yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Soluție pentru apa scursă de pe mașină iarna

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Soluție pentru apa scursă de pe mașină iarna

  La casa pe care o am garajul face parte din casă. Pe lângă avantajele evidente am un mare dezavantaj. Deoarece nu am asigurat o mică pantă pentru drenarea apei rezultate din topirea zăpezii de pe mașină, iarna am multe neplăceri deoarece trebuie să strâng apa în permanență.
  ​​​​​​ Am încercat să întind o folie pe jos dar este perforată de pietricele care sunt pe roți și apa ajunge în final să se împrăștie peste tot.
  Ce aș putea să întind pe pardoseală, temporar în timpul iernii, ca să pot colecta mai ușor apa rezultată din topirea zăpezii de pe mașină. Există vreun tip de folie mai rezistentă?
  Mă gândeam la cauciuc dar este destul de greu, destul de scump și este la lățimi mici. Mie îmi trebuie o lățime de aproximativ 2,5 m. Oare linoleum ar fi bun?
  Menționez că suprafața pe care intenționezi să o acopăr ar fi de aproximativ 10 mp. Perimetral pun niște șepcuțe de lemn astfel încât apa să rămână în interiorul foliei.

 • #2
  Daca nu v ar deranja apa care ramane acolo a ti putea folosi gratere zincate pe care sa stea masina si pe care sa circulati fara sa calcati prin apa. http://grataremetalicezincate.ro/

  Comentariu


  • #3
   Nu este o soluție. Apa se duce către perete.
   Am să încerc următoarea soluție: cumpăr covor de cauciuc, tai fâșii de aproximativ 40cm și le asez așa încât să treacă roțile peste ele. Sub cauciuc pun folie că să stranga apa. Covorul de cauciuc sper să ajute sa nu se maimai perfor foliasă nu de mai perforeze folia din cauza pietricelelor.
   Ultima editare de vlad2005; 23.dec.2018, 20:15.

   Comentariu


   • #4
    Poate se gasesc astfel de gratare cu fund sau le puteti pune ceva si apoi goli individual can iese masina.

    Comentariu


    • #5
     Nu pricep ce constructie este acolo , si ce importanta are unde se " duce " apa , daca s-a construit un garaj normal . Normal inseamna ca garajul este cu macar 50 cm mai jos fata de nivelul casei . Asa ar fi logic .
     Acum ....
     1. Curatati masina inainte de aintra in garaj , ca nu este nevoie sa carati toata zapada " in casa "
     2. Problema cu zapada este pe o perioada scurta de timp
     3. Refaceti podeaua garajului , cu scurgere , panta si hidroizolatie .
     Instalatii verificari-revizii gaze

     Comentariu


     • #6
      Este un garaj normal la nivelul casei. Problema nu este ca ar fi cantitate mare de apă dar cea care se scurge de pe mașină se împrăștie în garaj și nu este bine. Ajunge în locuri greu accesibile și este dificil de strâns. În garaj mai am diverse obiecte de mobilier și umezeala nu face bine.
      De dat jos apa pe mașină sigur se poate dar întotdeauna va rămâne zăpadă pe sub mașină și se topește în garaj. Nu este o soluție să dai jos zăpada de pe mașină.
      M-am gândit și la soluția de grătare cu fund dar sunt grele și dificil de manipulat.
      Refacerea podelei cu înclinație este prea costisitoare. Ar insemna să scot gresia existentă si să montez alta. Prea mult deranj și prea scump.
      Rămân momentan la soluția pe care am dat o mai sus și am să vă țin la curent dacă este utilă sau nu. Deocamdată trebuie să aștept să treacă sărbătorile pentru a putea comanda covorul de cauciuc. Doar dacă nu primesc o idee mai simplă și mai eficientă.

      Comentariu


      • #7
       1-2 rigole plasate strategic(unde se aduna apa) ar trebui sa va scape de neplaceri. Le conectati la ce aveti-fosa, liber in ext.casei. O sursa de caldura cit de mica in garaj ajuta mult. Craciun linistit!
       Fișiere atașate

       Comentariu

       Procesare...
       X
       sigla BRAT