yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Teapa cu firma de constructii

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Teapa cu firma de constructii

  Salut,

  Am facut un contract cu o firma de contructii din Brasov (Grup Maier) pentru constructia unei case in Bucuresti... aparent s-au prezentat foarte bine, i-am verificat si pareau ok.
  Conform obiceiului, au primit si avansul de 30% din valoarea lucrarii sa se apuce de treaba... iar de aici au inceput problemele... dupa doua saptamani de discutii singurul lucru pe care au reusit sa-l faca e parte din sapatura... dupa care au parasit complet santierul... am urmat procedura de conciliere sa ne intalnim sa reziliem contractul... nu a venit la nici una din datele respective... firma inca exista in Brasov...
  Pe langa scopul de a atentiona in privinta acestei firme (chiar, cum pot face ca asemenea mesaje pe forumuri sa urce cat mai sus la cautari pe google?) vroiam sa va intreb daca v-ati mai lovit de asemenea probleme si cum le-ati rezolvat...

 • #2
  Ce motive au invocat?
  Am un vecin care a patit ceva similar....
  regie proprie - solutie accesibila !

  Comentariu


  • #3
   Presupun ca singura cale de a obtine ceva este numai in JUSTITIE.
   VYS Blog - 100 % D I Y
   Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

   Comentariu


   • #4
    Re: Teapa cu firma de constructii (Grup Maier)

    Postat în original de calinetz
    Salut,

    Am facut un contract cu o firma de contructii din Brasov (Grup Maier) pentru constructia unei case in Bucuresti... aparent s-au prezentat foarte bine, i-am verificat si pareau ok. ...
    Contractul prevedea si un termen de realizare ? Daca lucrarile au demarat acum , nu cumva ei pot invoca vremea rece pentru sistarea lucrarilor de fundatii ?
    Pitonul Constructor
    :\ An idea can change our World into Heaven or Hell , depend if it is used properly or not ! But ,without ideas we are already in house of the Death / P

    Comentariu


    • #5
     Lucrarile trebuiau sa inceapa in august... cu termen de finalizare (la rosu) in 3 luni... deci la finalul lui octombrie...
     Motive reale nu au invocat... doar scuze absolut penibile... si promisiuni (la asta sunt chiar buni oamenii, stiu sa promita) ca ne dau banii inapoi...

     Comentariu


     • #6
      Adevarata teapa.

      Decit in justitie mai bine amiabil.
      Sfatul prietenesc este sa discuti cu ei ca nu are rost sa te duci la protectia consumatorului sau in justitie. Obtine un termen ferm si un nou contract pe noul termen. De acum inainte incearca contracte pe etape cu plata dupa ce s-a incheiat fiecare din ele.
      Stiu ca incercam sa gasim firme unde sa fie mai ieftin , dar atentie .... uneori este mai ieftin pe calitatea casei noastre.
      Bafta!

      P.S. Daca poti specifica in contract ca se foloseste o marca de caramida, polistiren, tencuiala, etc.
      Spor la treaba!

      Comentariu


      • #7
       Problema este ca in Romania cine a cumparat o roaba si o betoniera de 150 litri si-a putut face firma de constructii sa ia si lucrari.Cred ca legea romana este prea permisibila cu firmele de constructii...Acum din cate am auzit se lucra la un nou cod in constructii. Varianta ce-a mai simpla ar fi sa platesti doi raketi moldoveni ca stiu aia ce au de facut........ Macar dormi linistit ca si-o patesc aia si sigur cat traiesc ei nu vor mai face asa ceva...

       Comentariu


       • #8
        Decit in justitie mai bine amiabil.
        Sfatul prietenesc este sa discuti ......................................
        Dupa atat timp de cand trebuia sa fie gata si cu avansul cheltuit de mult (sau care a si facut pui) numai de discutii amiabile iii arde colegului cu problema.

        Daca nu s-a rezolvat pana acum, mare mirare sa mai vada un leu daca nu se grabeste sa consulte un avocat.
        VYS Blog - 100 % D I Y
        Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

        Comentariu


        • #9
         Dupa ce le pune rusul bocancii pe gat ... Se rezolva automat...

         Comentariu


         • #10
          Trebuie sa studiezi bine prevederile contractuale, in special clauzele prevazute in contract, cand anume se invoca forta majora, clauzele de reziliere, penalitati etc. Aici de obicei firmele neserioase folosesc termeni sofisticati care pot duce in eroare clientul.
          Nu cunosc care este situatia legata de firma cu care ati incheiat contractul dar s-ar putea sa fi intervenit ceva neprevazut sau poate au contractat si alte lucrari.
          Daca in urma discutiilor purtate cu reprezentantii firmei nu ati clarificat situatia(v-am mai spus, s-ar putea sa fi intervenit ceva neprevazut), parerea mea este sa actionati de pe acum in justitie, sens in care va trebui sa consultati in primul rand un avocat-preferabil cu experienta in litigii comerciale dat fiind ca cele relatate de dvs. nu constrituie nici o fapta penala, ci un litigiu comercial, de competenta instantei.
          Trebuie sa va avertizez ca drumul acesta este destul de anevoios, datoria (cei 30 % avans) se prescrie in 3 ani si uneori din acest motiv esti tentat sa recurgi la discutii amiabile cu riscul de a lasa de la tine.

          Comentariu


          • #11
           Am vazut caz in care executantul l-a actionat in judecata pe beneficiar, cerand si restul banilor iar la obiectiile acestuia, executantul a invocat lipsa de preocupare a beneficiarului, faptul ca acesta nu a uzat de dreptul sau de a refuza lucrarea daca nu i-a convenit. Instanta a dat castig de cauza(am ocolit cuvantul "dreptate") executantului. Vorba ceea:"si ... si cu banii luati!" Avocatul beneficiarului l-a ajutat,la propriu, pe executant.
           Avand in vedere ca formularul de contract e conceput de firma, termenii sunt in favoarea ei dar puteti invoca legea clauzelor abuzive si faptul ca, in relatiile cu cetatenii, acestia din urma sunt dezavantajati, firmele avand mai multe posibilitati de a-i pacali.

           Comentariu


           • #12

            Comentariu


            • #13

             Comentariu


             • #14
              Vreau sa-mi fac o casa la BRASOV si as avea nevoie de o firma DE CONSTRUCTII CAPABILA SI SEROIASA.AVEM ASA CEVA IN ROMANIA?

              Comentariu


              • #15

               Comentariu

               Procesare...
               X
               sigla BRAT