Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Materiale construire casa

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Materiale construire casa

  La primavara demarez constructia unei case (p+ 1) si sincer nu stiu ce materiale sa aleg. Aud tot felul de pareri -- de constructori si arhitecti-- si nu stiu ce sa mai cred.
  S-o luam pe puncte:
  1. temelia- neavand subsol tre izolata?, si daca da cu ce
  2. zidaria vreau s-o fac in stil clasic, portanta (marea problema). Unii spun de caramida portanta alti spun ca merge si cu cea de tip "poroterm" - ungureasca, care am inteles ca nu e portanta. Eu personal o prefer pe ultima
  3. care se leaga de 2. tencuiala. Daca se poate folosi "poroterm" ma gandesc sa izolez casa pe exterior cu polistiren si vopsea structurata( Ceresit parca are un sistem din asta) direct pe caramida deoarece e mult mai dreapta si cred eu nu tre tencuita, iar pe interior s-o plachez cu panouri de gipscarton.Apropos, izolata cu polistiren la exterior mai necesita o a doua izolare cu vata minerala la interior sub placile de rigips-- vreau sa nu saracesc iarna cand tre sa o incalzesc.
  4. Acoperisul. Ce recomandati... trecand peste avantajele si dezavantajele atat pentru Tigla cat si pentruTabla tre ca una sa fie mai buna ca alta :"Raportul pret- calitate".

 • #2
  Stimate vizitator,
  De la inceput trebuie sa va sfatuiesc sa angajati un proiectant autorizat care sa va faca un proiect.
  1) Fundatiile nu se termoizoleaza. Este recomandabil sa fie hidroizolate si oricum intre fundatii si elevatie trebuie introdus un strat de rupere a capilaritatii.
  2)Puteti adopta varianta cu zidarie din caramida plina (portanta ) cu simburi de beton armat sau varianta cu zidarie cu goluri cu structura de rezistenta (stilpi, centuri, etc.). In ambele cazuri aveti varianta cu grosimea peretilor exteriori de 25 cm si amvelopare termoizolatoare exterioara din polistiren extrudat, plasa,tencuiala acrilica sau varianta clasica cu zidarie exterioara de 40 cm si finisare cu mortar de tencuiala.
  3) Nu mai e cazul sa faceti termoizolare interioara daca grosimea peretilor este peste 40 cm. sau s-a realizat o termoizolatie exterioara.
  4) Raportul pret-calitate este in favoarea invelitorii de tabla dar eu cred ca pentru un acoperis exista si alte criterii (estetica, confort termic,etc) care trebuie luate in considerare.

  Comentariu

  Procesare...
  X