Tavan gips carton acustic

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Postat în original de Alex003
    ..... solutia pe care mi-au dat-o a fost sa smirgaluiasca putin lavabila existenta sau sa dea niste X-uri, sa aplice o amorsa, si glet direct peste lavabila...
    Lavabila trebuie curatata in totalitate pana la stratul vechi de glet sau tencuiala.

    Va reusi acest sistem din placi acustice de 12.5 mm plus 3 cm de vata bazaltica sa ofere o izolare fonica decenta, sau risc sa-mi pierd timpul de degeaba si sa fiu dezamagit de performante?
    Sistemul gandit de dumneavoastra ar avea rezultate decente. Pentru realizarea unui tavan fonoizolant se folosesc piese speciale pentru fixarea profilelor metalice. Placile acustice tip D, dupa afirmatiile producatorului, reduc nivelul de zgomot la anumite fregvente cu circa 50db.

    Lasă un comentariu:


  • Alex003
    a creat un topic Tavan gips carton acustic

    Tavan gips carton acustic

    Buna ziua,

    Am doua incaperi de dimensiuni 5 x 5.20 respectiv 5 x 4 m, iar tavanele nu arata ideal - pe langa mici imperfectiuni au si unele diferente de nivel/valuri.

    Prima problema pe care o am este ca nu am reusit sa gasesc meseriasi dispusi sa curete stratul de lavabila existent de pe tavane, solutia pe care mi-au dat-o a fost sa smirgaluiasca putin lavabila existenta sau sa dea niste X-uri, sa aplice o amorsa, si glet direct peste lavabila, care banuiesc ca este o solutie acceptabila daca este vorba doar de un strat subtire de glet de finisaj, dar nu cand anumite zone au nevoie de incarcare. Oricum, sunt sceptic ca rezultatul final va fi cel dorit de mine - "finisaj oglinda".

    A doua problema ar fi domisoarele pe tocuri de la etajul superior, care chiar daca as reusi sa le conving sa poarte papuci de casa la birou, tot le-as auzi vocile uneori.

    Asadar, o solutie la care m-am gandit ca ar putea rezolva ambele probleme ar fi placarea tavanelor cu gips carton acustic pe schelet de profile metalice cu o mica izolatie aditionala de 3 cm din vata bazaltica intre plafon si gips cartonul acustic. Pentru a nu cobora tavanul prea mult, nu intentionez sa folosesc sistemul de profile montant/portant suprapuse, ci piese pentru incrucisare la nivel. Din punct de vedere al costurilor as ajunge tot pe acolo cu diferente "neglijabile" avand in vedere ca gips cartonul este e o lucrare care pot sa o fac personal, spre deosebire de gletuit unde nu am talent si rabdare.. in special cand e vorba de tavane.

    Intrebarile pe care le am sunt:

    Va reusi acest sistem din placi acustice de 12.5 mm plus 3 cm de vata bazaltica sa ofere o izolare fonica decenta, sau risc sa-mi pierd timpul de degeaba si sa fiu dezamagit de performante?

    Se preteaza sistemul cu piese pentru incrucisare la nivel la distante de 5.20 m (producatorul le recomanda pentru "cota redusa de montaj - economie de spatiu")?

    Un edit ca sa clarific - ma refer la placile acustice tip D de la Saint-Gobain/Rigips (sper ca e ok daca dau numele producatorului), nu silentboard-urile GKF de la Knauf care acuma am observat ca sunt la un pret de 3.5x mai mare de cat acusticele de la Rigips.. care ar face diferenta de pret a lucrarii sa nu mai fie "neglijabila".

    Multumesc.
    Ultima editare de Alex003; 28.ian.2021, 16:20.
Procesare...