Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Detalii despre montarea gipscartonului

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #31
  Postat în original de BuganuN Vezi post
  Autofiletante 3,5×25mm ori trebuie mai scurte?
  Trebuie sa utilizati autofiletante pentru lemn mai lungi de 35 mm.

  Comentariu


  • #32
   Salutare. Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu o schita,poze ceva informatii. Cum montez un tavan cu rigips in zona scarii de la pod? Scara care duce in pod o am montata. Voi monta profile CD pe structura dubla,prinse pe grinzile din lemn. Acum nu stiu cum sa prind profilele intre ele de jur imprejurul guri podululi. Va multumesc mult!
   Ultima editare de BuganuN; 22.apr.2019, 01:40.

   Comentariu


   • #33

    Comentariu


    • #34
     Camera vine in forma de "L" Va multumesc!

     Comentariu


     • #35
      Va rog sa cotati (adaugati ceva dimensiuni) schita.

      Comentariu


      • #36
       INTREBAREA NR1. Imi cer scuze ca am intrat pe forum mai tarziu. Sunt plecat din localitate. Am facut o schita de mina,o atasez mai jos, sper sa se inteleaga.Va multumesc pt tot ajutorul acordat! Voi face structura dubla.Vin cu primul rind de CD.uri pe inversul grinzilor din lemn. Unde sunt eu nelamurit? In zona scaritei de la pod.Sa dam un ex: Voi prinde CD.urile pe latura de 360cm. Din partea de jos,unde am scris 500cm spre scarita. Tinind cont ca aici nu voi avea profil WD, in zona scaritei ma refer,ce voi face montez pur si simplu CD.urile care vine pe grinda din lemn prinse in bride?Grinda care e prinsa si scarita,unde am scris 110cm. Prind profilul CD in bride si cam atat?Apoi si cu latura de sus de 250cm,tot linga scarita,aceiasi problema,prind CD.ul de WD si in bride pe grinda din lemn si atat?Neavind WD linga scarita. Apoi incep cu al doilea rand de CD care ele vin pe inversul primelor CD.uri montate. Al doilea rind de CD.uri vor veni in aceiasi pozitie ca si grinzile de lemn care se vad in schema de jos.       Ultima editare de BuganuN; 17.mai.2019, 18:50.

       Comentariu


       • #37
        INTREBAREA NR2. Al doilea rind de CD.uri vin pe inversul celorlalte,la fel ca si grinzile de lemn.Tavanul va veni putin mai jos fata de scara montata.Va trebuii sa fac o scafa din rigips de jur imprejurul guri.Unde sunt eu nelamurit. Exemplu: Sa zicem ca aceste grinzi din lemn din schita de jos,sunt CD.urile. Pe lungul scaritei am pus CD,pe latura de 110cm cat are lungimea scaritei,da? Acum pe latul scaritei unde am 60cm,voi prinde 2 profile CD de 60cm sus si jos?Cum prind CD.urile intre ele,exista un sistem ceva de prindere,gen in forma de T.eu? Ori nu.i nevoie sa mai pu CD pe aceasta parte.? Ma gandeam sa pun sa pot inchide cu rigips scafa de jur imprejurul gurii.Si aici va rog sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc!
        Fișiere atașate
        Ultima editare de BuganuN; 18.mai.2019, 09:37.

        Comentariu


        • #38
         Am sa va fac o schita in 3D ca sa fiti lamurit. Am sa revin cu schita.

         Comentariu


         • #39
          Va multumesc foarte mult pt tot ajutorul acordat!

          Comentariu


          • #40
           Bun. Am revenit cu doua schite pe etapele de montare a profilelor:
           -in prima schita aveti etapa I in care montati profilele UD60 portante

           Click pe imagine pentru versiune mai mare.* Nume:	montare profile portante.JPG* Afișări:	1* Mărime:	172,3 KB* ID:	673821

           -in a doua schita aveti etapa II in care montati profilele perimetrale UD30

           Click pe imagine pentru versiune mai mare.* Nume:	montare profile perimetrale.JPG* Afișări:	1* Mărime:	236,6 KB* ID:	673822

           Am sa revin cu schitele pentru urmatoarele etape

           Comentariu


           • #41
            Da,da...incep sa ma luminez Domnule Specialist Va multumesc mul pt tot jutorul,astept cand aveti timp si celelalte schite!
            Ultima editare de BuganuN; 23.mai.2019, 13:35.

            Comentariu


            • #42
             Continuam:
             -in etapa a III-a montati profilele montant ca in schitele alaturate:
             Click pe imagine pentru versiune mai mare.* Nume:	montaj profile montant.JPG* Afișări:	1* Mărime:	206,8 KB* ID:	673837 Click pe imagine pentru versiune mai mare.* Nume:	sectiune.jpg* Afișări:	1* Mărime:	116,9 KB* ID:	673839Click pe imagine pentru versiune mai mare.* Nume:	sectiune profile.JPG* Afișări:	1* Mărime:	354,6 KB* ID:	673838

             -in etapa a IV-a montati gipscartonul:

             Click pe imagine pentru versiune mai mare.* Nume:	montaj gipscarton.JPG* Afișări:	1* Mărime:	74,6 KB* ID:	673840

             -in fine ultima etapa, a V-a, in care montati cadrul pentru scara

             Click pe imagine pentru versiune mai mare.* Nume:	montaj final.jpg* Afișări:	1* Mărime:	89,9 KB* ID:	673841

             C-am aste ar fi etapele de lucru. Nu am precizat distantele interax intre profile, care pentru profilele CD60 portant nu trebuie sa depaseasca 800 mm iar pentru cele CD60 montant 500mm, deoarece nu cunosteam distanta dintre perete si scara.
             Daca mai aveti intrebari va rog sa le puneti.
             Ultima editare de Specialistul MC; 24.mai.2019, 10:17.

             Comentariu


             • #43
              Va multumesc mult,am inteles acum! La etapa a-ll-a mai am o intrebare va rog frumos,la prinderea perimetralului UD de jurul imprejurul gurii scarii voi prinde profilul UD de profilul CD portant cu autoforante 9.5×3.5? Ori ce autoforante? Si inca o intrebare.La coltul camerei,interior si exterior,UD se taie marginea de sus si jos pt a forma un colt de 90 °? Ori se vine cu CD taiat la masura? Ex: daca un perete are 2m tai UD la 2m,daca alta parte a peretelui are 1.2m,tai la 1.2m? Cum ar fi recomandat? Va multumesc!
              Ultima editare de BuganuN; 24.mai.2019, 19:36.

              Comentariu


              • #44
               Postat în original de BuganuN Vezi post
               ...la prinderea perimetralului UD de jurul imprejurul gurii scarii voi prinde profilul UD de profilul CD portant cu autoforante 9.5×3.5?
               Fixati profile cu suruburi autofiletante metal-metal tip 421 de 3,5x9,5 mm

               La coltul camerei,interior si exterior,UD se taie marginea de sus si jos pt a forma un colt de 90 °? Ori se vine cu CD taiat la masura?
               Nu decupati in totalitate profilul la lungimea necesara, decupati doar aripile profilului dupa care il indoiti la 90 grade.

               Comentariu

               Procesare...
               X
               sigla BRAT