Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Casa fara stalpi de rezistenta

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Casa fara stalpi de rezistenta

  Stimatii mei
  In doua zile semnez actele pentru o casa superba, fara etaj, 3 camere, bucatarie, baie, dar abia acum citind ce discutati dumneavoastra pe aici m-a trecut transpiratia: casa pe care o cumpar nu are stilpi de rezistanta si nici centura, acoperisul fiind fixat direct pe peretii de BCA.
  Lamuriti-ma va rog, se poate construi o asemenea casa (suprafata 90 m2) fara stilpi si centura?
  Cel care o vinde imi spune ca e firesc asa (zimbind ironic), iar eu nu mai stiu ce sa cred!
  Va rog, este urgent!

 • #2
  Stimate vizitator,
  Astfel de "case" au mari probleme de intretinere si sunt extrem de vulnerabile la la inundatii. Nu stiu cum primesc autorizatii de constructie pentru ele.
  Centura fara stilpi si fundatii pentru stilpi, nu rezolva nimic.

  Comentariu


  • #3
   poate ca s-a mai raspuns la aceasta intrebare, dar risc si eu un raspuns: e teapa! ... sau poate ca nu chiar asa mare... de ce? aceste sistem nu poate prelua fortele care provin din greutatea acoperisului decat local , si nu pe intreaga suprafata a peretelui (in locul unde grinzile de lemn sprijina peretele); o astfel de chestiune se poate remedia relativ usor: peste grinzi torni o centura de beton si apoi reatasezi acoperisul cu sitemul lui de rezistenta plus o consorba si tiranti metalici; si acum - de ce teapa? pentru ca e posibil ca indivizii sa fi facut economii de ciment si la fundatii, iar fundatiile se repara scump de tot

   Comentariu


   • #4
    De obicei , cand nu te pricepi intr-un oarecare domeniu , chemi un specialist .Este adevarat ca in Romania toata lumea se pricepe la fotbal,reparat masini si mai nou la constructii.
    efectuam dirigentie santier si amenajari interioare

    Comentariu

    Procesare...
    X