Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Aer Conditionat

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Aer Conditionat

  Salut! Am o casa cu 14 calorifere (centrala termica pe gaze) si am nevoie de sfaturi si indicatii pentru a folosi instalatia de caldura,caloriferele,pentru a le adapta la o instalatie de frig. In concluzie vreau sa recircul apa din calorifere printr o instalatie de frig pentru creearea si mentinerea unei temperaturi in fiecare camera cat mai racoroasa. Va multumesc anticipat.

 • #2
  Răspuns la: Aer Conditionat

  Interesant, e posibil oare asa ceva ?
  Eu ma tem ca un calorifer rece (sigur nu le poate raci mai jos de 1-2 grade, poate chiar si asa afecteaza instalatia) nu are un randament cine stie.
  In plus un aparat de AC are o functie extrem de importanta, dezumidificarea, de multe ori mai importanta ca si racirea aerului.
  Intr-o camera calda un calorifer rece v-a face un condens enorm, o sa stati cu tavile de apa sub fiecare calorifer ?
  Ideea este interesanta, dar parerea mea e ca nu este aplicabila.

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Aer Conditionat

   Racirea radianta prin radiatoare este posibila, insa este foarte complicata.

   Pe langa faptul ca instalatia trebuie sa fie dimensionata si pentru racire, trebuie sa existe si o monitorizare activa a umiditatii aerului si temperaturii pentru a modifica temperatura de tur in functie de acestea. In caz contrar, pe suprafata radiatorului se va forma condens si randamentul va fi foarte scazut.

   Cei de la Vogel Und Noot si Panasonic au scos acum o gama noua de radiatoare ce combina racirea si incalzirea radianta cu cea convectiva, insa, acestea trebuie conectate la pompe de caldura sau chillere ce au automatizari care sa monitorizeze parametrii monitorizati mai sus.
   Caci sunt cazuri in care condensul poate aparea si la o diferenta de doar 2-3*C intre temperatura ambientala si temperatura de tur a instalatiei.

   Cei drept, consumul unei astfel de raciri este ceva mai mic caci se elimina pierderea aferenta caldurii latente (prin condensare), insa necesita ventilare a camerei pentru mentinerea umiditatii sub control.

   De cele mai multe ori se alege racirea radianta prin pereti/pardoseala/tavan, caci aici situatia este putin mai lejera.
   Ultima editare de cheluakame; 12.aug.2014, 11:42.
   iTermice --- Sursa ta de caldura

   Comentariu

   Procesare...
   X