Izolare mansarda cu doua straturi cu folie

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • stefancta
    Incepator
    • 05.oct.2020
    • 6

    Izolare mansarda cu doua straturi cu folie

    Buna ziua ,

    Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti daca procedez corec sau gresit in situatia urmatoare :
    - am mansarda in stadiul din poza 1 , adica am pus vata bazaltica intre capriori si apoi folie de aluminiu . Asta s-a intamplat acum cativa ani si din anumite motive am lasat asa pana acum cand m-am hotarat sa termin si amenajez mansarda .

    - o parte din mansarda nu este pusa nici macar folia de aluminiu , deci trebuie sa o termin de pus .
    Intrebare 1: trebuie obligatoriu sa finalizez primul strat de folie tot cu cea de aluminiu ? sau pot sa termin primul strat cu folie antivapori (de la isover vario km duplex) ? conteaza daca termin cu folie antivapori ?

    - acolo unde este pusa folia de aluminiu am izolat-o de perete cu banda de aluminiu cu bitum (am vazut ca are aderenta mai mare la perete/orice) (vezi poza), iar acolo unde se termina o folie si incepe alta cu banda de aluminiu simpla .
    Intrebare 2: este corect ce si cum am folosit sau trebuia altceva ? adica exista riscul sa se dezlipeasca in timp ?

    - in continuare intentionez sa fac urmatoarele : dupa ce pun/termin primul strat de folie , pun bride in capriori pentru profile si intre ele al 2-lea strat de vata bazaltica . Apoi vreau sa pun al 2-a folie antivapori (de la isover vario km duplex) .
    Intrebare 3: influenteaza sau conteaza ca am folie dupa primul strat de vata bazaltica si apoi a 2-a folie dupa al 2-lea strat ? (nu am gasit pe net aceasta situatie cu folie dupa fiecare strat de vata)

    - am vazut recomandarea de la isover pentru folia antivapori sa se lipeasca la capete si perete cu adeziv special de la ei (vario doublefit) si intre folii cu banda speciala de la ei . Nu am vre-o problema cu adezivul , dar banda lor costa destul de mult (192 lei = 40 metri pt etansarea suprapunerilor dintre folie si 190 lei = 25 metri pt alte etansari)
    Intrebare 4: Daca folosesc la etansarea foliei cu peretele adezivul si apoi , prudential pun banda de aluminiu din bitum gresesc ? de asemenea, gresesc daca etansez foliile intre ele cu banda normala de aluminiu si nu banda speciala de la isover cea scumpa ?



    Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	IMG_1575.jpg  Afișări:	0  Mărime:	525,3 KB  ID:	681448 Click pe imagine pentru versiune mai mare.   Nume:	IMG_1577.jpg  Afișări:	0  Mărime:	371,9 KB  ID:	681447

    Multumesc anticipat
    Fișiere Atașate
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34980

    #2
    Nu procedati corect. Daca peste astereala aveti folie anticondens, spatiu de ventilare si invelitorare atunci sub astereala trebuie sa aveti in ordine:
    - primul strat termoizolant amplasat intre capriori
    -al doilea strat termoizolant montat perependicular pe directia capriorilor, amplasat intre si in profilele metalice care vor sustine stratul de finisaj
    - folie bariera de vapori din folie de aluminiu sau folie mai groasa de polietilena.
    - strat de finisaj, deobicei din placi de gipscaton

    Comentariu

    • stefancta
      Incepator
      • 05.oct.2020
      • 6

      #3
      Am inteles . Banuiam ca fac ceva gresit dar vroiam o confirmare de la specialisti.
      Am sa fac urmatoarele :
      - folia existenta o sa o tai in zone diferite ( patrat sau dreptunghi) ca sa aiba ventilatie.
      - am sa pun al 2-lea strat de vata bazaltica de 10
      - vreau sa fac profile portante si profile montante. Primele daca le pun perpendicular cu capriorii si cele montante paralel cu capriorii. Gresesc ? Am citit pe ac forum ca se pun invers , dar este recomandare sau obligatoriu ? Intreb ac lucru pt ca intre timp am inceput sa montez bridele.
      - vreau ca folia antivapori sa o pun dupa vata si inainte de profile . Ac lucru inseamna ca folia sa strapunga bridele instalate pe capriori , dar o sa le izolez cu banda. Este ok ce fac ?
      - cablurile electrice sunt instalate intre vata si folie. Vor avea de suferit cu trecerea timpului ? Sau sa le pun dupa folie si inainte de profile ?

      Multumesc,

      Comentariu

      • SpecialistulMC
        Moderator
        • 19.mai.2004
        • 34980

        #4
        Postat în original de stefancta
        - folia existenta o sa o tai in zone diferite ( patrat sau dreptunghi) ca sa aiba ventilatie.
        Cel mai bine ar fi sa inlaturati folia de aluminiu.

        - vreau sa fac profile portante si profile montante. Primele daca le pun perpendicular cu capriorii si cele montante paralel cu capriorii. Gresesc ?
        Este bine si asa.

        - vreau ca folia antivapori sa o pun dupa vata si inainte de profile .Este ok ce fac ?
        Este gresit. Folia bariera de vapori se monteaza intre placile de gipscarton si profilele montant.



        Comentariu

        • stefancta
          Incepator
          • 05.oct.2020
          • 6

          #5
          Am inteles. Multumesc frumos pt raspunsuri. Am sa scot toata folia.
          Mai am nevoie va rog de o confirmare : vreau sa fac pereti verticali si sa creez un spatiu de depozitare in stanga si dreapta mansardei . Atasez o poza cum arata acum capriorii langa care sa ridic paralel un perete .
          Din ce stiu , principiul de baza este sa izolez cat mai bine spatiul mare principal ramas al mansardei (cel din mijloc) , adica daca folia o pun din susul mansardei pana la partea superioara a peretelui vertical si continua pana la partea de jos a acestuia plus sa pun vata in perete , este corect cum procedez ? Adica izolarea sa fie facuta bine peste tot in spatiul din mijloc si sa nu imi mai izolez spatiul de depozitare dincolo de perete . Sau trebuie sa izolez si pe acesta ? (mentionez ca in spatiu de depozitare am pus un rand de vata , folie si cam atat.

          De asemenea peretele va avea o usa de acces in spatiul de depozitare creat la marginea mansardei.
          Daca usa o fac din aluminiu cu 6 camere si polostiren dublu (nu geam) din experienta dvs cat de mare ar fi posibila pierdere din izolare ?
          Multumesc ,
          Fișiere Atașate

          Comentariu

          • SpecialistulMC
            Moderator
            • 19.mai.2004
            • 34980

            #6
            Postat în original de stefancta
            .... vreau sa fac pereti verticali si sa creez un spatiu de depozitare in stanga si dreapta mansardei ...... izolarea sa fie facuta bine peste tot in spatiul din mijloc si sa nu imi mai izolez spatiul de depozitare dincolo de perete .
            Termoizolati peretele despartitor, cu o grosime a termoizolatiei de minim 15 cm, tinand cont de acelasi principiu ca si la tavanul mansardei adica folia bariera de vapori se pune intodeauna sub placa de gipscarton. Spatiul de depozitare nu necesita a fi termoizolat dar puteti sa lasati termoizolatia sarpantei pe loc.

            Daca usa o fac din aluminiu cu 6 camere si polostiren dublu (nu geam) din experienta dvs cat de mare ar fi posibila pierdere din izolare ?
            Ceva pierderi de caldura o sa fie insa vor fi minime.

            Comentariu

            Procesare...