Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Consolidare si extindere sau constructie noua??

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Consolidare si extindere sau constructie noua??

  am luat un teren pe care este o casa in forma de L. Am dori ca pe una din laturi sa o latim cu aprox 1 m - pt a largi un dormitor. Fiindca vrem sa adaugam si un etaj, trebuie sa facem o consolidare incepand cu fundatia. Nelamuririle ar fi mai multe. Se recomanda subzidirea asa cum am mai citit pe aici?? Planseul fiind din barne, il putem transforma in beton? bineinteles pe baza unui proiect autorizat, dar ma intrebam daca poate fi turnata placa peste vechiul tavan (care sa joace rol de cofraje cumva...???). Si daca sunt asa multe investitii incat ar fi mai simplu sa construim alaturi o alta casa si sa o daram ulterior pe asta?? Construim sau extindem??Am citit pe undeva pe aici ca in privinta actelor ce trebuie intocmite...ajungem cam tot acolo. Imi poate confirma cineva?

 • #2
  Nu cred ca actele sunt importante ci expertiza tehnica, proiectarea si dezivul pentru ambele solutii.
  Numai dupa expertiza poti spune daca este posibil sa consolidezi/modifici vechea casa si cat poate costa.
  Ulterior analizezi optiunile atat din pdv. al costului si al altor aspecte cum ar fi perioada de executie.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Spune cam ce structura are constructia. Poti sa ai problema ca vechea constructie sa nu fie conforma cu standardele in vigoare acum. Daca doresti extinderea ei s-ar putea sa fie nevoie sa o aduci la normele in vigoare azi. Asta nu inseamna numai o subturnare a fundatiilor, mai inseamna si turnarea de stalpisori, centuri, planseu din beton armat, rost seismic (ai casa in forma de L - in cazul acesta este recomandata impartirea constructiei in tronsoane). Pana la urma s-ar putea sa te ajunga mai scump decat o constructie noua (se stie ca manopera pt consolidare este mult mai scumpa decat pt o cladire noua, plus ca iti trebuie si o echipa specializata).

   Comentariu


   • #4
    multumesc de raspunsuri. Cand am zis de acte la asta ma refeream ca trebuie expertiza, proiect si alte aprobari in ambele cazuri. Casa e pe fundatie de beton - nu stiu exact adancimea, din bca, nu are plafon de beton si doar centura. Oricum din ce am mai vazut pe aici pe forum si ce mi-ati raspuns, cred ca mai simplu e sa facem alta noua alaturi si sa eliberam terenul demoland casa veche(care de altfel e din '80). Ca timp cel putin cred ca trebuie mult mai mult la consolidare, iar ca pret...nu stiu daca am fi iesit mai ieftin cu mult fata de o constructie noua, avand in vedere ca trebuia sa schimbam destul de multe. Deci gandim un proiect nou pentru la anul....

    Comentariu


    • #5
     Postat în original de Consultant constructii
     Poti sa ai problema ca vechea constructie sa nu fie conforma cu standardele in vigoare acum. Daca doresti extinderea ei s-ar putea sa fie nevoie sa o aduci la normele in vigoare azi. Asta nu inseamna numai o subturnare a fundatiilor, mai inseamna si turnarea de stalpisori, centuri, planseu din beton armat, rost seismic (ai casa in forma de L - in cazul acesta este recomandata impartirea constructiei in tronsoane). .
     In cazul extinderii nu este obligatoriu sa se aduca la standarde ! Daca ai o parte de paianta , paianta ramine , restul din beton , care este problema ? Impartirea in tronsoane , daca imi aduc eu bine aminte , se face la lungimi de peste 28 de metri , in tot cazul mult peste ce inseamna o casa normala , deci nu este de discutat la aceasta lucrare .
     Instalatii verificari-revizii gaze

     Comentariu

     Procesare...
     X