Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Model deviz

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Model deviz

  exista un model standard de deviz sau fiecare constructor face devizul dupa cum il taie capul si priceperea?
  exista niste rubrici minime obligatorii intr-un deviz?
  la ce trebuie sa ma uit intr-un deviz pentru a-mi da seama daca este corect realizat si cel care l-a facut este profesionist?

  va multumesc anticipat!
  Domino optimo maximo!

 • #2
  Un deviz corect si transparent ar trebui sa fie cat mai detaliat, sa contina urmatoarele:
  -manopera
  -materiale si echipamente
  -transport
  -utilaje
  Fiecare din aceste categorii ar trebui sa fie specifica fiecarei operatiuni din lista de lucrari.

  La sfarsitul dezivului trebuie sa se regaseasca taxele si obligatiile catre diversele stat, cheltuieli indirecte, profitul.

  A face un deviz complet nu este la indemana fiecaruia si nu cred ca toti sunt interesati sa fie transparenti. Poate se considera ca sunt niste hartii si o munca ce nu aduce profit.
  Exista si programe specializate pentru elaborarea devizelor, de exemplu Doclib.

  Functie de marimea si seriozitate afirmei se intalnesc de la dezive minimaliste realizate doar din obligatie sau devize elaborate (mai ales pentru cei care lucreaza cu institutiile de stat care ii obliga sa intocmeasca devize conform legislatiei achizitiilor publice)
  Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

  Community Manager MC

  Comentariu


  • #3
   Re: Model deviz

   un model deviz:
   Fișiere atașate

   Comentariu


   • #4
    Postat în original de PowerMC
    Un deviz corect si transparent ar trebui sa fie cat mai detaliat, sa contina urmatoarele [...] pentru cei care lucreaza cu institutiile de stat care ii obliga sa intocmeasca devize conform legislatiei achizitiilor publice)
    inteleg ca exista un model de deviz standardizat printr-o lege a achizitiilor publice?! puteti sa-mi dati o referinta directa de unde pot lua acest model standard obligatoriu?
    Domino optimo maximo!

    Comentariu


    • #5
     DEVIZE PROFI

     Am vazut cateva nelamuriri privind devizele in constructii. Stiu prin ce trecetio am trecut si eu cand m-am angajat la un patron de fima de constructii care s-a trezit peste nopate cu contract masiv si cu peste 200 de angajati. io trebuia sa ii fac devizlee si mai apoi deconturile la lucrarile de constructii . lucra in subantrepriza si mai tarziu s-a facut antr. general ca cel mare renuntatse. ... cosmar

     am folosit deoclib ca asta aveau. pana laurma m-am obisnuit da dupa ce am incercat windoc nu mi-a mai trebuit . acum am intes ca au scos unul mai nou ...

     ================================

     daca vreti program de devize il gasiti pe cel mai tare , fara discutii din cate am vazut. Si le-am incercat pe TOATE de la Doclib la xdev, etc
     are facilitati de editare ca in excel te misti rapid are o multime de norme. de fapt la nici unu nu am mai gasit asa multe norme.
     Pe parte de Decontare sunt beton, actualizeaza si preturile automat, si din factura. daca il aveam pe asta mai demult eram acum boier. da tot scalv am ramas ... da unu liber

     e facut de astia de la Intelsoft care au facut si windocu da care nu am inteles cui dracu l-au dat ca nu raspunde nimeni la tel la ei.
     io am windoc acum, da am facut "rost" de Deviz profesian 2009 (pe sub mana ca nu l-au scos pe piata) ;D

     PS am vazut mai acum ca au si un modul de face ANTEMASURATORI ... face si textu ala lung pentru documetarea caclului ... mama ce m-a omorita asta pe mine pana cum ...

     Comentariu


     • #6
      devize facute cu intelsoft

      Am vazut ca unii dintre voi cer devize model am sa atasez eu aici cateva pe care le-am facut cu programul deviz profesional 2009 de la Intelsoft.

      Ce mi-a placut e ca programul exporta acum toate rapoartele dintr-o data in word, excel, html pdf si le poti trimite pe mail la cine vrei.
      Fișiere atașate
      nu pierde vremea

      Comentariu


      • #7
       Buna ziua,

       Vreau sa construiesc o casa 162 mp p+m. As vrea sa incep constructia in martie 2012. Cam cât ma costa la rosu si la gri un mp? Daca se poate as dori ca preturile sa fie date separat pentru materiale si pentru manopera.
       Astept oferte pe adresa casa.lilieci@gmail.com.

       Multumesc

       Mircea

       Comentariu


       • #8
        Răspuns la: Model deviz

        vreau sa construiesc o casa de 200 mp (p+m)... am primit un deviz total neserios... poate cineva sa imi dea un model de deviz detaliat pentru o constructie similara?... casa va fi cu structura lemn si pereti sandwich/polistiren/osb/vata/rigips, sistem de incalzire centrala electrica cu pregatire pentru fotovoltaice, boiler electric, fosa, put cu hidrofor, gard/poarta, geamuri tripan rehau si acoperis ruukki, gresie, faianta, parchet laminat, obiecte sanitare pentru 3 bai mici, sistem electric, sistem apa... multumesc

        am observat ca in general in Romania devizele sunt o mare bataie de joc, dar eu inca mai sper sa gasesc pe cineva care gandeste european in tara asta...

        daca doriti sa imi trimiteti e-mail direct: moldorei@yahoo.com
        Ultima editare de andrei10; 07.oct.2012, 21:38.

        Comentariu

        Procesare...
        X