Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cum se executa un cofraj de placa?

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Cum se executa un cofraj de placa?

  Imi puteti spune va rog la un cofraj de placa peste parter cu grosime de 12 cm ececutat din scandura de 2,5 cm ce distanta trebuie sa fie intre grinzile transversale si la ce distanta trebuie pusi popii metalici de sustinere?

  Camerele au toate dimensiune cam 4x5 sau 4x4. Eventual si ce grosime ar trebui sa aibe grinzile de sustinere transversale avand in vedere ca as dori sa mai pot refolosi din ele la acoperis unde am tigla ceramica?

  Multumesc

 • #2
  cum am procedat eu:
  -distanta intre grinzile transv ~ 50 cm (grinzi de 10x15 cm, puse pe verticala pe latura de 10 cm)
  ~distanta intre popi ~ 70 cm.
  !!! atentie insa la deschiderile mai mari de 4x4 m, ar trebui ....grinda transversala.....
  mai vorbeste cu un structurist....!
  vreau sa fac o casa !

  Comentariu


  • #3
   ce popi ai folosit? cam desi....

   Comentariu


   • #4
    popi din brad ...cu sectiuni diferite in diametru (10-22 cm)....
    vreau sa fac o casa !

    Comentariu


    • #5
     daca ar putea cineva sa-mi explice mai detaliat cum se face cofragul de placa cu scanduri si popi de lemn ... de unde se pleaca prima data ...cum se da nivelul etc. etc.multumesc

     Comentariu


     • #6
      Postat în original de ovideos2003
      daca ar putea cineva sa-mi explice mai detaliat cum se face cofragul de placa cu scanduri si popi de lemn ... de unde se pleaca prima data ...cum se da nivelul etc. etc.multumesc
      Si pe mine m-ar interesa,asa ca ma alatur si eu rugamintii lui ovideos si va rog sa ne ajutati cu ceva sfaturi,idei,orice.Pe mine m-ar interesa si armatura pt placa la o suprafata de 90 m2,cu pod deasupra(ulterior mansardabil).Ma gandeam la o grosime a placii de 12 cm.Mai e necesar sa torn centura? Sa nu-mi sariti in cap daca da,de aia sunt aici,sa ma luminati si pe mine.
      Multumesc.

      Comentariu


      • #7
       ..ti spun cum am vazut la mester si pe alocuri l-am ajutat si eu:
       -a inceput pe o latura, intr-un colt sa masoare cota (inaltimea camerei), a insemnat pe zid, iar de-a lungul lui a trasat ( cu creta) o linie de cota a nivelului de jos a cofragului , pastrand evident (cu bolobocul sau nivela cu laser) tot timpul orizonatlitatea .
       ! atentie, nivelul inferior al placii tr sa depaseasca cu cativa cm, marginea zidului de caramida unde va fi turnata grinda armata;practic nivelul de jos al placii sa fie undeva la jumatatea grinzii ce o vei turna peste zidul de caramida ...!
       ! nu uita sa iei in calcul si grosimea cofragului de placa ( al scandurii sau OSB-ului folosit)
       -a luat o grinda de lemn fasonat (10x10 cm sau 10x15 cm) , dreapta , a masurat sub cota initiala trasata deja, cota grinzii-(in functie de grosimea ei a scazut-o din cota initiala).
       -a montat grinda pe doi popi, la extremitati, a verificat planeitatea ei in plan orizontal , si apoi a procedat la fel catre zidul opus.......
       -ulterior intre cele doua grinzi astfel suspenfdate pe popi perfect orizontale , si la acelasi nivel in plan orizontal, din 50cm in 50 cm alte grinzi suspendate pe popi care sa respecte cele de mai sus....
       Nu stiu daca ti-am fost prea mult de folos, sper sa ai totusi macar un meserias cu tine daca o faci in regim DY....BAFTA
       vreau sa fac o casa !

       Comentariu


       • #8
        pt denyssa:
        -nu stiu ce sa zic.....la armatura este treba serioasa....nu ma-ncurc sa-ti dau sfaturi....oricum tr sa torni centura pe ziduri, cu calaretii de rigoare.....daca ai deschideri mari tr prevazute grinzi (normale, intoarse sau ascunse....).
        -eu am avut acum un an o incercare de a initia o sectiune aparte pe forum despre structuri de rezistenta, armaturi de fier...dar....tot nu s-a concretizat, chiar daca intentia mea fusese aceea de a verifica standardul minim pe care ar trebui sa-l repecte meseriasii sau gigeii care mai bantuie inca prin tara pretinzand ca stiu sa execute lucrari de construictii..!
        vreau sa fac o casa !

        Comentariu


        • #9
         Multumesc mult,ombun. Deci trebuie neaparat sa torn centura..Intrebare:are ceva daca o torn odata cu placa?Daca folosesc popi metalici,mai e necesar sa pun grinzi transversale si de-a lungul si de-a latul camerei?
         P.S. Ar fi fost buna o sectiune dedicata doar rezistentei unei constructii.

         Comentariu


         • #10
          da, poti turna centura odata cu placa..
          indiferent de popii folositi, grinzile sunt necesare!

          Comentariu


          • #11
           multumesc om bun mi-ai fost de mare ajutor. De fapt toata casa o fac in regim DY si sunt contabil de meserie. N-am lucrat in viata mea pe un santier forumul si internetul sunt baza informatiilor.Am facut fundatia si termin si parterul saptamana asta. in mare sunt multumit pana acum n-am abateri mai mari de 1 cm. La gata o sa pun poze .

           Comentariu


           • #12
            de ce la gata?
            posteaza imagini si cu .... etape...

            Comentariu


            • #13
             Postat în original de Seni
             da, poti turna centura odata cu placa..
             indiferent de popii folositi, grinzile sunt necesare!
             Aha,am inteles..mersi mult.Stiu ca trebuie grinzi,dar eu vazusem intr-o poza cu un cofrag ca pusesera doar pe lungul camerei grinzi,si dedesubt popii,nu mai pusesera inca un rand si pe lat.Sper ca m-am facut inteleasa.Multumesc inca o data pentru ajutor.Inca o intrebare,daca nu va suparati(am intrebat si la alt topic,dar nu am primit nici un raspuns):in baie,sub geam,respectiv deasupra lui,mi s-a fisurat peretele.Fisura nu e f groasa,dar patrunde pana in partea cealalta a bca-ului.Deci e pe toata lungimea peretelui,de sus pana jos.Cat e de grav?Care ar fi posibilele cauze?Ce as putea face sa remediez situatia?
             Multumesc.

             Comentariu


             • #14
              ..tr sa armezi peretele respectiv cu plasa sudata de 4mm sau 6 mm...
              vreau sa fac o casa !

              Comentariu


              • #15
               Postat în original de ombun
               ..tr sa armezi peretele respectiv cu plasa sudata de 4mm sau 6 mm...
               Cand?Inainte sa torn placa sau dupa?

               Comentariu

               Procesare...
               X