Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Zid de sprijin

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Zid de sprijin

  Datorita diferentei de nivel, doresc sa fac un zid de sprijin in spatele fundatiei, facute anul trecut.Zidul de sprijin va fii la 3m-3.5m in spatele fundatiei,totodata vreau sa unesc cele 2 printr-o centura pt a face o camera de cazan (unde voi tine si uneltele) si o terasa.Zidul va fii de 1.3m-1.5m inca nu m-am hotarat.
  Astept sfaturi din partea dvs. pt. zidul de sprijin adica, ce fel de fundatie sa fac(adancime,latime,armatura),si daca este corect ca armatura sa folosesc 2 plase de 4mm(cu ochiuri de 10x10) puse fata in fata.
  Pt a intelege mai bine situatia am postat cateva poze.
  Fișiere atașate

 • #2
  Răspuns la: Zid de sprijin

  V-ar trebui un zid de sprijin cu o talpa, adica in partea de jos are un fel de cioc din beton care intra in malul de pamant, asta ca sa nu-l rastoarne in timp greutatea de pamant, inspre casa. Trebuia plantata f bine zona de deasupra pt a tine solul, nu cumva la o ploaie mare sa se intample ceva rau. Shita v-o poate face un inginer specializat pe structuri de sprinjin, tot el va poate elucida cu armatura. M-a interesat si pe mine o data aceasta treaba si am studiat ceva carti si am vazut ca un astfel de zid este ideal.

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Zid de sprijin

   Dupa 3 ani am reusit sa realizez un zid de sprijin care are o inaltime de 1,3m si latime de 0,3m.Talpa are 1m adincime si latime 0,5m. Ca si armatura am pus doua grinzi de fier si plasa sudata de 8mm.Acuma urmeaza sa fac un drenaj in spatele acesteia si doresc sa realizez si o hidroizolatie plus termoizolatie(numai pe o parte din ea deoarece spatiul dintre zid si casa il voi folosi ca si camera pt. centrala termica).Etapele ce doresc sa le urmez sunt astfel:amorsa bituminoasa,membrana bituminoasa, polistiren extrudat(numai pe partea camerei pt. centrala),membrana cu crampoane.La drenaj voi folosi membrana geotextila si tub de dren de 80.care doresc sa o conduc pe langa casa pana in canalizare(cca1m de casa)
   As avea cateva intrebari:
   1.cum inchid partea superioara a membranei cu crampoane sa nu se infiltreze apa de pe suprafata zidului.
   2.deoarece nu am gasi membrana geotextila numai de 1,5m latime va fi deajuns pt drenaj ca doresc sa invelesc piatra cu teava cu tot adica dupa calculele mele cam 30cm inaltime de la nivelul santului actual.
   3. teava de drenaj va face fata si daca ii de 80.
   4. este buna teava de drenaj daca are gaurile pe cercurile interioare
   Fișiere atașate

   Comentariu

   Procesare...
   X