Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Casele de chirpici

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Re: casele de chirpici

  Buna ziua si va multumesc anticipat pentru raspuns si sfaturi!!!
  in anul, 2008 am achizitionat o casa din chirpici, cu un teren generos. casa era sub orice critica, insa am reusit sa facem 2 camere locuibile, frumoase, o bucatarie, o baie, centrala termica , calorifere si geamuri termopan.

  am avea insa o problema: mai este o camera de aproximativ 40 mp, folosita momentan pe post de...depozit. camera este inalta, mare, pe jos are pamant, peretii sunt in stare buna insa coscoviti. ce ma sfatuiti sa fac pentru a transforma acest...depozit intr-o canmera de locuit? Mentionez ca in aceasta camera se afla si scara care duce in pod. in aceasta camera , accesul se face dintr-o "terasa" inchisa momentan cu niste panouri sandwich si pe care as vrea sa o transform intr-o terasa inchisa, locuibila. De asemenea as dori niste sfaturi---sau poze!!!-- cu amenajarea podului. Mentionez ca podul este uscat, pe jos este pamant batatorit. Casa este uscata si bine consolidata, peretii avand o grosime de 50 cm.

  m-ati putea ajuta va rog cu niste sfaturi?

  va multumesc

  Comentariu


  • Răspuns la: Casele de chirpici

   Buna seara ! Am citit mai sus parerile dvs si am ramas masca.Case din chirpici se folosesc doar la tara,nu se mai dau autorizatii la oras sau daca la tara, unde vrei sa faci casa trece un rau ai probl, deci nu se da aprobare.Nu incercati sa dati mita, veti muri inecati , nimanui nu-i pasa.Dl care a zis ca a facut casa din chirpici 2mld. Dumneata sti ce spui ? O casa din chirpici se face greu daca nu ai oameni. Este mult pana o ridici , si nu in dorul lelii, casa casa nu gluma.Dupa carae cu plasa de Buzau o intaresti, fosa septica nu-i o urgenta, gaze ? ) .Soba de lemne ce are , va sufocati ?Si cu gazul cum e ?Iar legatura la curent nu-i o probl asa grava.Apa , se extrage din put cu hidrofor.Pe casa se poate pune si tabla simpla.
   Precizez, casa descrisa de mine mai sus , este pt mediul rural si nu urban, unde posibil sa coste si peste 3 mld, dar nu din chirpici.

   Comentariu


   • Răspuns la: Casele de chirpici

    Domnule inginer, dumneata ai vrea sa-ti cada in cap o caramida de zacamint sai niscai praf din lut gablen , in caz de cutremur?
    Nu stiu unde ai studiat, dar la tehnologia materialelor ai lipsit domne.Daca ai bunici si casa este inca in picioare, e din pamant cu balega de cal sau vaca,cu pleava pt legatura si paie.Nu se pierde nimic,pt a nu cadea casa , taranii fac un brau de 30 cm in jurul casei , iar prispa casei are si ea rolul ei. Sper ca nu faci schite si proiecte pt case domn inginer .

    Comentariu


    • Bună ziua, cum as putea pune niște corpuri suspendate pe un perete la o casa din paianta(pe furci de lemn și lut)?

     Comentariu


     • Foarte interesant tot ce s-a scris pana aici pe acest topic. Multe opinii si multe perspective care releva diverse tipologii de mentalitate. La un moment dat, discutia este mai mult filosofica decat tehnica (ceea ce nu e un lucru rau). Sunt curios care mai sunt parerile astazi.

      Pe mine unul ma intereseaza conceptul de case naturale, si de ceva vreme tot fac si refac planuri in minte despre ce ar implica o asemenea casa. Lucrurile sunt evident subiective, si de multe ori tin de alegerile pe care vrem sa le facem in viata.

      Ce este o casa naturala? Pentru mine, este o casa construita, finisata, mobilata si utilata folosind materiale naturale.

      De ce o casa naturala? Pentru ca am ajuns sa traim din ce in ce mai separat de natura. S-au conturat doua tabere: noi si natura "neiertatoare", de care trebuie sa ne protejam prin orice mijloace. Si asa am ajuns sa traim inconjurati de plastic. Practic, respiram prin plastic. Sa ne gandim la cum arata acum o casa moderna standard. Pe jos - membrane, folii si polistiren. Pe ziduri - polistiren. Sub acoperis - alte folii si eventual alt polistiren. Ferestrele si usile - din PVC. Nu mai zic de tevi, mobilier, vase si decoratiuni din plastic. Nu mai zic nici de mixul de lacuri si vopseluri toxice care acopera tot ce a ramas neacoperit de plastic. Cred ca este interesant de vazut conceptul de off-gassing referitor la calitatea aerului din interior.

      Suntem atat de preocupati sa ne conservam locuintele si continutul acestora pentru perioade cat mai lungi, incat uneori suntem dispusi sa ne sacrificam inclusiv sanatatea. Iar plasticul ne ajuta sa facem acest troc.

      Din punctul meu de vedere, o casa naturala ar trebui sa fie:
      - usor de construit
      - usor de demolat
      - usor de finantat

      Atata timp cat o casa este usor de construit si usor de demolat, nu am nevoie sa reziste 200 de ani. Nici macar 100 de ani. Daca o pot face singur in cateva luni, 50 de ani sunt de ajuns. Plus ca daca generatiile viitoare vor alt plan / alta impartire / alta dimensiune o pot demola oricand si reconstrui alta.

      Insa, din pacate, astazi avem alte prioritati. Ne intereseaza mai mult cum agatam dulapurile, unde parcam masina, cat de drepti sunt peretii, cate etaje are vecinul, si cate mii de ani rezista fundatia - decat sanatatea, simplitatea si flexibilitatea proprie.

      Comentariu

      Procesare...
      X