Rigips montat pe BCA

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • neluavram1
    Incepator
    • 12.dec.2013
    • 1

    Rigips montat pe BCA

    Bună seara,
    Am și eu câteva întrebări pe care vi le adresez.
    Am un spațiu unde va fi realizată o piscină interioară. Tavanul l-am relizat din rigips verde montat pe structură metalică.
    Pereții exteriori sunt din BCA de 250mm izolați cu polistiren de 10cm la exterior
    1. La interior este recomandat să aplic rigips verde pe pereți?
    2. Dacă da, cum este mai bine montat, pe structură metalică sau prin lipire.
    3. Pt lipire pot folosi adezivul rămas de la lipirea BCA?
    4. Dacă folosesc structură metalică voi monta și vată, mai este necesară aplicarea foliei peste vată?
    Vă mulțumesc
  • parintele
    Incepator
    • 13.sep.2012
    • 42

    #2
    Răspuns la: Rigips montat pe BCA

    Nu sunt specialist dar de nevoie m-am tot documentat facandu-mi casa.
    In situatia data exista doua variante.
    1. ori tencuiesti peretii si aplici solutii clasice, eventual un tratament pentru hidrofobizarea peretilor, avand in vedere ca e o camera de piscina unde va fi mai mult ca sigur umiditate.
    2. Ori mergi pe gips carton , caz in care
    -e necesar sa acorzi atentie rezistentei la umiditate, adica gips verde si obligatoriu folie, ceea ce implica utilizarea profilelor, nu cred ca lipirea va rezista si nu ai cum sa montezi folia bariera de vapori.
    practic o abordezi ca pe o camera de baie dpdv tehnic, cu diferenta ca de regula in baie se cam pune faiainta, adica necesita o structura mai rezistenta, aici nu e neaparat obligatoriu.
    Ca fapt divers, daca la adeziv de BCA te referi la cele dedicate zidirii BCA=ului cum ar fi cel de la Ytong, in niciun caz nu poti sa-l utilizezi pt lipirea gips cartonului... se utilizeaza produse dedicate pe baza de gips... nu e cazul acum dar e bine sa stii pt eventuale alte situatii.

    Asadar ori gips daca ai motive sa nu tencuiesti (avantajul ca se lucreaza uscat si merge lucrat acum, iarna...) sau daca vrei sa mai pui un strat de izolatie din vata minerala, costurile sunt ceva mai mari si necesita mai multa atentie la detalii fiind o camerqa cu umezeala(hibroizoaltie sau hidrofobizare, vopsele speciale sau placare ceramica lucru care implica o structura metalica mai scumpa samd..)
    Stiind ce inseamna camera "umeda" cu gips eu as tencui, e mai sigur ca nu vei avea probleme cu umezeala pe termen lung si e mai ieftin, pe de alta parte izolatia exterioara e cam la limita si avand in vedere ca acea camera necesita incalzire serioasa pt a o putea utiliza iarna (daca era pt vara o faceai afara sinu te mai complicai...) nici o izolare suplimentara pe interior nu e un argument de ignorat...
    Cred ca decizia sta in aceste doua detalii, ce te intereseaza mai mult, simplitatea si siguranta sau o solutie ceva mai costisitoare daca vrei sa faci totul ca la carte...
    Iti spun asta pentru ca aceste doua arguemente mi-au cam dat si mie de gandit in vara asta si la casa viitoare pe care mi-o voi construi nu o sa mai fac nicio concesie...adica o sa ma asigur ca dpdv al izolarii exterioare nu las loc de "mai bine"...o fac in gen "pasiva" din acest punct de vedere.

    Comentariu

    • SpecialistulMC
      Moderator
      • 19.mai.2004
      • 34919

      #3
      Răspuns la: Rigips montat pe BCA

      Postat în original de neluavram1
      Am și eu câteva întrebări pe care vi le adresez.....
      Ca si variante de finisare a peretilor interiori aveti optiunea de a alege intre:
      a)-montare sistem de placi din gipscarton, aplicare peste placi a unei hidroizolatii, finisarea cu placi de faianta ori vopsea lavabila de calitate speciala pentru incaperi cu umiditate ridicata.
      b) - tencuirea peretilor interiori, aplicare hidroizolatie, finisarea cu placi de faianta ori vopsea lavabila de calitate speciala pentru incaperi cu umiditate ridicata.

      In cazul in care optati pentru prima varianta trebuie sa:
      -montati placile de gipscarton pe o structura metalica avand profilele verticale distantate la cel mult 400 mm
      -sa protejati termoizolatia cu o folie bariera de vapori
      -sa montati placi rezistente la umiditate tip RBI (culoare verde).

      Comentariu

      Procesare...