Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Structura rezistenta la case vechi

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Structura rezistenta la case vechi

  Buna ,sunt nou pe forum dar am citit cu interes tot ce scrie pe aici fiind direct interesat pe termen scurt sau lung(in functie de finante...).
  Am si eu o nelamurire referitor la consolidarea unei case vechi in vederea mansardarii usoare(lemn,OSB,acoperiri bituminoase) si anume:
  Daca se realizeaza o structura de cadre cu stalpi si grinzi incastrate in zidurile vechi prin decupaj ,mai are rost importanta dimensiunilor fundatiilor vechi si implicit a grosimii si materialului din care este executat zidul?
  Fundatia stalpilor se executa independent?
  Mentionez ca doresc sa realizez planseu de lemn.
  Astept pareri teoretice si mai ales sfaturi practice cu istoric favorabil.
  Multumesc.

 • #2
  Ceea ce vrei tu sa faci nu e structura in cadre. O data ce turnarea stalpilor si centurilor se face dupa realizarea zidariei, ei vor conlucra in exploatare cu zidaria. Deci vei avea o structura din zidarie armata.
  In legatura cu fundatiille stalpilor: tinand cont ca faci o consolidare fundatiile la stalpii tai trebuie sa aiba fundatii comune cu structura existenta. Acum se impune un calcul a fundatiilor existente sa vezi daca rezista la noile incarcari date de greutatea mansardei.
  Planseul din lemn: nu este recomandat. Este preferabil un planseu din beton armat doeareace are o rigiditate mult mai mare si astfel distribuie uniform incarcarile la elementele de rezistenta verticale.

  Comentariu

  Procesare...
  X