Materiale pentru mobilierul de bucatarie

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • PowerMC
    Administrator
    • 02.mai.2007
    • 2236

    Materiale pentru mobilierul de bucatarie

    Bucataria este locul in care ne petrecem o parte semnificativa din timpul nostru. Este locul unde familia se intalneste dupa programul zilnic de munca. Fie ca servim o cafea, un mic dejun, pranzul sau cina, bucataria este si va ramane un punct de gravitatie in jurul caruia ne dezvoltam abilitatile culinare si ne rasfatam papilele gustative. Prepararea hranei este mai mult decat o simpla activitate, iar hrana efectiva ne rasfata toate simturile, de la cel tactil, vizual, auditiv, miros si pana la gust. Din toate aceste considerente, amenajarea spatiului unei bucatarii poate fi sau nu o provocare, mai ales daca spatiile disponibile aduc constrangeri suplimentare.

    Asadar, mobila de bucatarie este un subiect pe care trebuie sa il tratezi cu atentie. Aspectul nu trebuie neglijat, insa calitatea si functionalitatea sunt cele mai importante. De aici se nasc cateva intrebari:

    Cum amenajam o bucatarie?
    De unde pornim?
    Care sunt functiunile principale ale bucatariei, azi?
    Ce materiale utilizam pentru bucatarie si de unde ne aprovizionam?
    Cum imbinam elementele constructive al mobilierului pentru bucatarie?

    In acest topic vom descoperi impreuna o mare parte din principiile de realizare a mobilierului pentru bucatarie, modul de proiectare asociat nevoilor fiecarei bucatarii, dar si modul de alegere al materialelor.
    Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

    Community Manager MC
  • 10000
    Membru
    • 18.ian.2007
    • 120

    #2
    Usor de zis, greu de facut uneori. Spatiul generos permite mobilier divers, poate uneori exagerat fata de necesitati. Am de gandit o bucatarie, mobilierul va fi pe un perete de circa 3.3m
    Am zis sa fie din PAL cu fronturi care sa scoata in evidenta un model anume. Nu sunt hotarat inca, va trebui sa imi bat capul sa vad ce gasesc pe piata locala.
    Ce fronturi sunt in general disponibile, standard?
    Presupun ca prima idee porneste de la electrocasnice, plita pe gaz, un cuptor electric ce va trebui sa fie probbabil la circa 1m inaltime si nu sub plita, o chiuveta. Care ar fi un aranjament rgonomic pentru bucatarie?

    Comentariu

    Procesare...