sertare si glisiere sau trebuie sa utilizam o feronerie mai complexa, aici este locul unde descoperim ce feronerie avem nevoie, cum se monteaza sau cum se comporta in exploatare.
  Fișiere atașate

 • #2
  caut si eu de 2 saptamani si nu gasesc, un model de manere pentru un pult in stil mediteranean pentru o baie ,atasez doua desene ca reper am sa vin si cu poze reale ,fatetele sunt o usa mare in dreptul lavoarelor ,un jolly la mijloc si doua sertare pe dreapta , faianta imita marmura pe crem iar blatul este din marmura naturala pe crem. usile le-am baituit un nuc roscat inchis cum sunt usile de la camere si baie.
  Astept recomandari , modele .

  Comentariu


  • #3
   Din cate stiu eu, stilul mediteranean implica feronerie (in speta, manere) patinata! Nu pot sa-mi dau seama cat de inchise au iesit usile baituite! Poti include si manere cu insertie portelanata! Parerea mea!
   santi.ro/produse/feronerie-antichizata/manere1.htm

   Daca se considera reclama, se poate modifica! Nu intentionez sa fac reclama!

   Comentariu


   • #4
    manere interesante sunt si la ikeea, hornbach si salice - cluj (pe langa toate cele gasite la cei cu pal)
    mai bine intreaba daca nu cunosti

    Comentariu


    • #5
     Producatorii si comerciantii de feronerie pentru mobilier, impreuna cu cei de aparate incorporabile, aplicand tehnici specifice si folosind unelte profesionale (masini de prelucrare lemn si metal) ofera industriei producatoare de mobila rezolvarea eficienta a spatiului, gasirea obiectelor depozitate cu usurinta si o calitate inalta a executiei.
     Feroneria asigura functionalitatea pe toata durata de folosire a mobilei. Tehnica asigura o functionare perfecta, iar designul nu este numai la vedere, ci si in interiorul mobilei.
     BALAMALELE reprezinta un capitol important al feroneriei: sunt de multe feluri, au evoluat de la cele cunoscute: balama - sarniera, balamale banda etc – la balamaua aruncatoare, cea mai cunoscuta dintre acestea, putand realiza pozitionari ale usii, aplicata, semiaplicata sau incadrata.
     Unghiurile de deschidere sunt de peste 90º-95º, ajungand la 120º, 165º, iar, uneori, la 180º pentru usile rabatabile. Acum, balamaua aruncatoare are integrat sau poate fi echipata ulterior cu amortizor la inchidere – fie aplicat pe corpul de mobila, fie aplicat pe balama. Acest tip de balama permite inchiderea fara zgomot a usilor de mobilier.

     De asemenea, se pot crea usi fara maner datorita sistemele TIP-ON de la Blum si Push-to-OPEN de la Hettich, permitand deschiderea usilor printr-o simpla apasare usoara, dar asigurand in acelasi timp si amortizarea inchiderii – ambele sisteme pot fi achizitionate prin Schachermayer Romania.

     Comentariu


     • #6
      multumim pentru informatiile complete legate de balamale
      mai bine intreaba daca nu cunosti

      Comentariu


      • #7
       In pozele de mai jos puteti vedea doua exemple de mobila fara manere. Designul fronturilor sertarelor si al usilor denota o simplintate futurista si practica in acelasi timp, fiind in totala concordanta cu conceptul de mobilier ergonomic. De asemenea, acest design pune in valoare volumele si materialele utilizate.
       Fișiere atașate

       Comentariu


       • #8
        TIP-ON de la Blum este mecanismul care permite deschiderea usilor si sertarelor prin atingere usoara; inchiderea este usoara si sigura. Atingerea se face intr-un loc convenabil, in zona in care se puneau manerele.
        Fișiere atașate

        Comentariu


        • #9
         P2O (Push to open) de la Hettich este mecanismul care permite deschiderea usilor si sertarelor prin atingere usoara; inchiderea este usoara si sigura.
         Fișiere atașate

         Comentariu


         • #10
          inovatia e pe primul loc
          mai bine intreaba daca nu cunosti

          Comentariu


          • #11
           sistemele push to open presupune, bănuiesc, ca ușile aplicate să aibe o anumită distanță față de corp pentru a fi spațiu disponibil apăsării. Cît trebuie să fie acel luft?

           Comentariu


           • #12
            In schema de proiectare de la Hettich, pentru sistemul "push to open" distanta dintre corp si front este de minim 1,8 mm.

            Comentariu


            • #13
             Producatorii mari de feronerie studiaza, inoveaza si executa produsele acoperind toate aspectele legate de produsul final - functionalitate perfecta, design atragator, materiale de calitate. Ei ofera informatii complexe care ajuta industria de profil, manufactura, comerciantii, arhitectii si proiectantii de mobilier.
             Informatiile acopera toate compartimentele:
             - programe de proiectare a corpurilor de mobila - in special a bucatariilor ;
             - cataloage cu produse, principii de constructie;
             - sabloane si dispozitive de asamblare;
             - sabloane si dispozitive de montaj;
             - masini de gaurit si montat feronerie.
             Pentru prelucrarea precisa sunt necesare sabloanele, dispozitivele, masinile profesionale.

             Comentariu


             • #14
              Marii producatori de feronerie au cataloage electronice: - cu produse, cu - scule si dispozitive de prelucrare, - cu programe de proiectare.
              Cu ajutorul programelor de proiectare se stabilesc solutii individuale pentru fiecare spatiu, se alege feroneria - se propun alternative, se stabileste necesarul de feronerie.
              SelectionProfessional de la producatorul HETTICH si Dynalog de la BLUM ajuta la proiectarea optima a mobilarii spatiului, la compartimentarea si echiparea corpurilor de mobila destinate locuintei - in mod deosebit bucatariei, biroului, magazinelor si altor destinatii.

              Comentariu


              • #15
               Producatorii de top de feronerie, ofera garantie sub deviza calitate pe toata durata de viata a mobilei.
               Aceasta garantie este asigurata de testele si incercarile la:
               - sistemele de ridicare pentru usi;
               - sistemele de deschidere usi - balamale;
               - sistemele de extragere fronturi - sertare.
               Se fac teste de uzura, de incarcare la corpurile suspendate si la sertare, teste de fortare laterala la fronturi - usi si sertare, cicluri inchideri- deschideri.

               Comentariu

               Procesare...
               X