Diesel vs Benzina vs Gaz

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • Dumitru popa
    a răspuns
    Am citit o documentatie in care zicea ca la pretul si consumul actual al bezinei/motorinei daca achizitionezi o masina pe motorina avantajele se obtin dupa parcurgerea a 60mii km, pana la 60 mii este mai avantajoasa cea pe benzina, documentatia era foarte bine facuta, acolo era trecuta in calcul si diferenta de pret a masinii, de exemplu Loganul pe motorina e mai scump cu 2000euro sa zicem si consuma 5 in loc de 8, si specifica km parcursi, difernta de pret la benzina/ motorina, diverse costuri de intretinere.
    Referitor la masinile pe gaz se stie ca gazul cand patrunde in cilindrii in timul de admisie compresie va uza cilindrii/ segmentii/ pistonul mai mult ca benzina sau motorina care fiind totusi lichide sau pulberi de lichid mai ung cat de cat cililindrii fata de gaz care este mai uscat( nu e o ceata de microparticule lichide). Asta nu e parerea mea ci a specialistilor in motoare. De exemplu in Bucuresti in anii 85-90 majoritatea autobuzelor pentru transportul in comun aveau doua butelii deasupra si functionau pe GPL- s-a renuntat datorita costurilor mari cu reparatiile de alezaj- segmentare.

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    Nu stiu cat este realitate si cat este mit!

    Cu siguranta, consumul unei masini cu motor diesel este mult mai mic decat al unuia pe benzina. Partea proasta este ca la pretul actual al motorinei, avantajul dat de consum nu mai este asa semnificativ insa ceva, ceva tot mai ramane.

    Am o masina diesel insa nu pot sa iti spun deocamdata care este diferenta la intretienre fata de una pe benzina, pentru ca nu o am de prea mult timp si nu a necesitat fonduri de intretinere.

    Trecerea de la benzina la diesel este destul de ciudata, daca pot spune asa, are alt zgomot (unora nu le place) - cel putin mie imi place cum suna - are personalitate motorul asta.

    Eu incerc sa aflu care este optimul pentru schimbarea vitezei la diesel si inca nu m-am dumirit. Un motor diesel are cuplul mult mai mare decat unul pe benzina si se obtine la o turatie mult mai mica, ca si puterea maxima a motorului. Asta ma face sa cred ca nu este necesar sa schimbi vitezele la o turatie prea mare.

    Banuiesc ca preturile la ulei, filtrul de ulei, filtrul de motorina, filtrul de aer sunt tot pe acolo asa ca nu vad de ce sa fie mult mai scump de intretinut - asta e o speranta . Am inteles ca in service, o revizie pentru diesel (chiar si la logan) este mai scumpa decat cea pentru benzina. Reviziile la motorina sunt ceva mai dese decat la benzina, spre exemplu daca la benzina se face la 20.000 km , la motorina se face la 15000 km.

    Daca sunt posesori de diesel pe forum, astept si eu parerea celor cu vechime in exploatarea diesel-urilor.

    P.S. Nu sunt fan al instalatiilor pe gaz.

    Lasă un comentariu:


  • ghidutzu
    a creat un topic Diesel vs Benzina vs Gaz

    Diesel vs Benzina vs Gaz

    Buna ziua!Vreau sa-mi achizitzionez si eu o masina si nu stiu ce sa aleg intre disel sau benzina nu sunt genul care le schimba ca prosoapele vreau sa aleg o masina pt o mai lunga durata si nu stiu ce sa fie am auzit ca Diselu consuma mai putzin dar intretzinerea e foarte scupa benzina consuma mai mult dar intratzinerea e mai ieftina(cam cat ar fi intretinerea la disel si cam cat la benzina).Pt cei care au masini Disel si au intampinat probleme....va rog sa-mi spunetzi si mie!?Daca sti mai multe decat mine si cazuri reale va rog sa-mi spunetzi si mie!!? Sau daca cea pe gaz ar fi o solutzie?Multumesc antincipat pt rasp acordate!
Procesare...