Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Despre blaturile din quartz compozit

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Despre blaturile din quartz compozit

  Salutare! Intrucat am citit despre problemele pe care le intampina diversi oameni legat de blaturile de bucatarie, am zis sa incep acest topic.
  Ma ocup cu blaturi de bucatarie din quartz compozit mai exact. Avand in vedere ca in imaginea generala a oamenilor materialele compozite sunt considerate inaccesibile imi doresc sa demolez acest mit. Deja sunt mai multe companii care produc astfel de blaturi si atunci si preturile au ajuns ceva mai umane.
  In general cand vorbim de materiale compozite exista mai multe tipuri: marmura compozita, quartz compozit sau termoformabilele (hi-macs, corian, etc.)
  Dintre acestea quartzul compozit si marmura compozita sunt materiale care se comporta ca o piatra naturala doar ca nu au nevoie de tratament supliementar in timp (impermeabilizare, polishare, etc.) Materialele termoformabile au avantajul ca pot prelua forme pe care pietrele compozite nu pot si ca imbinarile sunt invizibile dupa montajul final. Quartzul compozit a capatat in Romania o notorietate mai mare deoarece in timp se comporta mai bine decat marmura compozita avand in vedere ca rezista mai bine la pete, zagarieturi si lovituri.
  Cand vorbim de materialele compozite, trebuie sa intelegem ca fata de cele termorezistente generale (Kronospan, Egger, etc.) nu se pot face si in regim DIY (Do It Yourself) intrucat e nevoie de ceva mai multa tehnica de prelucrare.
  Quartzul compozit are urmatoarele avantaje:
  - rezistenta sporita la lovituri
  - aproape imposbil de patat (dupa montaj in multe cazuri, blatul este curatat cu acetona industriala, diluant, etc.)
  - greu de zgariat (dar nu imposibil)
  - rezistenta ridicata la temperaturi mari
  - aspect de nota 10
  Trebuie mentionat faptul ca desi are rezistenta mare pentru temperaturi ridicate, nu este indicat (asa cum nu este pentru nici un material de blat) sa se lase vasele incinse la racit direct pe blat. Este recomandat un suport de racire, care se poate confectiona tot din quartz sau alte materiale.
  Pe viitor o sa revin cu mai multe informatii.
  Sunt aici pentru orice intrebari (de bun simt) aveti.
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	dsc_0266.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	380,2 KB 
ID:	642335

 • #2
  Răspuns la: Despre blaturile din quartz compozit

  Din quartz comopzit se pot face chiuvete care sa para turnate din blat chiar daca la baza este piatra. Chiuvetele se pot monta atat pe blat, sub blat

  Comentariu

  Procesare...
  X
  sigla BRAT