Daca aceasta este prima ta vizita, te rugam sa accesezi pagina cu intrebari si raspunsuri privind folosirea forumului accesand urmatorul link Intrebari si Raspunsuri. Pentru a posta / publica un mesaj trebuie sa te INREGISTREZI. Pentru a citi mesajele din forum, nu trebuie decat sa selectezi forumul dorit.
Este posibil ca sub grinzile existente, pozitionate la o distanta de 1,5 m, sa mai existe un rand de grinzi pozitionate perpendicular pe grinzile de rezistenta, montate la o distanta de 70-80 cm interax.
Am facut poze la tavanele respective. Deci grinzile sunt si la 90 cm si la 1.30 m distanta . Nu exista decat un singur rand de grinzi. De dedesupt sunt batute scanduri cam de 2.5cm grosime de calitate cam slaba.
Intradevar la camera respectiva distanta maxima e de 94 cm, insa mai sunt doua camere, bucatarie , baie unde distanta e variabila pana la 1.2m. La tavanele respective nu am putut sa fac poze deoarece pe grinzi sunt depozitate scanduri. Pozele sunt pentru a exemplifica modalitatea de realizare a tavanelor pana la momentul actual.
Unde distanta intre grinzi nu depaseste 1m o sa folosesc sistem cu profil portant si profil montant, dar problema e unde distanta depaseste 1 m.
Acolo va rog sa-mi sugerati o metoda de realizare a tavanului.
Mergeti tot pe varianta cu profil portant si profil montant.
Unde aveti distanta mai mare de 1 m fixati profilul portant si intre grinzi de scandura. Deasupra scandurilor in locul de fixare suplimentar dublati, perpendicular, scandura existenta cu rigle de lemn de 7/7 cm cu L= 50 cm.
Comentariu