Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Placare gipscarton cu faianta

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Pentru pardoseala va recomand o grosime mai mare pentru polistirenul extrudat, minim 3cm. Peste extrudat aplicati un strat de spacluire armat cu plasa de fibra si apoi puteti turna autonivelanta.

  Folia izolanta trebuie sa fie BARIERA DE VAPORI.

  Este recomandat sa incepeti cu termoizolatia exterioara.

  Comentariu


  • Mutumesc pentru informatii. Intre timp am mai cautat pe forum si am gasit situatii similare. Probabil trebuie sa schimb si mesterii, deoarece au spus ca ei fac izolare interioara doar cu polistiren expandat si apoi cu glet, etc.

   Puteti sa-mi precizati ce material este indicat pentru spacluire, respectiv pentru sapa autonivelanta si cam ce inaltime ar trebui sa aiba aceasta din urma ?

   Revin cu intrebarea din mesajul initial: care ar fi dezavantajul umplerii spatiului dintre placa de ciment si peretele din rigips cu spuma poliuretanica (de genul celei folosite la umperea rosturilor dintre tamplaria PVC si perete) ? Din cate stiu spuma are calitati excelente in ceea ce priveste izolarea termica si hidro...

   Comentariu


   • Autorizatie pt inchidere balcon , pentru schimbare destinatie ....exista ?
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • Autorizatie pentru balcon si schimbare destinatie...

     In primul rand apartamentul a fost cumparat recent si balconul era inchis de dinainte de revolutie cu cornier si sticla simpla...99% dintre vecini au balcoanele inchise cu termopan, si sunt convins ca au autorizatie pentru asta :P

     In al doilea rand atat timp cat centralele de apartament se monteaza in balcon nu vad de ce nu ar putea fi montat si un aragaz (scad sansele sa fie pierderi de gaz, mai ales ca senzorul de gaz este montat in aceeasi incapere). Montarea centralei se realizeaza de catre o firma specializata care a efectuat proiectul de la A la Z (montare gaz, debransare CET, montare centrala, etc). Nu mi-au spus ca ar fi vreun impediment cu montarea si a aragazului in balcon, mai ales ca e prevazut si cu hota...

     Probabil cel mai important pas ar fi obtinerea autorizatiei de decupare a peretelui. Adevarul e ca as fi interesat sa fac acest lucru, dar cum traim in Romania am aflat ca trebuie sa astept luni intregi si sa platesc pe proiecte si autorizatii sume egale sau mai mari cu restul proiectului... In orice caz am intrebat specialisti care mi-au spus ca toata lumea face astfel de lucrari fara autorizatie, mai ales ca eu nu vreau sa decupez decat jumatate din peretele de sub fereastra dintre bucatarie si balcon si sa las la baza balconului sub decupatura o zona inalta de 20 cm din structura peretelui !

     Apropo de autorizatii...nu stiu cum este situatia in alte orase, dar in Iasi este practic imposibila debransarea de la sistemul centralizat de incalzire, pe motiv ca se afecteaza "echilibrul hidraulic" al instalatiei. De fapt se poate face debransarea pe baza unui proiect realizat de...CET (circa 3000 RON !!!) care sa confirme ca este posibila debransarea. Fara cuvinte... Evident ca acest cost este separat fata de restul proiectului propriu-zis. Acest lucru este doar teoretic, deoarece firma care a reazlizat proiectul cu gazul si centrala mi-a cerut o mica spaga pentru cineva la CET(evident...ROMANIA), semnificativ mai mica decat suma ceruta de "specialistii" CET, cu ajutorul careia s-a obtinut autorizatia de debransare !

     Va rog sa-mi spuneti cat ar dura si cam cat ar costa asadar obtinerea autorizatiei pentru decuparea a 0.36 mp (0.6m x 0.6m) din peretele aferent !

     Multumesc anticipat.

     Comentariu


     • Faianta pe rigips

      Buna ziua am si eu o problema la o vila a venit o echipa care a montat rigips verde in bai dar problema a aparut la sfarsit ca in loc de pereti drepti aveam pereti strambi si pe care trebuie sa montez faianta. Ce trebuie sa fac si ce adeziv sa folosesc pentru ca am inceput sa pun si se incarca mult cu adeziv folasesc CM 9 ,si am avut surpriza ca la al treilea rand cand bateam cu ciocanu cu cauciuc mi-sau desprins trei placi de pe un rand mai jos care a fost pusa faianta cu o zi inainte rezista faianta pe rigips daca are adezivu mai gros sau nu?

      Comentariu


      • Masurati diferentele de nivel, sa nu aveti diferente mai mari de 1 cm/m. Daca aveti direrente de nivel mai mari de 1 cm trebuie sa demontati placarea cu gipscarton.

       Faianta se monteaza pe placile de gipscaron cu un adeziv flexibil, ca de ex. Ceresit CM16 ori Ceresit CM17.

       Comentariu


       • Dar este in regula daca montez faianta si peste un rigips normal (alb), si nu folosesc neaparat rigips verde? Mentionez ca nu am umezeala in incaperea respectiva.
        Multumesc anticipat.
        "Daca ai cunostinte, lasa-i si pe altii sa-si aprinda flacara de la ele"

        Comentariu


        • faianta pe gips carton

         Ce pot sa va spun e ca am pus faianta pe un perete si mi-am pus mainile in cap am plecat de undeva de la 10 mm si am ajuns in capatu celalalt la 35mm ,daca reduceam faceam o ditamai burta,acum as vrea sa stiu daca nu o-sa am surpriza sa-mi cada .Voi ce ziceti?(reamintesc ca am gips carton verde in toate baile),si as vrea sa stiu dca am facut bine daca am bagat gips carton in bai?

         Comentariu


         • Postat în original de claudiu_83
          Dar este in regula daca montez faianta si peste un rigips normal (alb), si nu folosesc neaparat rigips verde? Mentionez ca nu am umezeala in incaperea respectiva.
          Multumesc anticipat.
          Se poate monta faianta si pe placi de gipscarton de culoare alba.

          Comentariu


          • Re: faianta pe gips carton

           Postat în original de Dumitru Cristian
           Ce pot sa va spun e ca am pus faianta pe un perete si mi-am pus mainile in cap am plecat de undeva de la 10 mm si am ajuns in capatu celalalt la 35mm ,daca reduceam faceam o ditamai burta,acum as vrea sa stiu daca nu o-sa am surpriza sa-mi cada .Voi ce ziceti?(reamintesc ca am gips carton verde in toate baile),si as vrea sa stiu dca am facut bine daca am bagat gips carton in bai?
           Este foarte posibil ca in timp placarea cu faianta se se desprinda.

           Daca ati respectat tehnologia de montarea a placilor de gipscarton pentru faiantare nu o sa aveti probleme.

           Comentariu


           • ce presupune aceasta tehnologie, maestre?
            multumiri.

            Comentariu


            • Distanta interax dintre profilele CW sa nu depaseasca 400 mm.

             Comentariu


             • Deci sa inteleg ca faianta trebuie montata pe gipscartonul verde daca ii vorba de o baie?
              Acesta este rezistent la umezeala?

              Comentariu


              • Pentru bai este recomandat sa utilizati placi de gipscarton rezistente la umezeala tip RBI Rigips de 12.5 mm grosime.

               Daca baia are dimensiuni mici si in zonele cu umiditate ridicata va recomand sa aplicati pe placi o pasta hidroizolanta tip Ceresit CL50(CL52) in 2 straturi.

               Intre straturile pastei hidroizolante pe muchiile peretilor se monteaza banda de etansare Ceresit CL52.

               Comentariu


               • Dar ca adeziv pentru placile faianta,gresie se poate folosi un adeziv normal,chiar de vin aplicate pe rigips?
                Sau are nevoie de un adeziv special sau de un intaritor?

                Comentariu

                Procesare...
                X