Sisteme de organizare a bucatariilor de la SCHACHERMAYER

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Admin.MC
    Membru Marcant
    • 05.dec.2005
    • 973

    Sisteme de organizare a bucatariilor de la SCHACHERMAYER

    In acest topic Schachermayer Romania va prezinta doua modalitati inovative pentru impartirea eficienta a spatiului din bucatarie cu ajutorul celor mai noi sisteme de feronerie marca Hettich si Blum.

    "Intelligent Kitchens" functioneaza in orice bucatarie!
    "Intelligent Kitchens" face din orice bucatarie o bucatarie "inteligenta".

    Cum arata interiorul dulapurilor dumneavoastra pentru bucatarie?
    Bineinteles totul absolut in ordine.
    Cu sistemul "Intelligent Kitchens" ordinea in bucataria dumneavoastra va fi perfecta. Organizarea perfecta va reduce efortul la jumatate. Daca toate obiectele importante sunt depozitate exact acolo unde sunt necesare, lucrul merge de la sine. Sistemul "Intelligent Kitchens" imparte bucataria in mod logic in cinci domenii tematice pentru functionare.

    Organizarea bucatariei cu "Intelligent Kitchens"
    Sistemul "Intelligent Kitchens" a dovedit ca asigura o derulare eficienta a activitatilor si drumuri scurte, fara intersectari inutile. Astfel aveti in timpul gatitului in timp record totul la indemana - aranjament logic, pe care-l puteti cuprinde dintr-o privire si cu acces simplu la tot. Cu sistemul "Intelligent Kitchens" – timp pentru a savura mancarea.
    • 1. Tacamuri si vesela;
      2. Solutii pentru curatat
      3. Oale si tigai
      4. Prepararea alimentelor
      5. Depozitarea alimentelor

    DYNAMIC SPACE:
    Odata cu vremurile, se schimba si standardele de bucatarie

    Puteti usura munca in bucatarie a clientilor dumneavoastra:
    Ideea de proiectare DYNAMIC SPACE aduce un plus de confort, prin calitatea ridicata a miscarii si a utilizarii spatiului, in bucatariile moderne. Prin proiectare ergonomica si elaborata, se reduc deplasarile si timpul. Munca in bucatarie devine o experienta din ce in ce mai placuta.

    Cu ajutorul DYNAMIC SPACE, munca in bucatarie devine mai usoara, prin faptul ca:
    - planificati un spatiu suficient pentru depozitare;
    - proiectati pe cinci zone de lucru: zona de provizii, de pastrare, de curatenie, de preparare, de gatit (ordonare pentru dreptaci);
    - evitati folosirea usilor la dulapurile inferioare;
    - alegeti sertare/extrageri cu extensie totala si cu compartimentare interioara;
    - acordati importanta functionarii perfecte a feroneriei, pentru o calitate perfecta a miscarii.

    • 1. Provizii
      2. Neconsumabile
      3. Gatit
      4. Curatare
      5. Preparare
  • Admin.MC
    Membru Marcant
    • 05.dec.2005
    • 973

    #2
    Re: Sisteme de organizare a bucatariilor de la SCHACHERMAYER

    Zona de depozitare alimente – solutii de la SCHACHERMAYER

    In orice bucatarie exista o zona de depozitare pentru alimente, functionalitatea acestui spatiu avand un rol foarte important in pastrarea la indemana a tuturor celor necesare gatitului. Bucataria in sine este un spatiu in care functionalitatea este cuvantul de ordine. Crearea unor compartimente speciale dedicate depozitarii alimentelor face ca bucataria sa fie un spatiu placut ca design, usor de exploatat si functional din toate punctele de vedere. Intr-o zona de depozitare stau de regula alimentele racite si neracite, motiv pentru care frigiderul si congelatorul sunt parte integranta din aceast spatiu. Pentru a transforma gatitul intr-o placere, este recomandat ca ambalajele deschise sa fie depozitate in zona de preparare. Conserve, paine, cafea, ceai, cacao, zahar, orez, alimente racite (in frigider si congelator), cereale sunt doar cateva dintre alimentele care pot fi asezate ordonat in zona de depozitare.
    Schachermayer propune mai multe variante pentru zona de depozitare a alimentelor

    Dispensele precum Soft Line si HSA rotary Saphir reprezinta o varianta optima pentru aceasta zona. Ambele sisteme sunt cu extragere totala si amortizare. In plus varianta HSA rotary are capacitatea de a se roti, catre stanga sau catre dreapta, permitand astfel un acces usor la alimentele depozitate. Pe ambele variante de dispense se poate monta optional un motor de actionare. Printr-o apasare usoara a frontului, va avea loc declansarea impulsului de deschidere al dispensei. De asemenea, motorul este dotat cu un sistem "intelligent load control", care face ca procesul de deschidere sa nu fie afectat de greutatea depozitata.
    • 1. 2. 3.


    1. Dispensa "Soft-Line"
    2. Dispensa HSA rotary Saphir
    3. Motor de actionare HSA power move

    "Cosario" este un sistem cu totul nou de organizare pentru dulapurile superioare, care incanta prin designul si functionalitatea sa. In momentul deschiderii, nivelul inferior se rabateaza in afara si ofera posibilitatea ca in acelasi timp sa existe acces la un alt nivel, care ramane in pozitie orizontala.
    Printr-o singura manevra toate ustensilele sunt astfel la dispozitie, fiind aranjate asfel incat sa poata fi cuprinse dintr-o privire, iar dupa folosire sa poata fi la fel de repede puse la loc. Design-ul modern cu un aspect optic din aluminiu se armonizeaza cu toate decorurile fronturilor uzuale - un plus de spatiu de depozitare, care stabileste noi accente in domeniul amenajarii bucatariilor.
    • 4. 5.


    4. Cosario
    5. Cosario

    Comentariu

    • Arha
      Membru
      • 24.iul.2007
      • 259

      #3
      Frumos.
      Din prezentare lipseste un element foarte important pentru majoritatea din noi, preturile sau macar nivelul de pret.

      Comentariu

      • Admin.MC
        Membru Marcant
        • 05.dec.2005
        • 973

        #4
        Pentru preturi va rugam sa contactati reprezentantii Schachermayer Romania.

        Comentariu

        • Admin.MC
          Membru Marcant
          • 05.dec.2005
          • 973

          #5
          Zona de depozitare ustensile si aparate electrice

          In orice amenajare criteriul de baza in alegerea mobilierului si accesoriilor trebuie sa fie functionalitatea. De multe ori clientii nefamiliarizati cu regulile de baza dintr-o bucatarie aleg piesele de mobilier pe criterii estetice, motiv pentru care in timp spatiul pare aglomerat si obositor.

          O prima regula importanta este crearea si respectarea fiecarui spatiu destinat depozitarii. Ustensilele de bucatarie si aparatele electrice au zona lor de depozitare, bine delimitata intr-o spatiu dedicat gatitului, astfel incat toate accesoriile inclusiv tacamurile, farfuriile si paharele sa fie la indemana. O treime din totalul lucrurilor de depozitat intr-o bucatarie le regasim in aceasta zona de depozitare.

          Aici ordinea este obligatorie. Datorita numarului mare de piese si utilizarile lor diverse este important ca fiecare sa aiba un loc bine stabilit, indiferent daca acestea se afla in dulapurile inferioare sau superioare, iar accesul sa fie confortabil, cu un minim de efort. In plus, pozitionrea acestei zone langa zona de curatare este importanta, deoarece scurteaza distantele atunci cand vasele din masina de spalat sunt mutate in zona de depozitare. Din motive ergonomice, designerii recomanda ca vasele folosite frecvent sa fie depozitate in sertarele inferioare, dedicand dulapurile superioare altor obiecte cu utilitate temporara.

          Sistemul de depozitare al farfuriilor si al vaselor de bucatarie de la Hettich, ce are la baza sistemul de sertare InnoTech si multiple variante de separare, poate rezolva cu usurinta orice problema de depozitare. Pentru o depozitare sigura a farfuriilor si a vaselor de bucatarie puteti alege sisteme precum OrgaStore Exclusiv, cu placa de fag lacuita asezata pe fundul sertarului si picioare pentru compartimentare cu diblu premontat. Un alt sistem ingenios si foarte util in bucatarie este OrgaFlag cu elemente flexibile ce pot fi rotite cu mâna, asigurand reglarea si pozitionarea individuala a farfuriilor si altor vase pentru bucatarie. Aceste sisteme pentru sertarele oferite de Hettich se integreaza perfect in conceptul Intelligent Kitchens dedicat zonei de depozitare a tacâmurilor si vaselor pentru bucatarie.

          OrgaFlag si OrgaStore Exclusiv - sistem de depozitare a farfuriilor


          Cu ajutorul sitemului de compartimentare interioara Blum ORGA LINE, se asigura o buna vizibilitate si ordine in interiorul sertarelor. De asemenea, datorita modului constructiv cu casete si separatoare longitudinale si transversale, alegerea modului de organizare a fiecarui sertar, se poate realiza in functie de nevoile fiecarui utilizator.


          ORGA-LINE

          Comentariu

          • Admin.MC
            Membru Marcant
            • 05.dec.2005
            • 973

            #6
            Zona de pregatire mâncăruri – solutii de la SCHACHERMAYER

            O buna organizare a bucatariei transforma gatitul intr-o placere, pentru ca avand totul la indemana, timpul de preparare a delicateselor pentru prieteni sau familie este mai scurt. Solutia ideala sta in eficientizarea fiecarui metru patrat din spatiul bucatariei, combinand ingenios functionalitatea cu esteticul. Forme ergonomice moderne, cu un maxim de utilitate, particularizate dupa preferintele personale si dimensiunile efective ale bucatariei, va stau acum la dispozitie prin intermediul casei de comert Schachermayer.

            Zona de pregatire mancaruri - sisteme Hettich
            Zonele bucatariei pe care nu v-ati gandit pana acum sa le utilizati va pot oferi o imagine mult mai echilibrata din punct de vedere estetic, precum si o functonalitate sporita, daca alegeti sistemele de depozitare potrivite. Exista sertare speciale, organizate in cele mai diverse moduri in care puteti depozita lucruri marunte, pe care v-ati obisnuit sa le pastrati in bucatarie. Acestea sunt utile in special pentru a tine la indemana condimentele si alimentele impachetate, care nu necesita un spatiu special de depozitare, cum ar fi camara, pivnita sau frigiderul.
            Mirodeniile pe care la folositi frecvent si instrumentele necesare gatitului ar trebui plasate in zona cuptorului sau a plitei. Astfel, le puteti gasi usor si va ajuta sa gatiti cu placere delicatesele pentru intreaga familie. Prin intermediul corpurilor suspendate, perfect organizate, care tin toate ustensilele la vedere, dar si a sistemelor de depozitare special create pentru a mentine fiecare obiect la locul lui, nimic nu se rastoarna si nu se varsa.
            Sistemele Orga Store Deluxe 2 pot fi organizate individual cu elemente variabile pentru separare. De asemenea, sistemele inovatoare Cosario sunt ideale pentru organizarea dulapului superior, iar Orga Tray Deluxe 2 este un sistem de organizare pentru condimente. Acestea sunt doar cateva exemple de solutii pentru zona de pregatire a mancarii.

            1. 2. 3.
            1. Orga Store Deluxe
            2. Cosario
            3. Orga Tray Deluxe 2

            Destul loc pentru prepararea hranei - sistem Blum
            Cea mai practica solutie pentru amenajarea bucatariei, astfel incat aceasta sa poata fi utilizata cu usurinta chiar si de o familie numeroasa este respectarea regulilor „triunghiului”. Aceste reguli au la baza pozitionarea chiuvetei, aragazului si frigiderului astfel incat, daca trasam cate o linie intre elementele principale ale bucatariei sa rezulte un triunghi imaginar. Toate lucrurile vor fi la indemana, fara a fi nevoiti sa faceti prea multe miscari repetitive. Un alt aspect important in functionalitatea spatiului din bucatarie este dimensionarea si iluminarea corespunzatoare a suprafetei aflate intre chiuveta si cuptor. Blum recomanda o latime de minim 90 de centimetri a acestei zone si o buna organizare a ustensilelor necesare gatitului in sertarele aflate in corpul de mobilier inferior.

            Ce este important in zona „Preparare“?
            Această zonă este punctul pivotant al bucătăriei, folosita in momentul prepararii tuturor alimentelor, indiferent de metoda aleasa (fiert, copt, prajit etc). Tot in aceasta zona sunt depozitate si utilizate: robotul de bucătărie, ustensilele de lucru, mijloacele ajutătoare, diverse aparate electrice mici, blaturile de tăiat, recipientele din plastic (pline), castroanele, cantarul, mirodeniile, oţetui, uleiui, sosurile etc.

            Orga Line
            Pentru o buna organizare a zonei de pregatire si preparare a hranei, sistemul Orga Line precum si varianta Space Corner ofera solutii optime.


            4. 5.

            6. 7.


            4. Orga line
            5. Orga line
            6. Space corner
            7. Orga line

            Comentariu

            • Admin.MC
              Membru Marcant
              • 05.dec.2005
              • 973

              #7
              Zona de gătit – solutii de la Schachermayer

              Daca sunteti un pasionat al gatitului, cu siguranţă zona în care pregatiti retetele preferate va deveni punctul central al bucătăriei dumneavoastra. Cu cat puneti mai mult accentul pe functionalitatea acestui spatiu, cu atat mai mult timp puteti dedica familiei. Specialistii in domeniu au creat bucatariile inteligente, concepute dupa principii ergonomice astfel incat printr-un design elegant si prietenos sa impuna ordinea perfecta. Vasele dar şi ustensilele pentru gătit, utilizate frecvent, ar trebui depozitate lânga cuptor sau intr-un sertar special creat sub plita incorporata in blatul mobilierului. Aceasta regula faciliteaza in momentul prepararii alimentelor un acces rapid la orice ati avea nevoie: ustensile pentru gătit, tigăi, oale şi cratiţe, vase speciale pentru cuptor, tăvi de copt şi grătare, forme şi folii de copt, ustensile şi ingrediente pentru copt, mănuşi de bucătărie si cărţi de bucate.

              Special pentru zona de gatit/coacere de la Blum
              Blum propune prin intermediul sistemului Orga Line, diverse variante de organizare interioară a sertarelor. Cu ajutorul acestora, oalele de exemplu, pot fi depozitate, într-un mod organizat şi la indemană, sub plită. De un real ajutor poate fi şi utilizarea unui element despărţitor oblic, aflat în zona din spate a sertarului, unde puteti depozita capace pentru oale de diferite dimensiuni.

              ORGA-LINE pentru ustensile de gătit


              Special pentru zona de gătit/coacere de la Hettich
              Hettich asigură depozitarea in siguranţă a lucrurilor mărunte, a ustensilelor şi instrumentelor pentru gătit, precum si accesul la acestea rapid si fără probleme, cu ajutorul sistemelor de organizare interioară a sertarelor InnoTech. Compartimentele rabatabile "OrgaWing" pentru sertare cu front înalt si suportul pentru tacâmuri "OrgaTray Premium 1" reprezintă două dintre variantele de organizare interioară destinate zonei de gătire/coacere.

              1. 2.

              1. Sistem pentru organizare "InnoTech" compartimente rabatabile "OrgaWing" pentru sertare cu front înalt
              2. Sistem pentru organizare "InnoTech" support pentru tacâmuri "OrgaTray Premium 1"


              Pe lângă variantele de organizare specifice sertarelor InnoTech, Hettich oferă şi o serie de produse speciale, precum setul complet de sertar destinat spaţiului aflat sub aragaz, cu înălţimea de 54mm. Acesta vine în întâmpinarea nevoilor de depozitare la îndemână a tuturor ustensilelor pentru cuptor.

              Set complet sertar "InnoTech" pentru spaţiul aflat sub aragaz, înălţimea 54mm


              Special pentru zona de gãtit/coacere de la Schachermayer
              De asemenea, Schachermayer propune utilizarea şi celui mai mic spaţiu din cadrul unui corp inferior, cu variantele de sertare-cos „Jolly” Solido. Acestea au o lăţime de 150mm sau 200mm si reprezintă o soluţie practică, de coş cu extragere totală, cu amortizare, ce poate fi folosit în zona de gatit pentru depozitarea mirodeniilor. Pentru mai multe solutii de depozitare, pentru eficientizarea oricarui spatiu al mobilierului dumneavoastra consultati www.schachermayer.ro

              Comentariu

              • Admin.MC
                Membru Marcant
                • 05.dec.2005
                • 973

                #8
                Zona de curatare – Solutii de la Schachermayer

                O bucatarie bine organizata este mai eficienta in exploatare, mai spatioasa si nu in ultimul rand mai atragatoare. Zona de curatare are un rol bine definit intr-o casa moderna si cuprinde chiuveta cu armaturi, dulapul de sub chiuveta, masina de spalat vase, cosurile de gunoi pentru sortat resturile, daca se opteaza pentru o bucatarie eco, precum si detergentii sau alte materiale de curatat. Pentru ca aceasta zona este folosita intensiv in fiecare zi, trebuie bine gandita inca din faza de proiectare a mobilierului.

                Modelul Pullboy Premium oferit de Schachermayer imbina designul, tehnica inovativa si montajul usor. Pentru prima data un sistem de colectare a gunoiului este transformat intr-un produs unic de design, care pe langa tehnica, asigura si un maxim de ergonomie. Este asigurata o extragere usoara a cosurilor de gunoi, prin intermediul noilor manere duble si a spatiului creat pentru apucarea acestora, iar in plus suprafata este usor de curatat datorita formei sale rotunde. De asemenea, datorita designului si tehnologiei de ultima generatie, capacul se inchide aproape la fata cu sistemul de extragere. Sinele de glisare integrate garanteaza la randul lor un sistem de extragere de inalta calitate, ce are autoinchidere si amortizare. Modelul Pullboy Premium este disponibil pentru dimensiuni ale corpurilor inferioare de 45, 50 si 60 de cm.

                Pullboy Premium


                Un alt sistem modern de colectare a gunoiului propus de Schachermayer este Samba. Acesta este dotat cu sistem robust de extragere in trei trepte, usor de montat, fara prindere pe lateralele corpului de mobilier.

                Miscarea in trei trepte a sistemului Samba[list=1]1. Deschidere rapida
                In 70% din cazuri cosul de gunoi trebuie deschis scurt pentru a arunca ceva mic in el. La deschiderea rapida se apasa scurt pedala dupa care frontul se inchide automat si amortizat
                2. Deschidre si ramanere pe pozitie
                Se deschide si se opreste in pozitie deschisa. In timpul gatitului sau in timp ce se face curat, cosul de gunoi ramane deschis, fara a ocupa mult spatiu.
                3. Deschidere completa
                Se deschide si se trage. Cosurile de gunoi, ustensilele si recipientele mici se acceseaza usor, iar sacii plini cu gunoi pot fi extrasi cu un minim de efort.
                Samba
                [/list:7ed472f843]

                Schachermayer mai ofera varianta Blum Servo Drive Uno, un sistem de depozitare a gunoiului practic si elegant, dotat cu tehnologie avansata. Cu o simpla atingere, deschiderea asistata electric face posibila extragerea cosurilor pentru gunoi dintr-o singura miscare. Aceasta varianta nu trebuie exclusa nici atunci cand cosurile de gunoi sunt in varianta suspendata, in combinatie cu peretele special din spate, mai ales ca montarea setului se poate face usor si rapid.

                Servo Drive Uno - pentru cosuri asezate in sertar
                Servo Drive Uno - pentru cosuri suspendate


                Pentru utilizarea spatiului de sub chiuveta, Schachermayer recomanda si Hettich - Sertar InnoTech pentru chiuveta Cosurile din plastic pot fi miscate liber sau scoase, astfel incat sa ofere un spatiu in dreapta si/sau stanga sifonului. Este un sistem flexibil si se adapteaza individual situatiilor constructive.

                Sertar InnoTech pentru chiuveta - Set complet OrgaFlex

                Comentariu

                Procesare...