Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tavan dormitor casa care scartaie

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Tavan dormitor casa care scartaie

  Buna ziua,

  Se da o casa cumparata cu tavane false de gips carton la etajul 1. Toate bune si frumoase pana bate vantul afara. Doar intr-un dormitor se aude un scartait metalic care noaptea este deranjant. Tavanul este legat cumva de acoperis direct, casa neavand pod mansardabil.
  Am reusit sa pozez pe gaura de la lustra cum e prins gips cartonul si as vrea sa decopertez si sa repar cumva. Daca aveti ceva idei va rog impartasiti cu mine. Nu ma pricep dar ma bag la bricolat.

  Multumesc anticipat.

 • #2
  Indiciul legat de zgomot si vant ne duce cu gandul la doua aspecte:
  -etanseitatea slaba a astrcuturii al vant
  -rezistenta scazuta a structurii acoperisului la vant, posibil subdimensionata sau corelat cu punctul 1

  Zona de inchidere de la sageac cum este realizata? Aveti foto cu acoperisul si sageacul?

  Comentariu


  • #3
   Acoperisul nu are acest sageac, vine la limita cu peretii. Scartaitul nu se aude de la acoperis ci de la feroneria tavanului de rigips. Googalind azi cred ca am gasit solutia de suspendare a tavanului, sunt niste tije lungi care sunt bagate in piesa CD de suspendare. Am atasat si o poza cu sistemul.
   Ma gandesc ca atunci cand bate vantul se creeaza diferente de presiune in casa, rigipsul flambeaza usor si piesa de suspendare se misca in tija rezultand scartaitul.
   Daca imping cu mana tavanul la fel se aude.   Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	suspendare cd 02.jpg 
Afișări:	33 
Mărime:	60,2 KB 
ID:	687077 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	20220818_151439.jpg 
Afișări:	31 
Mărime:	192,8 KB 
ID:	687078

   Comentariu


   • #4
    Sistemul suspendat pentru tavane asa se comporta cand ridicati de el, este normal pentru ca sta atarnat. Diferenta de presiune insemna neetanseitati si evident modul de realizare a structurii direct pe planseu. Posibil sa fie si un planseu realizat din putin, cu economii mari si rabat la calitate.
    Daca s-a prins structura de capriori nu este in regula, se va rasfrange asupra tavanului orice forta data de vant, plus ca se pot naste zgomote si de la diferente de temperatura - dilatari.
    Ar trebui inchis planseul ceva mai rigid si apoi izolat plu sinchis cu gipscarton, dar aceasta decizie se poate lua daca vedem exact structura peste acest planseu, pana la acoperis.

    Comentariu

    Procesare...
    X