Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Reductie tubulatura evacuare hota de la 150 la 100 mm

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Reductie tubulatura evacuare hota de la 150 la 100 mm

  Salutare.

  Urmaresc de ceva vreme forumul, am gasit f multe postari utile pe diverse teme, insa n-am reusit sa gasesc nici folosind Google, nici functia de cautare a forumului, raspuns la urmatoarea intrebare:

  Am cumparat o hota telescopica care are iesirea de 150mm diametru (2 motoare, in jur de 400 m3/h). Gaura data in perete pt evacuare este de 100mm.

  Acum am 2 optiuni:

  a) Sa largesc gaura sa acomodeze tubulatura de PVC de 150mm, asta presupune ceva mizerie si deranj, deja este montata mobila de bucatarie

  b) Sa folosesc un reductor de la 150 la 100mm. Intrebarea mea este, va fi afectata ("vizibil") performanta hotei daca reduc atat de mult diametrul tubulaturii (considerand ca ea a fost gandita sa functioneze optim cu evacuare de 150mm)?

  Multumesc anticipat!

 • #2
  Răspuns la: Reductie tubulatura evacuare hota de la 150 la 100 mm

  Da va fi drastic afectata perfomanta hotei
  aria/ suprafata unei gauri de 100mm= 78.5cm^2
  aria gaura de 150mm=176.6cm^2

  Deci reduci suprafata cu mai mult de jumatate... sa te astepti la 200mc/h deja speri multe, asta e doar parte din problema, apoi gzomotul va creste... considerabil.
  Sa nu mai vorbim ca motoarele vor munci mai mult.. si se vor incalzi mai tare (ca nu mai misca fuficient aer)

  O sa ajungi sa ai hota doar de bibelou.
  E ok, se poarta in Romania, cate hote scumpe am vazut care se chinuie sa scoata pe gaura de 100mm, cand ele au fost proiectate la 150mm.... si apoi toti se plang ca "nu e buna domne'".

  Si cireasa pe tort... sigur nu ai si admisie de aer proaspat in bucatarie (ca sa poti evacua aer trebuie sa ai si admisie de aer proaspat, curat) ...deci din start reduci cel 400mc/h la ...100?

  Parerea mea:
  Returneaza hota, si acopera gaura cu un calendar ortodox.

  Sau

  Poti face treaba cum trebuie: gaura de diametrul corect, si admisie aer preferabil in partea din fata jos a aragazului ( de ce acolo?=> pentru ca se formeaza o cortina de aer care tine majoritatea mirosurilor in zona aragazului, si le directioneaza spre hota).

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Reductie tubulatura evacuare hota de la 150 la 100 mm

   Intrebati producatorul hotei.
   Largiti gaura la 150.
   Cu tot deranjul.

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Răspuns la: Reductie tubulatura evacuare hota de la 150 la 100 mm

    Postat în original de aurick86 Vezi post
    ... si acopera gaura cu un calendar ortodox.
    Este o varianta plauzibila

    Postat în original de aurick86 Vezi post
    Si cireasa pe tort... sigur nu ai si admisie de aer proaspat in bucatarie (ca sa poti evacua aer trebuie sa ai si admisie de aer proaspat, curat) ...deci din start reduci cel 400mc/h la ...100?
    Nu stiu ce reprezinta aceasta admisie de aer proaspat. Este cumva vb de o simpla gura de aerisire? Care am inteles ca este obligatorie in camera in care este montata centrala? Daca da, atunci am asa ceva (tot de 100mm diametru)

    (in bucatarie sunt 3 aerisiri: una pe unde iese hornul de la centrala, una pe unde voi scoate tubulatura pt hota, si cealalta care va ramane libera, ca aerisire).

    Multumesc frumos pt raspunsuri.

    Temerea mea de scadere a performantei hotei a fost confirmata, deci voi alege calea mai "dureroasa", largirea gaurii la ~150mm

    Comentariu


    • #5
     Salut, am si eu problema asta, iesire din hota de 150 si gaura in perete de 100. Este vorba de o hota telescopica electrolux cu 420 mc/ora. Ok. Deranjul cu spartul mi se pare cam mare avand in vedere ca doar ce am terminat casa...finisat , mobilat..., si atunci as vrea sa ma conving ca trebuie sa fac asta 100%. Problema e clara Aria e mai mult decat dubla la 150, dar am obseravat la alte hote la putere de 700 mc iesirea din hota era de 120 mm. Sau la electrolux indiferent de putere....de la 300 la 800 toate au iesirea de 150. Acum ma intreb ..daca la a mea e nevoie de 150 mm la 420 mc/h ...de ce la 800 mc nu e nevoie de 200 sau 250? Sau astea functioneaza la jumatate din putere direct din fabrica ...daca ma poate ajuta cineva...sa nu ma apuc de prosti ca am 4 de facut . Ms

     Comentariu


     • #6
      Datele de performanta ale hotei sunt calculate pentru diametrul specificat de furnizor. Orice modificare de circuit va afecta performanta acesteia. Cu alte cuvinte va avea un debit mai mic.
      Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

      Community Manager MC

      Comentariu

      Procesare...
      X
      sigla BRAT