Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Perete gips carton fara ancorare in tavan

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Mircea G
  a răspuns
  Răspuns la: Perete gips carton fara ancorare in tavan

  Si nu poti face un " sondaj " ?

  Lasă un comentariu:


 • tymotyman
  a răspuns
  Răspuns la: Perete gips carton fara ancorare in tavan

  Nu o sa fie probleme la rigips,practic așa se fac zidurile despărțitoare in hale ,spatii mari.Varianta cu lemn este totuși mai solida ,la ușă nu va fi problema se folosește spuma care se astupa cu pervazele ușii.Daca grinzile nu sunt departe de tavan si aveți acces la ele pe sus ați putea folosi niste holzsuruburi mai lungi si sa prindeți direct in ele.

  Lasă un comentariu:


 • Narcis1983
  a răspuns
  Răspuns la: Răspuns la: Perete gips carton fara ancorare in tavan

  Multumesc frumos pentru raspuns.

  Lemn as putea sa cumpar de la marile lanturi cu materiale de constructii gata debitate destul de bine, rindeluite etc.

  Am gasit ceva la 94 mm pe 46 mm la 4 metri pentru tavan si podea iar pentru stalpi la 3 metri aceleasi dimensiuni doar ca financiar am vazut ca sunt dublu si ceva fata de profilele d rigips.

  Sincer mi se par cam subitirele pentru problema mea legata de ancorarea mea de tavan.

  Motivul pentru care m-am gandit la lemn a fost ca daca pun sus si jos un dulap de 3200 pe 94 mm/46 mm si tes cu vreo 6 stalpi tot de 94/46 cu intarituri pe la usa plus ancorare din 40 in 40 cm pe laterale in caramida cu dibluri de minim 15 cm lungime (5 are doar lemnul) plus ancorarea in podea ar trebui sa stea, teoretic.

  Singurul lucru la care ma gandesc ar fi cum se va comporta structura de lemn in zona usii si daca nu lucreaza lemnul in timp.

  Si daca as gasi profilele din tavan cu un magnet, ar fi prinderea destul de solida inte cele 2 profile dat fiind faptul ca intre ele este o placa de rigips care nu stiu sincer daca face fata la presiunea dintre profile (sa nu faca joc in timp).

  Multumesc frumos!

  Lasă un comentariu:


 • tymotyman
  a răspuns
  Răspuns la: Perete gips carton fara ancorare in tavan

  Soluție ar fi,spre exemplu pe linia unde va fi tavanul plimbați un magnet unde simțiți atracție acolo este profil. Lemnul este mai rezistent ca structura ,insa nu găsiți 2 pătrați la fel și când ve ti monta osb va face valuri,eu as zidi un BCA de 10 sau profil ud cu cd la 40 cu cate 2 rânduri de placi pe o parte.Daca aveți de unde lua lemnul debitat puteți sa mergeți liniștit pe dulapi 10x5 cm.

  Lasă un comentariu:


 • Narcis1983
  a creat un topic Perete gips carton fara ancorare in tavan

  Perete gips carton fara ancorare in tavan

  Buna ziua,

  Doresc sa fac un perete din gips carton dar din pacate nu pot sa il ancorez de tavan deoarece acolo am deja tavan de gips carton pe profile metalice prinse pe capriori/barne.
  Pot sa construiesc fara ancorare in tavan un schelet de lemn de 10 cm grosime cu spatiu pt usa la 60 cm de perete de la stg la dr?
  Sau este vreo solutie sa aflu unde sunt profilele din tavan fara sa stric prea mult tavanul?
  Peretele fals are H 2350 mm si l 3200 mm. Jos este placa de beton, stg si dr caramida cu centura sus.
  Vreau sa il fac din lemn sau profile (dar prefer lemnul) de 10 cm peste care sa vin cu osb de 2 cm si rigips de 12,5 pe albele parti. Intre placi pun 10 cm vata bazaltica. De jur imprejur intre structura si pereti/pardoseala si tavan pun banda izolatoare.
  Dupa finisarea minima pun tapet.
  Daca se poate si o parere vizavi de sandwiciul la care m-am gandit, v-as fi recunoscator.

  Multumes frumos.
  O zi buna tuturor!
Procesare...
X