Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Fisura placa etaj

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • ionut.negru87@gmail.com
  a răspuns
  Răspuns la: Fisura placa etaj

  Buna ziua,

  Betonul a venit cu aditiv direct de la cifa, nu s-a pus altceva in el. De toate aceste etape se ocupa un constructor la care am apelat, eu doar merg sa vad daca apar probleme.
  Atat constructorul, cat si muncitorii m-au asigurat ca temperatura nu este un factor de risc. Tind sa ii cred, deoarece fundatia a fost turnata la o temperatura putin mai scazuta si nu au aparut probleme.

  Totusi sunt curios daca acele fisuri sunt normale si sunt doar niste fisuri superficiale de suprafata ce nu vor afecta rezistenta.

  Tianand cont ca a nins si va fi o perioada cu temperaturi mai scazute, nu cred ca se va mai lucra la aceasta si se va astepta o vreme mai potrivita pentru a continua lucrarile. Urmeaza sa fiu anuntat cand se vor relua lucrarile si voi reveni atunci cu mai multe poze si detalii.

  Va multumesc.

  Lasă un comentariu:


 • lmacsen
  a răspuns
  Răspuns la: Fisura placa etaj

  Si eu am turnat niste grinzi de fundare si cuzineti pe 03.02.2017. Vremea a fost buna pentru turnat. 12 grade ziua, 4 grade noaptea timp de 3 zile consecutiv.
  Temperatura betonului la suprafata era de 9-10 grade permanent in acele zile. Acum nu scade sub 5-6 grade cand temperaturile sunt cu minus. E drept, eu am turnat cu aditiv de accelerarea prizei si elemente masive, la interior (chiar daca casa nu este incalzita si temperaturile sunt aproape la fel ca cele de afara).

  Am vazut mai multe santiere din zona mea unde s-a turnat beton in acea zi, cred ca puteti sta linistit. Eu am luat niste mostre sa le duc la laborator. Vedem rezultatul dupa o luna.

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Răspuns la: Fisura placa etaj

  Postat în original de ionut.negru87@gmail.com Vezi post
  In data de 03.02.2017 (acum 3 zile) s-a turnat placa pentru etaj.....
  Va asumat cateva riscuri enorme. Temperaturile de afara nu permit turnarea betonului deoarece chiar daca ziua temperatura este pozitiva noaptea poate sa fie negativa. Chiar daca utilizati aditivi riscati foarte mult mai ales ca este vorba despre un element de rezistenta. Sub nici o forma nu decofrati mai repede de o luna, macar protejati placa turnata cu placi de polistiren expandat de 10 cm grosime (placi pe care le puteti utiliza ulterior la termosistemul fatadelor.

  Lasă un comentariu:


 • ionut.negru87@gmail.com
  a răspuns
  Răspuns la: Fisura placa etaj

  Mi s-a parut si mie cam rapida, dar cred ca se refereau doar la stalpi(acestia fiind turnati in acelasi timp cand a fost turnata si placa). Oricum, momentan s-a amanat decofrarea, deoarece vremea s-a inrautatit.

  Popii ce fixeaza placa am stabilit sa ramana aproximativ 28 de zile, dar cu posibilitatea scoaterii treptate a acestora. Credeti ca aceasta abordare este corecta dpdv tehnic, sau ar trebui sa ramana toti popii pana la decofrarea completa?

  Voi mai reveni cu poze imediat cum vremea va mai permite alte lucrari.

  Lasă un comentariu:


 • rex
  a răspuns
  Răspuns la: Fisura placa etaj

  Nu e cam rapida decofrarea , dupa doar 4 zile ?

  Lasă un comentariu:


 • ionut.negru87@gmail.com
  a creat un topic Fisura placa etaj

  Fisura placa etaj

  Buna ziua,

  In data de 03.02.2017 (acum 3 zile) s-a turnat placa pentru etaj.
  In urma unei inspectii in data de 04.02.2017 (acum 2 zile) am observat cateva fisuri la aceasta.
  Am facut niste poze la aceste fisuri:
  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20170204_171815.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	231,7 KB 
ID:	641791 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMG_20170204_171819.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	262,4 KB 
ID:	641792

  Nu am mai observat alte fisuri la placa in afara celor surprinse in poze. Mentionez ca sunt in acelasi loc.

  Credeti ca sunt o problema acele fisuri si necesita o interventie suplimentara pentru a fi reparate?
  Decofrarea se va face cel mai probabil maine (07.02.2017), daca permite vremea, si voi putea vedea daca exista si alte fisuri.
Procesare...
X