Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Greseli constructie casa

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Greseli constructie casa

  Ochiul MaistruluiMax a observat ieri ceva greseli la casa mea. Sunt dispus sa comentez eventualele greseli.

  1. Cred ca va referiti ca blocurile de bca la imbinare cu stalpii de beton sunt mai mici spatiile unde putea sa intre mai mult beton. Stalpii de beton au fier de fi 16 cate 8 la fiecare stalp PC-uri. Asa ca mergea casa ridicata pe stapli (16 la numar +2 la terasa mare)si apoi umpluta cu bca-uri .
  2. Lipsa buiandrugi. Centura este de 30 de cm inaltine si am pus in dreptul geamurilor 3 bari de fi 18 si sus 2 de fi 16.

  Sincer acestea nu le consider greseli atat de mari.

  Gresala mare am avut la acoperis. In fata dulgehrii mi-au montat pazia in drept cu tigla laterala. Si pe acolo putea intra apa. Au mai lucrat apoi 2 zile de au reparat greseala.
  Astept cu nerabdare eventualele pareri despre ce greseli am facut si argumentele. Promit sa nu ma supar in caz ca aveti dreptate. Arice argument este bine venit avand in vedere ca din toamna sau din primavara anului viitor o sa imi mai construiesc o casa (o sa aiba o arhitectura f. deosebita). Si din greseli invatam cu totii.
  I'm working for a better live!

 • #2
  Te rog sa postezi si poza Lucian sa discutam la obiect.

  Comentariu


  • #3
   prima poza
   I'm working for a better live!

   Comentariu


   • #4
    si a 2-a. Astept sugestile tale.
    I'm working for a better live!

    Comentariu


    • #5
     Am vazut ca ai turnat boiandrugii o data cu centura+placa etaj, nu despre asta vroiam sa discutam ci despre faptul ca ai executat o zidarie peste un element din lemn in speta grinda de la mansarda.

     Acolo e una dintre greseli.

     Comentariu


     • #6
      Postat în original de MaistrulMax
      Am vazut ca ai turnat boiandrugii o data cu centura+placa etaj, nu despre asta vroiam sa discutam ci despre faptul ca ai executat o zidarie peste un element din lemn in speta grinda de la mansarda.

      Acolo e una dintre greseli.
      Maestre,
      te rog fa-ma si pe mine sa inteleg de ce nu este bine si ce se poate intampla in timp. Bucatile de BCA nu sunt tesute? Si cam asta ar fi problema sa inteleg. Sa sti ca am dat gletul de multicel si nu s-a fisurat.(cred ca vreo 3 luni). Centura de lemn este prinsa de centura de beton a casei prin prezoane. Iar grinzile sunt prinse in prezoane. Unde este geamul mare sunt 90 de cm, iar la cele triunghiulare la 120 cm peste care s-a mai pus o bucata de BCA si s-a turnat o placa de 10 cm(doar la geamurile triunghiulare). Deasupra de geamul cel mare 1, 6 /2.85 este o grinda de 15/15, iar deasupra am pus scandura peste care o sa pun OSB si polistiren, iar pe interior vata minerala si rigips.
      I'm working for a better live!

      Comentariu


      • #7
       Doar unde este scandura v-oi pune polistiren. Si grinzile sunt prinse cu scoabe doar centura din lemn cu prezoane.
       I'm working for a better live!

       Comentariu


       • #8
        Spune-mi cam cum ar fi trebuit sa fac? Sa fi turnat stalpi verticali din beton? Nu incurcam cumva structura din lemn? De grinzile acelea sunt prinse grinziile orizontale si clestii(de cele orizontale). Acoperisul este impartit in 3 parti egale pe o sarpanta. Intradevar tigla este f. grea (peste 9000 de kg). Dar nu-mi fac probleme la ce case am vazut in alpi cu zapada de 2 metri pe ele (si structura acoperisului mai slabuta ca a mea).

        Astept raspuns.
        I'm working for a better live!

        Comentariu


        • #9
         Pe grinzile de lemn nu este indicat sa se zideasca direct deoarece lemnul are, in timp, contractii foarte mari care pot duce la deterioararea zidariei.
         Noroc cu prinderea de centura de beton a grinzii de lemn, in acest fel se asigura o oarecare stabilitate dimensionala a lemnului.
         Deoarece nu se vede clar sper ca ai tratat lemnul (impotriva umezelii, insecto-fungicid, ignifugare etc. si ai pus un strat hidroizolant intre BCA si grinda de lemn.

         Aceasi problema este si la popii din fronton.

         Comentariu


         • #10
          Lemnul nu este ignigugat, etc intradevar. Avea aproape 2 ani cand l-am pus sus pe casa. Mai lucreaza el dar sincer nu stiu cum as fi putut sa fac altfel. Da am pus strat hidroizolant intre BCA si grinda de lemn ca si del de jos de rupere a capilaritatii. Astept un raspuns despre cea mai buna metoda pe care as fi putut sa o fac deoarece intentionez sa mai ridic o casa (P+E+M)unde mansarda va fi la fel direct de pe centura. Casa avand o latime de peste 11 m si o inclinatie de 35 ? este loc suficient in mansarda. Eu o sa fac un dormitor si un living sus pe care o sa-l folosesc mai mult vara.
          I'm working for a better live!

          Comentariu


          • #11
           [quote="LucianDr."][quote="MaistrulMax"]Am vazut ca ai turnat boiandrugii o data cu centura+placa etaj, nu despre asta vroiam sa discutam ci despre faptul ca ai executat o zidarie peste un element din lemn in speta grinda de la mansarda Are dreptate ce spune MaistrulMax iar daca ai facut si o hidroizolatie e OK. Cu toate astea eu unul mai aplicam o plasa sudata fixata de centura de beton , lemnarie si bca . Asta pt a lega toate materialelele intr-un corp comun si eventual sa lucreze toate odata . Sau in caz de cutremur ,stiind ca zidaria nu face priza pe lemn !
           Instalatii verificari-revizii gaze

           Comentariu


           • #12
            Deobicei la inchiderile de acest fel se monteaza inchidere realizata din lemn nu din zidarie minerala.
            Intre centura si grinda de lemn se monteaza carton asfaltat sau membrana bituminoasa.
            Trebuie ca pe exterior sa ermetizezi lemnul pentru a nu intra in contact cu umiditatea atmosferica. Asta se poate realiza inainte de aplicarea termoizolatiei sau a tencuielii.

            Alt detaliu la care vroiam sa fac referire este la elementele de beton. Era bine daca aplicai, inainte de turnare, pe exterior, un strat de polistiren expandat de 2 cm. Se asigura astfel o termoizolare suplimentara la centurile si stalpisorii de beton.

            Comentariu


            • #13
             la imbinarea stalpului de lemn cu cosoroaba ai o scoaba metalica. din cate stiu se folosesc 2 (montate ca cele 2 laturi inclinate ale unui trapez). asa cum e montata nu prea are nici un rost, o constructie este solicitata defavorabil la incarcari laterale care fac sa se miste constructia stanga-dreapta si nu sus-jos...
             ai putea sa renunti la acea cosoroaba din lemn si sa mergi pe o structura din beton...

             Comentariu


             • #14
              Eu astept sa vad casa finisata, am mai vazut case la "rosu" insa aceasta nu imi inspira incredere. Cred ca putea arata mai bine, cel putin din punct de vedere estetic-arhitectonic.
              Poate la urmatoarea proiectantul va ofera alte solutii.

              Comentariu


              • #15
               Aha si eu prin cate am trecut... Aceleasi greseli nu o sa le mai fac. Va arata destul de bine cand va fi izolata si i se va aplica tencuiala decorativa. Si o sa fie in 2 culori (cred ca o sa merg pe ceva mushtaruri). Daca asta nu iti inscrie incredere atunci care casa iti inspira incredere? Placa de 15 cm. Toata plina de centuri, stalpi si grinzi si s-a folosit numai beton B300 dintr-o statie f. serioasa. Mi s-a facut si proba de compresie. Asa ca .............stai linistit. Caci eu stiu ce am facut. Nu mai povestesc de structura din acoperis.
               I'm working for a better live!

               Comentariu

               Procesare...
               X