Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Renovare tencuiala minerala

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Renovare tencuiala minerala

  Buna ziua
  Am nevoie de un sfat profesional sau de experienta altui cititor la problema mea:

  - in anul 2005 am finalizat, in regie proprie, casa in care locuim si in prezent. Peste termosistem am folosit tencuiala minerala de la firma KNAUF. Din pacate nu mai stiu exact sortimentul; ceva la saci cu granularitate cam de 3 mm.
  - deoarece casa este expusa perfect la est/sud/vest incet, incet aceasta s-a decolorat. Anul acesta am hotarit sa facem tot felul de renovari, modernizari si zugraveli.
  - am vrea sa refacem culoarea exterioara a tencuielii minerale, eventual chiar sa o schimbam.

  Ce solutie se preteaza cel mai bine? Vopsea lavabila de exterior colorata direct la furnizor? Altceva? Cite straturi si ce marci sunt recomandate?
  Cineva mi-a spus ca ar exista si un strat suplimentar de protectie UV!

  Multumesc pentru ajutor!
  Sorin

 • #2
  Răspuns la: Renovare tencuiala minerala

  Acum cca 10 ani am pus problema asta , ca nu exista o solutie STAS de " renovare " ...asa ca ramine Sfinta inspiratie !
  Eu mizez pe o spalare cu presiune , o amorsa de exterior , apoi o lavabila de exterior . Am vazut asa ceva facut , si asta voi face si eu , inclusiv schimbarea culorii .
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Renovare tencuiala minerala

   Acum ani buni nu se prea discuta de vopsirea tencuielilor decorative dar intre timp au aparut destule optiuni. Inprincipiu nu este o problema dificila, se curata fatada, se repara unde este cazul, se amorseaza si se aplic ao vopsea pentrufatada, de exemplu o vopsea siliconica. Se poate colora in nuanta dorita si conform paletarului fiecarui producator. Dat fiind ca tencuiala este destul de rugoasa, vatrebui sa o aplici pulverizat. Teoretic sunt necesare doua straturi de vopsea.
   VYS Blog - 100 % D I Y
   Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Răspuns la: Renovare tencuiala minerala

    Buna seara
    Multumesc mult pentru raspunsuri!
    @ Mircea: o idee buna cu spalatul/curataul fatadei. Simbata spre duminica noaptea la noi a plouat torential. Apoi am avut parte de lapovita și fatada s-a udat tare si s-au facut siroaie ca si alta data. Acolo vopseaua s-a decolorat cel mai tare.

    @ VYS: vad ca si tu pastrezi ideea curatarii initiale a fatadei; deci este necesara..... Exista oare vreo problema de "incompatibilitate" intre tencuiala existenta si stratul de vopsea siliconata? Intreb, ca eu sunt specializat in electronica si telecom. O marca cunoscuta de vopsea?
    Multumesc inca o data!

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Renovare tencuiala minerala

     Postat în original de Sorin David Vezi post
     Peste termosistem am folosit tencuiala minerala.....incet aceasta s-a decolorat.....am vrea sa refacem culoarea exterioara a tencuielii minerale. Ce solutie se preteaza cel mai bine?
     Deobicei tencuiala minerala este un produs, pe baza de var si ciment, care este hidrofobizat adica teoretic ar trebui sa respinga apa. Datorita acestei proprietati nu se poate aplica orce vopsea lavabila ci doar o vopsea lavabila compatibila cu produsul de hidrofobizare, care sa asigure o buna aderenta pe acea tencuiala minerala.
     Parerea mea este sa cautati o vopsea lavabila de exterior de la producatorul tencuielii minerale si sa faceti un test de aderenta.

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Renovare tencuiala minerala

      Uite un exemplu de vopsea pentru fatada, acrilica, Ceresit CT 42 Vopsea acrilica pentru exterior. Probabil daca vei cauta la furnizori sau prin magazine, gasesti alternative in functie de buget sau paletarul de culori (unele difera).
      VYS Blog - 100 % D I Y
      Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

      Comentariu


      • #7
       Răspuns la: Răspuns la: Renovare tencuiala minerala

       @ Specialistul MC si YVS : Multumesc mult pentru sfaturi. Se pare ca problema este mai serioasa decit estimasem initial. Astazi in timp ce eram la job, m-am gindit sa scriu direct la furnizor, KNAUF Romania. Vad ca au un reprezentant de vinzari alocat pe Gorj. Voi trimite un e-mail pentru un sfat tehnic. Va tin la curent cu evolutia!
       O seara buna!

       P. S. in ce ar consta un test de aderenta? A observa daca vopseaua prinde usor si se intinde uniform pe substatul existent?
       Stiti cum zic meseriasii: sefu, ne spuneti cum vreti si noi asa facem

       Comentariu


       • #8
        Răspuns la: Răspuns la: Renovare tencuiala minerala

        Postat în original de Sorin David Vezi post
        ..... in ce ar consta un test de aderenta? A observa daca vopseaua prinde usor si se intinde uniform pe substatul existent?
        Achizitionati o cantitate redusa din vopsea + amorsa compatibila si o aplicati pe o zona, de circa 1 mp, mai putin expusa vederii. Dupa circa o saptamana vedeti cum se comporta vopseaua, daca da semne de exfoliere ori se sterge usor.

        Comentariu

        Procesare...
        X