yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Placare directa pereti prin lipirea gipscartonului

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Placare directa pereti prin lipirea gipscartonului

  Am izolat pe interior peretii din bca cu expandat. Expandatul a fost prins cu sarma si cuie de beton, fara adeziv (cuie de beton in dreptul grinzilor de beton si buiandrucilor), plasa de fibra de sticla de exterior (din nou fara adeziv), dupa care s-a tinciuit, gleduit si dat cu lavabila). "Lucrarea" (executata in tehnologia "meseriasului") prezinta, dupa circa doua luni, crapaturi pe toata suprafata peretilor. Incerc sa rezolv gresala prin lipirea placilor de rigips direct pe lalavabila (cu fixarea rigipsului pe perete si cu holtsuruburi). As dori sa stiu daca solutia cu lipirea este buna si care ar fi adezivul cel mai indicat.

 • #2
  montare rigips peste lavabila

  peretii interiori sunt drepti, dati cu vopsea lavabila dar prezinta crapaturi in dreptul grinzilor de beton care au fost izolate cu expandat. Pentru a nu pierde din volum doresc sa lipesc cu adeziv rigipsul direct pe lavabila. Care este tipul de adeziv pe care mi-l recomandati?

  Comentariu


  • #3
   Stimate dl. Nicolae J.,
   Conform sistemului Rigips placile de gips-carton se pot lipi cu un adeziv produs de firma Rigips,ambalat in saculeti de hirtie, si pe care ii puteti cumpara din magazinele de materiale de constructie.
   In cazul descris de dvs. consideram, ca lucrarea executata pina in prezent
   este necorespunzatoare si ca lipirea unor placi de gips-carton peste straturile enumerate nu va da rezultate. Stratul suport pe care se poate aplica prin lipire gips-cartonul, este o zidarie de caramida sau un beton si nu un polistiren expandat, batut in cuie sau legat cu sirma, de un perete de B.C.A. Chiar in cazul in care nu s-ar dezlipi cu totul de pe pereti semvisul descris de dvs. are probleme de condens interstitial si va produce in timp condens si mucegai.
   Va sfatuiesc sa folositi unul din sistemele clasice(Rigips, Cereit, etc.), aplicindu-l intocmai si nu cu tot felul de improvizatii.

   Comentariu


   • #4
    Stimate dl. Dan Cosoban
    Cereti la magazinele care vind produse Rigis adeziv pentru lipirea placilor de gips-carton. Atentie este diferit de produsul pentru chituire.

    Comentariu


    • #5
     Solutie

     Cea mai rapida si mai ieftina solutie, dupa parerea mea, ar fi sa prindeti placile de rigips cu holsuruburi cu dibluri, mai lungi, prin expandat pana in B.C.A.-uri. :P Daca vreti mai multe relatii puteti sa ma contactati telefonic 0721480094

     Comentariu


     • #6
      Solutie

      In functie de natura crapaturilor poti folosii plasa de plastic montata intr-un nou strat de glet in zonele cu crapaturi sau, pentru evitarea diferentelor de nivel chiar pe tot peretele. Daca vrei varianta cu rigips, foloseste holsuruburi cu diblu 60x40 ca sa fixezi placile direct pe perete. Este mai ieftin si mai sigur decat cu adeziv. :P Daca vrei mai multe detalii suna-ma:0721480094

      Comentariu


      • #7
       placi de rigps montate direct pe lavabila

       Perete exterior din bca, tencuit, gletuit, vopsit cu lavabila (acum ingalbenita). Intentionez izolatie exterioara cu expandat, izolatie interoara cu rigips de 12,5 mm. Intrucat suprafata peretilor interiori este dreapta, solutia lipirii cu adeziv direct pe lavabila este buna?

       multumesc

       Comentariu


       • #8
        Stimate d-le Costea G.,
        Daca realizati o termoizolatie exterioara cu polistiren expandat de 5cm. grosime, nu vad pentru ce mai trebuie pus gips-carton la interior, mai ales ca numai gips-cartonul lipit pe perete nici nu prea are rol termoizolant important. Daca totusi doriti sa faceti aceasta operatie sfatul meu e sa indepartati vopseaua si gletul, in zonele de lipire.

        Comentariu


        • #9
         Placare directa pereti prin lipirea gipscartonului

         vreau sa pun rigips pe zidarie din bloc ceramic si bca prin lipire cu adeziv rifix.Trebuie amorsati peretii inainte sau nu?Daca da cu ce anume?Cu ce se face hidroizolatia la baie inainte de placarea cu faianta,gresie?

         Comentariu


         • #10
          Stimate vizitator,
          Pentru amorsare puteti folosi grundul Ri-Kombigrund de la Rigips.
          Pentru hidroizolarea suprafetelor pe care se monteaza ulterior gresie sau faianta folositi CL 50 de la Ceresit.

          Comentariu


          • #11
           placare pereti cu placi rigips

           Am izolat peretii exteriori cu sist rigips (profile, vata, bariera vapori, rigips)iar pe cei interiori vreau sa ii plachez cu placi lipite cu ajutorul adezivului pt asa ceva. Pentru siguranta as vrea sa mai bag si ceva dibluri dar nu stiu cum, cand si de care?
           Lipesc placile, las sa se intareasca si dupa aia bag dibluri? Dau gaura cu rotopercutoarea direct prin placa de rigips? De care dibluri?-(sa nu ramana capul surubului afara).
           Domnule Viorel, daca retin bine ati facut aceste operatii- poate ma lamuriti si pe mine

           Comentariu


           • #12
            Eu am lipit placile cu CM9 pe pereti de BCA de 8cm, Asa este blocul compartimentat si am facut asta din considerente estetice - mascare crapaturi pereti.

            Dupa ce am montat placa, imediat am dat gauri direct prin gipsul-carton montat si in perete dupa care am folosit dibluri rapide 6x40mm.

            Holtzsuruburile diblurilor au cap plat si in cruce, le infiletezi cu surubelnita electrica sau le bati cu ciocanul. Capul holtzsurubului va intra putin mai in interior fata de nivelul placii (~1mm) , de fapt atat cat poti sa realizezi pentru ca unele s-ar putea sa intre mai mult (depinde de mana). Dupa aceasta finisezi capatul surubului cu pasta de rosturi , slefuiesti cu un smirghel fin si GATA - uitasem - apoi mergem la o bere si il luam si pe robiser.
            VYS Blog - 100 % D I Y
            Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

            Comentariu


            • #13
             Multumesc.
             Totusi am o nelamurire: diblurile rapide nu au o "buza" la capat? Cum se va ingropa aceasta in placa rigips? Sa o tai inainte?
             Fișiere atașate

             Comentariu


             • #14
              eu cred ca daca ii dai un ciocan in capul holzsurubului (cu o surubelnita cruce mecanica) se ingroapa singur...
              Viata e complexa si are multe aspecte...

              Comentariu


              • #15
               Nu se taie nimic din acest diblu.
               Partea holtzsurubului se muleaza pe cea a diblurlui si impreuna patrund in materialul placii de gips-carton.
               VYS Blog - 100 % D I Y
               Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

               Comentariu

               Procesare...
               X
               sigla BRAT