Daca aceasta este prima ta vizita, te rugam sa accesezi pagina cu intrebari si raspunsuri privind folosirea forumului accesand urmatorul link Intrebari si Raspunsuri. Pentru a posta / publica un mesaj trebuie sa te INREGISTREZI. Pentru a citi mesajele din forum, nu trebuie decat sa selectezi forumul dorit.
Lipire placi rigips direct pe faianta /bucatarie apartament
Salut
Va rog sa-mi spuneti daca ati montat placi de rigips aplicate direct pe faianta (doresc sa fac acest lucru in bucatarie;faianta existenta este forte greu de decopertat iar peretii sunt drepti).
Este o idee buna?
Multumesc.
Re: Lipire placi rigips direct pe faianta /bucatarie apartam
Postat în original de iulian21
Salut
Va rog sa-mi spuneti daca ati montat placi de rigips aplicate direct pe faianta (doresc sa fac acest lucru in bucatarie;faianta existenta este forte greu de decopertat iar peretii sunt drepti).
Este o idee buna?
Multumesc.
Nu se poate. Indepartati faianta ori montati placile de gipscarton pe o structura metalica.
Am avute de-a face cu faianta pusa pe rigips alb, cu adeziv normal (nu din cel elastic). a trebuit sa o dau jos pentru ceva modificari si vreau sa va spun ca m-am chinuit foarte mult. erau asa de lipite placile incat mai degraba se rupea cartonul, dar nu s-a desprins nicio placa. baia a fost construita de aproximativ 5 ani. distantele dintre profile erau de minim 60 , a fost realizata de neprofesionisti. important este ca a tinut, fara adeziv ceresit sau stiu eu care, pentru care se plateste doar marca, in rest face aceeasi treaba.
am o problema la placarea cu faianta in baie. de o parte si de alta la capatul cazii am facut 2 stalpi care se unesc pe tavan si jos cu masca de la cada. acestia i-am imbracat in rigips verde pe care i-am chituit la imbinari cu un chit pe baza de ipsos: p35. si am pus coltare alum, partea de sus la tavan care am unit stalpii nu vine placata cu faianta si am gletuit cu aplafil de la apla care e pe baza de ciment alb, si apoi o sa fie data cu var lavabil.
problema acum e pot sa pun faianta pe acesti stalpi si pe masca cada care sunt chituiti cu chit pe baza de ipsos. din cate am citit pe forum nu prea se poate.
ca solutie as putea sa folosesc un grund de profunzime -gr100
si apoi ceresit cm17 flexibil? ma ajuta
sau sa gletuiesc tot cu glet pe baza de ciment
in unele locuri este doar la marginea placii, in jur de 1 cm pe lungimea placii (placa 30x45). pe masca de la cada am o portiune de 1.85 m x 6 cm pe lungimea cazii care e chituita complet si aceasta trebuie placata complet cu faianta. cand am chituit am folosit banda din fibra autoadeziva pe care nu am finisat complet, se mai vad si se simt destul de mult nervurile de la banda, poate acest lucra ma ajuta.
stalpii respectivi (dimensiuni l=20cm, h=230cm, grosime=10cm) au chit doar la imbinari cu peretele si la colturi 1-2cm, latura de pe grosime 230 cm x10 cm este chituita complet, aici ar fi mai problematic, ca placutele de 10 cm o sa fie 100 % prinse de suprafata chituita
sa stiti ca apreciez mult ajutorul si promtitudinea d-vostra. pot spune cu certitudine ca aprox tot ce am realazat pana acum a fost pe baza acestui forum. este de nota 10, multumesc
Eu vreau sa pun igips alb in baie dar lipit, nu montat pe profile. Mi-a ramas rigips si cum peretii (bca) din baie nu sunt chiar drepti, ma gindesc sa folosesc rigpsul. Ce imi recomandati?
Comentariu