Caut arhitect de interior

Adună
Acest subiect a fost rezolvat.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • cojocaru27
    Incepator
    • 04.feb.2008
    • 33

    Caut arhitect de interior

    Am si eu urmatoarea problema : Am contruit la rosu impreuna cu parintii mei, o casa cu un nivel si mansarda, o casa pe stilul clasic modern, care zic eu ca a iesit foarte bine.
    Cea mai mare problema a fost lupta asta intre generatii si a fost destul de greu sa ne punem de acord in ceea ce priveste constructie. Intr-un final am resuit si sunt chiar multumit de rezultat.
    Cea mai mare problema insa ramane la zona de zi de la parter unde trebuie sa amenajam un spatiu care sa cuprinda si bucatarie si loc de luat masa si living. Este un spatiu destul de complicat de impartit intre aceste spatii cu functiuni diferite.
    Stiti pe cineva care ne poate ajuta, macar si cu consiliere.
    imi trebuie cineva cu experienta care sa fi amenajat multe case si sa stie exact care trebuie sa fie impartirea intre functiuni, cum se face traseul astfel in cat sa iasa functional, de cat spatiu avem nevoie pentru fiecare functiune si mai ales ce atmosfera se preteaza.

    Eu am vazut o amenajare in Domus care mi-a placut si era foarte foarte aproape de ce-mi trebuie mie, arhitectul respectiv era Arh.Lucian Malutan, insa nu am putut da de dansul.

    multumesc anticipat si orice informatie e binevenita, trebuie sa recunosc ca sunt in criza de timp oarecum.
  • Răspunsul selectat de către gabriel.dobrin la 17.mar.2024, 16:49.
    DIY
    Living Legend
    • 07.sep.2007
    • 1736

    Postat în original de cojocaru27
    salut, si mersi mult pentru sfaturi sunt foarte pretioase pentru mine in faza asta.

    Apoi ca sa va raspund :

    D c nu inchid terasa de la parter?
    Pentru ca vin de la un apartamen intr-un bloc comunist si vrea ca alea 5 luni sau cate or fi sa stau sa mananc si sa beau o cafea la aer nu inchis intre pereti, geamuri si ce o mai fi...
    Felicitari cojocaru27, pentru casa, plan si prioritati!

    Intr-adevar, planul initial ste bine gindit si, de aceea, destul de greu de alterat fara ca efectele secundare sa fie dezastruoase (vezi sugestia de a renunta la terasa sau cea de a mentine accesul la terasa prin ... living ...)

    In lista mea de prioritati ar fi:
    1. Accesul direct din bucatarie spre terasa; numai cine n-a incercat sa servesca mincarea pe fereastra poate considera ca este o modalitate placuta. Nu mai vorbim ca persoana "pedepsita" in bucatarie se simte total izolata de restul lumii. Usile spre terasa fac ca spatiul sa para dublu in timpul verii si totul curge direct spre exterior. Asta ca sa nu mai spun ca, atit traditional cit si modern, lumea cam tinde sa graviteze spre bucatarie. Au trecut vremurile cind bucataria era gonita la spatele casei si aveau acolo acces numai servitorii. Mai nou, bucataria este inima casei.
    2. Accesul direct din hol spre bucatarie; mai ales cind cind ai de carat sacose enorme cu cumparaturi. Asta este o modificare pe care-as prefera-o.
    3. Acces direct din living spre terasa (cit de mica ar fi ea). Personal, imi plac spatiile deschise - l apropriu si la figurat.

    Cu alte cuvinte, planul initial este o.k. dupa parerea mea; mai ales daca se prevede acces direct si din hol in buctarie.

    In acest mod simplu si ingenios, am sfirsit cu mai multe usi decit in situatia initiala.

    Nu-i nimic. Mai ales daca iau in calcul sifaptul ca planul initial de mobilare nu-i deloc rau. Ce as modifica, insa:
    - masa mare, de evenimente in familie, as alege-o mai mica, extensibila, rotunda sau ovala, astfel incit sa nu vina in drumul celor care trec din hol spre living;
    - in spatele canapelei care delimiteaza spatiul locului de servit masa de living, as pune un raft (mai scund decit canapeaua) sau o masuta ingusta. In cele doua capte as pune doua veioze => o si mai clara delimitare a celor doua spatii. Nu mai spun cit de binevenita este atunci cind la o masa de familie, nu ai unde insira toate bauturile si paharele specifice!
    - as renunta la coltar cu totul! Personal nu le agreez deloc. N-am vazut vreodata pe cineva sa stea (comod!) pe colt si, in general, n-am vazut mai mult de trei persoane sa poata sta confortabil ep asa o piesa de mobilier. Ma refer la o petrecere, cind lumea mai si sta de vorba si nu la o vizionare de film, care-i alta poveste.
    Asa ca as pastra o canapea mai mica pe latura scurta iar in dreptul iesirii pe terasa, de-o parte si de alta a usii as pune doua fotolii cu cite o masuta de coktail fiecare. Daca se doreste, cel putin unul dintre fotolii poate avea si un otoman, pentru serile de leneveala in fata televizorului.

    In bucatarie as renunta la bar (cam "in plus" avind in vedere ca este cu spatele la un perete si o usa, nu la un sptiu deschis, cum ar fi normal) si as pune o masuta mica in colt; o masuta de mic dejun sau prinz in familie.

    Postat în original de raduca
    Eu nu cred ca ar fi bine sa
    Postat în original de cojocaru27
    [...] elimin portiunea de terasa din fata livingului si sa trag zidul la fatada [...]
    pentru ca
    Postat în original de cojocaru27
    [...] se strica fatada casei care are un joc de gol si plin, bine armonizat. [...]
    Ce solutie apare in planul de mobilare al arhitectului?

    Mai jos mai aveti doua variante (de fapt 1 si 1/2 ).
    Nu mi-ar palce sa am de trecut prin doua usi si inca o camera ca sa-mi pot bea cafeaua pe terasa. In acelasi timp, mi-ar diplace si "peisajul" picioarelor mesei si ale scaunelor, "peisaj" de care ar avea parte in acesta aranjament, ori de cite ori as lua loc pe canapea.

    Numai bine,
    DIY

    Comentariu

    • popsi
      Membru
      • 04.ian.2008
      • 167

      #2
      In ce oras?

      Comentariu

      • cojocaru27
        Incepator
        • 04.feb.2008
        • 33

        #3
        In Bucuresti, sector 5.

        Simt nevoia sa dezvolt putin situatia in care ma aflu.
        provin dintr-o familie modesta cu un trai modest fara fite, dintr-un cartier marginas si cu o faima nu prea buna. Am reusit sa ma ridic totusi peste nivelul cartierului unde m-am nascut, am facut liceul de arte, apoi facultatea de profil, mai apoi un semestru de arhitectura si un master in comunicare. In prezent sunt art director la o firma de publicitate.
        Toamna trecuta am profitat de faptul ca tatal meu detinea un pamant(350mp) in cartier, si m-am apucat sa construiesc o casa dupa proiectul unui arhitect tanar. Casa este de bun simt(imi pare rau ca nu pot posta poze, nu merge).
        m-am luptat mult sa fac o casa de bun simt, simpla dar nu simplista si fara fite si alte lucruri specifice cartierului si cred ca am reusit, pana acum.
        Am luptat pana si cu diferenta de generatii dintre mine si parinti mei. Evident fiind o casa in care o sa locuim eu cu parintii mei si cu bunicii, e cam greu sa impac pe toata lumea, insa compromisurile pe care le-am facut pana acum nu au afectat arhitectura generala.

        La zona de zi de la parte exista totusi o problema pe care nu o pot rezolva singur. Pt ca bunicii nu pot urca scarile nu am putut sa nu fac un dormitor la parter pentru ei. Lotul de pamant fiind relativ mic si mai mult lung si foarte ingust, nu am putut face o amprenta mare la sol.
        Deci la parter am impartit casa, pe lung in doua zone separate de holul de intrare. In stanga zona de noapte cu un dormitor si baie proprie si o baie de serviciu ce va deservi livingul. In partea dreapta avem o zona formata dintru spatiu mare de 35 de mp si una mai mica 20 mp unde trebuie sa incapa si livingul si bucataria si locul de luat masa. Aici este prectic problema, nu vreau sa gresesc amenajarea si sa creez spatii prea mici sau gresit pozitionate astfel incat sa mananc in zone de trecere, sau sa am acces de la locul de luat masa din bucatarie prin living si sa deranjez locul de relaxare s.a.m.d.

        Sunt multe probleme aici si nu am reusit sa ma pun de acord nici cu ai mei, nereusind sa gasim o solutie de compromis.
        Imi trebuie un arhitect de interior cu experienta care sa-mi rezolve aceste probleme. De altfel eu stiu cam ce vreau, mi-am adunat material cu referinte despre cum trebuie sa arate spatiile, ce nuante sa fac, cam unde sa cada lumina etc., insa nu stiu daca spatiile sunt ok ca marime si nu stiu cum sa amplasez functiuniile spatiilor.

        Vreau sa intelegeti ca am dus o munca asidua de a razbate in climatul in care am crescut si nu vreau sa ma complic intr-un compromis total si sa construiesc o casa care sa nu ma reprezinte. Chiar vreau sa fac ceva de calitate si recunosc ca acum sunt putin depasit de situatie si imi trebuie ajutorul unui specialist cu experienta.

        Multumesc mult tuturor celor care au avut rabdare sa citeasca acest "roman", scuze daca mai sunt si greseli de tastare nu mai am rabdare sa corectez, si astept sfaturi de la voi.
        mersi.

        Comentariu

        • RaduCA
          Living Legend
          • 09.oct.2005
          • 6360

          #4
          Postat în original de cojocaru27
          [...] In partea dreapta avem o zona formata dintr-un spatiu mare de 35 de mp si unul mic de 20 mp, unde trebuie sa incapa si livingul si bucataria si locul de luat masa. [...]
          Cel mai bine ar fi sa postati o schita cu spatiile in discutie.
          De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
          În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

          Comentariu

          • cojocaru27
            Incepator
            • 04.feb.2008
            • 33

            #5
            Mesaj modificat de moderator
            -am atasat planul parterului cu dimensiunea de 550/550 pixeli.

            Click image for larger version  Name:	plan_285.jpg Views:	2069 Size:	36.8 KO ID:	561534
            A mers, este un pdf si trebuie sa-l deschideti cu acrobat reader, o sa mai postez poze cu casa. am atasat una cu proiectul, o randare, si una cu casa la rosu intr-o faza mai avansata.


            Click image for larger version  Name:	img_4522_202.jpg Views:	2096 Size:	81.6 KO ID:	561523 Click image for larger version  Name:	accamera_620.jpg Views:	2104 Size:	88.6 KO ID:	561524
            postez si planul parterului, l-am facut jpg si am trasat cu rosul zona de care va vorbeam.
            Practic asta este varianta originala, impartita in bucatarie si living. Locul de luat masa nu prea mai am unde sa-l pun, deoarece in living locul este cam la limita si in bucatarie nu incape decat o masa mai mica de luat masa in familie. Fiind o familie traditionalista, asa cum va spuneam in descrierea de mai sus, din cand in cand avem musafiri, gen rude si prieteni si deobicei se pune o masa mai mare, si as fi vrut sa avem un loc de luat masa pentru momentele acestea, un loc dedicat special amenjata.

            Aici nu stiu cum sa fac, terasa din fata casei, de langa bucatarie nu as inchide-o caci se strica fatada casei care are un joc de gol si plin, bine armonizat. Si am nevoie si de o terasa unde sa stam vara.
            o sa postez un alt jpg cu o solutie la care m-am gandit eu intr-un post succesiv.

            Click image for larger version  Name:	parter1_422.jpg Views:	2061 Size:	36.5 KO ID:	561525
            Iata si solutia la care m-am gandit eu, vezi attach-ul.
            Practic m-am gandit sa elimin portiunea de terasa din fata livingului si sa trag zidul la fatada, oricum terasa aia era ingusta si nu se prea folosea.
            Astfel castig loc mai mult in living si pot amenaja un loc de luat masa.
            Nu stiu daca e cel mai fericit caz dar este o solutie, d'asta am nevoie de cineva cu experienta care sa-mi spuna daca e destul loc, daca e ok pozitionat locul de luat masa. etc.

            Scuze pt schitza am facut mobilierul asa in 5 min.

            Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	parter2_181.jpg 
Afișări:	2055 
Mărime:	77,8 KB 
ID:	561527

            Multumesc pentru raspunsuri

            Comentariu

            • SpecialistulMC
              Moderator
              • 19.mai.2004
              • 35026

              #6
              Nu as desfinta usa de acces din hol in bucatarie ci pe cea care da din bucatarie pe terasa.

              In acest caz accesul pe/din terasa s-ar putea face direct din living.

              In rest amenajarea interioara mi se pare destul de OK.

              Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	parter3_134.jpg 
Afișări:	1998 
Mărime:	22,0 KB 
ID:	561535

              Comentariu

              • Mircea G
                Living Legend
                • 14.ian.2007
                • 12085

                #7
                Postat în original de cojocaru27
                Iata si solutia la care m-am gandit eu, vezi attach-ul ...
                Avind o mica curte puteti elimina foarte bine terasa . Si asa daca faceti socoteala cit va costa aceasta terasa pe care practic o folositi max 5 luni luni pe an veti vedea ca e cel mai scump spatiu construit , raportat la utilitate . Deci terasa eliminata . In al doilea rind , si in schita dvs si a specialistului, solutia cu canapeaua la geam este cea mai inconfortabila . Cel mai bun loc pt ea este in spatiul unde dvs ati asezat masa . De regula canapeaua se aseaza in cel mai ferit loc al camerei si cu fata catre geamuri . Instinctiv omul nu se sime bine cind vrea sa se relaxeze si are in spatele lui un spatiu deschis ! Si daca bucataria are locul ei , pt canapea am stabilit locul , ramine ca locul de luat masa sa fie la geam . Asta e foarte bine si placut . Restul , decoratiuni si aranjament de lumini e greu de precizat de cineva care nu vede , pe viu , casa si curtea . In tot cazul deschiderile mari care le aveti la fatada va obliga la aranjarea curtii in mod deosebit pt a nu avea o vedere neplacuta din casa .
                Instalatii verificari-revizii gaze

                Comentariu

                • RaduCA
                  Living Legend
                  • 09.oct.2005
                  • 6360

                  #8
                  Eu nu cred ca ar fi bine sa
                  Postat în original de cojocaru27
                  [...] elimin portiunea de terasa din fata livingului si sa trag zidul la fatada [...]
                  pentru ca
                  Postat în original de cojocaru27
                  [...] se strica fatada casei care are un joc de gol si plin, bine armonizat. [...]
                  Ce solutie apare in planul de mobilare al arhitectului?

                  Mai jos mai aveti doua variante (de fapt 1 si 1/2 ).

                  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	variante_106.jpg 
Afișări:	1902 
Mărime:	88,7 KB 
ID:	561544
                  De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
                  În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

                  Comentariu

                  • Mircea G
                    Living Legend
                    • 14.ian.2007
                    • 12085

                    #9
                    Re: stiti un arhitect de interior foarte bun?

                    Amenajari faste ale mobilierului sau Activarea celor 4 animale celeste consta in asezarea canapelei principale (cu 3 sau 4 locuri) cu spatele la un perete solid, simbol al Testoasei Negre. In dreapta canapelei, amplasati un fotoliu, pentru a simula Tigrul Alb. In stanga acesteia, puneti o sofa cu doua locuri, ce va reprezenta Dragonul Verde iar in fata, asezti o masuta de cafea, ca simbol al Fenixului. Acest aranjament va atrage sansa si va proteja familia.
                    In Feng Shui un zid rezistent la spate aduce noroc de sustinere - astfel daca se poate, asezati cea mai mare sofa cu spatele la un zid solid, simbol al sustinerii puternice. Iar canapeaua secundara poate avea la spate o fereastra. Totodata numarul usilor si ferestrelor trebuie sa fie echilibrat - ideal este sa nu existe mai mult de o usa in living. Daca exista, mai bine inchideti unele dintre ele. Cat despre ferestre, raportul dintre numarul ferestrelor si al usilor nu trebuie sa depaseasca 3:1. Ascundeti cu perdele unele ferestre, daca sunt prea multe (usile glisante transparente, prin care se observa gradina, nu se pot numi ferestre). (https://www.lady4ever.ro/articol/95_...n-casa-ta.html)

                    ramin la ce-am spus eu ca cea mai buna pozitie pt canapea este la perete. Sa auzim si parerea specialistilor (nu a fatucilor !).

                    Postat în original de cojocaru27
                    ... Practic asta este varianta originala, impartita in bucatarie si living. Locul de luat masa nu prea mai am unde sa-l pun, deoarece in living locul este cam la limita si in bucatarie nu incape decat o masa mai mica de luat masa in familie. Fiind o familie traditionalista, asa cum va spuneam in descrierea de mai sus, din cand in cand avem musafiri, gen rude si prieteni si deobicei se pune o masa mai mare, si as fi vrut sa avem un loc de luat masa pentru momentele acestea, un loc dedicat special amenjata ...
                    Daca tot puneti atita suflet si vreti sa iasa ceva foarte bun imi dau si eu o parere , asa in calitate de vecin !Dupa cum am vazut planurile se pare ca aveti si un subsol la care aveti acces pe scara din hol. Ce zic eu ca nu este bine ? Incalzirea casei va avea mult de suferit din urmatoarele motive : casa scarii ce duce spre subsol trebuie inchisa cu doua usi , una la subsol ,una in holul parterului . Intrarea in casa trebuie inchisa cu usa la nivelul zidului exterior pt a se creea un spatiu tampon . Dormitorul de la etaj va avea mult de suferit datorita podelei care este peste terasa descoperita. Asa cum am mai spus nu vad utilitatea terasei cu loc de luat masa , si nu numai din pt de vedere al costurilor ci si practic . Eu modificam total partea din dreapta al parterului si reconfiguram total .Motivul ? Holul este extrem de mic si nu permite niciun loc de depozitare . Bucataria trebuie sa fie dotata cu o camara , cit de mica ! Toate acestea se pot obtine integrind si spatiul terasei in spatiul locuibil . Livingul daca se prelungeste si in terasa eu asi pune geamul pina jos la podea , cu usa , si un grilaj de fier forjat pina la inaltimea geamului normal. Deci practic usa nu "da" nicaieri , este doar pt aspect si lumina . Mi-am permis sa vin cu niste idei deoarece mai departe de cum asezam mobila , casa trebuie sa fie si utila si cu cheltuieli mici de exploatare.
                    Instalatii verificari-revizii gaze

                    Comentariu

                    • cojocaru27
                      Incepator
                      • 04.feb.2008
                      • 33

                      #10
                      salut, si mersi mult pentru sfaturi sunt foarte pretioase pentru mine in faza asta.

                      Apoi ca sa va raspund :

                      De ce nu inchid terasa de la parter?
                      Pentru ca vin de la un apartamen intr-un bloc comunist si vrea ca alea 5 luni sau cate or fi sa stau sa mananc si sa beau o cafea la aer nu inchis intre pereti, geamuri si ce o mai fi.
                      Pentru ca se strica total fatada casei care este gandita acum intru ritm de gol si plin, de retrageri si de armoni intre gol si plin.
                      Pentru ca nu afecteaza dormitorul de la etaj nu am postat si celelalte planuri de la etaj si trebuia sa o fac, acolo vine o alta terasa deasupra acesteia nu intra peste dormitor cu nimic.

                      Cu scara de acces de la subsol e o problema la care o sa ma gandesc, momentan nu e inchisa decat la subsol nu si la parter, si aici poate sa fie o problema pentru ca nu e loc de usa la parter, nu e podestru si scara si asa vine prea in hol.Ramane de gasit o solutie.

                      In cea ce priveste cele 2 variante de amenajare, tin sa va multumesc ca ati alocat ceva timp pentru a le schita pe plan stiu ca este un efort din partea dumneavoastra si va multumesc pentru asta.
                      Dar nu as inchide accesul din bucatarie catre terasa, vara se va manca acolo si vreau ca accesul sa se faca direct din bucatarie pentru a usura si fluidiza functiile spatiilor. Adica nu cred ca este ok sa ma plimb cu farfuriile cu mancare de la bucatarie in terasa prin living, e un scurt circuit de trasee.

                      Inca mai caut solutii si va multumesc pentru interes.

                      Comentariu

                      • RaduCA
                        Living Legend
                        • 09.oct.2005
                        • 6360

                        #11
                        Postat în original de cojocaru27
                        [...] Adica nu cred ca este ok sa ma plimb cu farfuriile cu mancare de la bucatarie in terasa prin living, e un scurt circuit de trasee. [...]
                        Cind am schitat variantele, m-am gindit ca "livrarile" se vor face prin fereastra de la bucatarie.

                        Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	variante_2_211.jpg 
Afișări:	722 
Mărime:	44,0 KB 
ID:	561586
                        De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
                        În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

                        Comentariu

                        • cojocaru27
                          Incepator
                          • 04.feb.2008
                          • 33

                          #12
                          se pare ca prelungirea livingului, adica sa ducem zidul ala pana la fatada, cade.
                          NU se mai poate prelungi caci nu se mai poate face rampa de acces la subsol care vine chiar sub el.
                          se pare ca trebuie sa gasesc o solutie sa amenajez spatiul asa cum este acum.

                          Comentariu

                          • DIY
                            Living Legend
                            • 07.sep.2007
                            • 1736

                            #13
                            Postat în original de cojocaru27
                            salut, si mersi mult pentru sfaturi sunt foarte pretioase pentru mine in faza asta.

                            Apoi ca sa va raspund :

                            D c nu inchid terasa de la parter?
                            Pentru ca vin de la un apartamen intr-un bloc comunist si vrea ca alea 5 luni sau cate or fi sa stau sa mananc si sa beau o cafea la aer nu inchis intre pereti, geamuri si ce o mai fi...
                            Felicitari cojocaru27, pentru casa, plan si prioritati!

                            Intr-adevar, planul initial ste bine gindit si, de aceea, destul de greu de alterat fara ca efectele secundare sa fie dezastruoase (vezi sugestia de a renunta la terasa sau cea de a mentine accesul la terasa prin ... living ...)

                            In lista mea de prioritati ar fi:
                            1. Accesul direct din bucatarie spre terasa; numai cine n-a incercat sa servesca mincarea pe fereastra poate considera ca este o modalitate placuta. Nu mai vorbim ca persoana "pedepsita" in bucatarie se simte total izolata de restul lumii. Usile spre terasa fac ca spatiul sa para dublu in timpul verii si totul curge direct spre exterior. Asta ca sa nu mai spun ca, atit traditional cit si modern, lumea cam tinde sa graviteze spre bucatarie. Au trecut vremurile cind bucataria era gonita la spatele casei si aveau acolo acces numai servitorii. Mai nou, bucataria este inima casei.
                            2. Accesul direct din hol spre bucatarie; mai ales cind cind ai de carat sacose enorme cu cumparaturi. Asta este o modificare pe care-as prefera-o.
                            3. Acces direct din living spre terasa (cit de mica ar fi ea). Personal, imi plac spatiile deschise - l apropriu si la figurat.

                            Cu alte cuvinte, planul initial este o.k. dupa parerea mea; mai ales daca se prevede acces direct si din hol in buctarie.

                            In acest mod simplu si ingenios, am sfirsit cu mai multe usi decit in situatia initiala.

                            Nu-i nimic. Mai ales daca iau in calcul sifaptul ca planul initial de mobilare nu-i deloc rau. Ce as modifica, insa:
                            - masa mare, de evenimente in familie, as alege-o mai mica, extensibila, rotunda sau ovala, astfel incit sa nu vina in drumul celor care trec din hol spre living;
                            - in spatele canapelei care delimiteaza spatiul locului de servit masa de living, as pune un raft (mai scund decit canapeaua) sau o masuta ingusta. In cele doua capte as pune doua veioze => o si mai clara delimitare a celor doua spatii. Nu mai spun cit de binevenita este atunci cind la o masa de familie, nu ai unde insira toate bauturile si paharele specifice!
                            - as renunta la coltar cu totul! Personal nu le agreez deloc. N-am vazut vreodata pe cineva sa stea (comod!) pe colt si, in general, n-am vazut mai mult de trei persoane sa poata sta confortabil ep asa o piesa de mobilier. Ma refer la o petrecere, cind lumea mai si sta de vorba si nu la o vizionare de film, care-i alta poveste.
                            Asa ca as pastra o canapea mai mica pe latura scurta iar in dreptul iesirii pe terasa, de-o parte si de alta a usii as pune doua fotolii cu cite o masuta de coktail fiecare. Daca se doreste, cel putin unul dintre fotolii poate avea si un otoman, pentru serile de leneveala in fata televizorului.

                            In bucatarie as renunta la bar (cam "in plus" avind in vedere ca este cu spatele la un perete si o usa, nu la un sptiu deschis, cum ar fi normal) si as pune o masuta mica in colt; o masuta de mic dejun sau prinz in familie.

                            Postat în original de raduca
                            Eu nu cred ca ar fi bine sa
                            Postat în original de cojocaru27
                            [...] elimin portiunea de terasa din fata livingului si sa trag zidul la fatada [...]
                            pentru ca
                            Postat în original de cojocaru27
                            [...] se strica fatada casei care are un joc de gol si plin, bine armonizat. [...]
                            Ce solutie apare in planul de mobilare al arhitectului?

                            Mai jos mai aveti doua variante (de fapt 1 si 1/2 ).
                            Nu mi-ar palce sa am de trecut prin doua usi si inca o camera ca sa-mi pot bea cafeaua pe terasa. In acelasi timp, mi-ar diplace si "peisajul" picioarelor mesei si ale scaunelor, "peisaj" de care ar avea parte in acesta aranjament, ori de cite ori as lua loc pe canapea.

                            Numai bine,
                            DIY

                            Comentariu

                            • cojocaru27
                              Incepator
                              • 04.feb.2008
                              • 33

                              #14
                              salut si mersi mult de tot pentru sfaturi.
                              Mi-ai dat o gramada de detalii si multumesc mult pentru timpul acordat detalierii sfatului si asa pretios. Pana acum mi se pare cea mai corecta observatie vis-a-vis de constructia cu spatiile aferente si fluidizarea acesului catre functiuni.

                              Am o mare rugaminte, dacda poti contacteaza-ma pe messanger : cojocaru27 , sau lasa-mi mie un contact, caci mai am cateva intrebari, sunt lucruri pe care nu le-am inteles exact, si as vrea sa mi le lamuresti cand ai timp.
                              Te-as fi rugat sa faci si o schita dar stiu ca timpul este pretios.

                              O alta precizare, pentru cei care inca vor sa ma mai ajute. Trebuie sa va spun ca modificarea cu tragerea zidului livingului la fatada, nu se poate face, din motive de construire efectiv, nu merita efortul si in timp, partea adaugata ar lucra.

                              deci daca mai aveti sugestii, ele trebuie sa se incadreze in planul initial cu livingul mai mic.


                              Mersi mult .

                              Comentariu

                              • DIY
                                Living Legend
                                • 07.sep.2007
                                • 1736

                                #15
                                Postat în original de cojocaru27
                                ...Am o mare rugaminte, dacda poti contacteaza-ma pe messanger : cojocaru27 , sau lasa-mi mie un contact, caci mai am cateva intrebari...

                                Mersi mult .
                                Ti-am trimis un PM cu adresa mea de e-mail.
                                NUmai bine,
                                DIY

                                Comentariu

                                Procesare...